Ατομική Έκθεση - Ιωάννης Αργυρίου | Show Room

 


Η Ατομική Έκθεση του Καλλιτέχνη Ιωάννη Αργυρίου στην Myro Gallery

Εγκαίνια: Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2023, ώρα 18:00
Διεύθυνση: Myro Gallery, Νικηφόρου Φωκά 8, Θεσσαλονίκη (Show Room)

Επιμέλεια: Μαριάνα Ρωσσιάδου

Η Myro Gallery υποδέχεται με χαρά τον νέο ανερχόμενο καλλιτέχνη, Ιωάννη Αργυρίου, με την ατομική έκθεση. Οι εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2023, στις 18:00, στο Show Room της γκαλερί, ενώ η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2023.

Ιωάννης Αργυρίου:

Ο Αργυρίου Ιωάννης γεννήθηκε το 2000 στα Τρίκαλα, Ελλάδα. Από το 2012 έως το 2018 παρακολούθησε μαθήματα ζωγραφικής στο καλλιτεχνικό εργαστήριο του ζωγράφου-χαράκτη Ηλία Κοτσίρα στα Τρίκαλα. Το 2018 εισήχθη στη σχολή εικαστικών και εφαρμοσμένων τεχνών του Πανεπιστημίου Αριστοτέλη της Θεσσαλονίκης και παρακολούθησε 5ετή σπουδές στο 5ο εργαστήριο Ζωγραφικής με διδάσκοντες τους Λάμπρο Ψυρράκη, Γεώργιο Διβάρη, Χρήστο Βενέτη, Μαρία Βοζαλή, και Αλίκη Μαρτζοπούλου.

Στα έργα του χρησιμοποιεί τη ζωγραφική ως έκφραστικό μέσο, με σουρεαλιστική διάθεση. Παραμορφώνει τις φιγούρες με σκοπό να προκαλέσει αντιδράσεις στους θεατές, αντίστοιχες με αυτές που προκύπτουν από διαφημιστικά τρικ. Στα έργα του, εμφανίζονται γνωστά εμπορικά προϊόντα, προσπαθώντας να αποδώσει τη δυναμική της τέχνης όπως αντανακλάται στην καθημερινότητά μας, στα καταστήματα και στα εμπορικά κέντρα.

Τα έργα του συνήθως είναι μεγάλες διαστάσεις, προσφέροντας τη δυνατότητα να αναπτύξει μια ονειρική σύνθεση που εντυπωσιάζει το μάτι του θεατή. Χρησιμοποιεί έντονα χρώματα όπως ακρυλικά, σκόνες αγιογραφίας, και oil sticks, προκειμένου να αναδείξει τη χρωματικότητα που συναντάμε στις διαφημίσεις και στις ετικέτες των εμπορικών προϊόντων.

Οι καλλιτέχνες που τον έχουν επηρεάσει περιλαμβάνουν τους Manuel Ocampo, Salvador Dali και Νίκο Εγγονόπουλο. Οι έργα του Ocampo τον ενθουσιάζουν λόγω της ελεύθερης γραφής και της επιθετικότητας στις ζωγραφικές του φόρμες, καθώς και της δεξιοτεχνίας του στη χρήση των υλικών. Στα έργα του Dali και του Εγγονόπουλου του αρέσουν οι φανταστικές μορφές που προκύπτουν από την παραμόρφωση ρεαλιστικών στοιχείων.

Έχει συμμετάσχει σε διάφορες εκθέσεις, μεταξύ των οποίων η έκθεση "Ο Ζωγράφος Ιεροφλαντης ή Διαχειριστής" στο κτήριο Χρυσόγελου στο Μεσολόγγι το 2022 και η έκθεση "Υποκειμενική μνήμη" στη Dallis Gallerie στη Θεσσαλονίκη το 2023.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2023 και θα είναι ανοιχτή για το κοινό Τρίτη 15:00 - 21:00, Τετάρτη 10:00 - 16:00, Πέμπτη - Παρασκευή 15:00 - 21:00 και Σάββατο 10:00 - 14:00

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε με την Myro Gallery στο 2310269187.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου