Αλεξάνδρα Καδίνοπούλου - Ατομική έκθεση | Main Hall


Η Myró Gallery φιλοξενεί την ατομική έκθεση της Αλεξάνδρα Καδινοπούλου (Alex Kadi) στο Main Hall. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 στις 19:00. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή  24 Μαρτίου 2022.

Η Αλεξάνδρα Καδινοπούλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1984. Έλαβε πτυχίο Καλών Τεχνών το 2004 από το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο περιελάβανε ανταλλαγή Erasmus στη Σαλαμάνκα της Ισπανίας. Παθιασμένη με την ιστορία της τέχνης και την κλασική ζωγραφική, είχε εισέλθει στον κόσμο της τέχνης σε μια μεταμοντέρνα εποχή, η οποία ήδη κατευθυνόταν προς το μετασύμπαν. Απέκτησε εμπειρία βοηθώντας γκαλερί και μουσεία σε προγράμματα προβολής και εκπαίδευσης. Για 15 χρόνια εργάστηκε ως δασκάλα ζωγραφικής και αισθητικής αγωγής σε ιδιωτικά και δημόσια σχολεία, εκ των οποίων 4 χρόνια στην εκπαίδευση ενηλίκων. Έκτοτε, εργάζεται με παραγγελίες από το ιδιωτικό της στούντιο. Έχει εικονογραφήσει 15 παιδικά βιβλία για ταλαντούχους Έλληνες συγγραφείς και φιλανθρωπικά ιδρύματα. Ζει στη Θεσσαλονίκη με την κόρη της.

«Η δουλειά μου επικεντρώνεται στους ανθρώπους και το περιβάλλον τους, είτε το φυσικό, το συναισθηματικό, το κοινωνικό ή άλλο. Εμπνέομαι από τα πάντα στη φύση, τις επιστήμες και τον ανθρώπινο κόσμο, αλλά πιο ιδιαίτερα από την αλληλεπίδραση των ανθρώπων με τον κόσμο γύρω τους, και τις πράξεις της αντίληψης και της εμπειρίας αυτού του περιβάλλοντος.

Ξεκίνησα ακονίζοντας τις δεξιότητές μου με τον φωτορεαλισμό, προσπαθώντας να απεικονίσω την αλήθεια σε έναν πίνακα, αποτυπώνοντας τη στιγμή με ακρίβεια. Αλλά κάθε στιγμή πρόσφερε περισσότερα από όσα μπορούσε να δει το μάτι, όπως η συναισθηματική κατάσταση του μοντέλου, του ζωγράφου ή και των δύο αφήνοντας μια εντύπωση στο έργο.

Συνέχισα να εργάζομαι επικεντρωμένη στο χρώμα παρά στη φόρμα. Καθώς πειραματιζόμουν, οι νέες μου απόπειρες στον ρεαλισμό πήραν μια απροσδόκητη κατεύθυνση. Ένας νέος τρόπος έκφρασης και μετάδοσης της αίσθησης της στιγμής, με τα πολλαπλά στρώματά της.

Απολαμβάνω την ελευθερία να δημιουργώ πίνακες μέσα σε πίνακες, καθώς ο θεατής πλησιάζει πιο κοντά και παρατηρεί κόσμους μέσα σε κόσμους στις λεπτομέρειες του. Αυτό που φαίνεται αφηρημένο είναι πραγματικό,  ενώ αυτό που φαίνεται αληθινό είναι αφηρημένο, ανάλογα με το από πού το βλέπεις.»

Αλεξάνδρα Καδινοπούλου (Alex Kadi)

Εικαστικός

 

Παράλληλα με την ατομική έκθεση της Αλεξάνδρας Καδινοπούλου στην κεντρική αίθουσα (Main Hall) φιλοξενούνται άλλες δύο ατομικές εκθέσεις, του Πάνου Ζήζου στο Project Room και της Μαρίας Καρίνα στο Show Room.

Ποιοι είμαστε

Η Myró Gallery ιδρύθηκε από τον Σταύρο Μυρωνίδη τον Ιούνιο του 2011. Από το 2020 και εξής υπεύθυνες για τη διαχείριση της είναι η Μαριάνα Ρωσσιάδου και Νικολέτα Λαζαρίδου.

Η γκαλερί δίνει ιδιαίτερη σημασία στον αλληλοσεβασμό και το πνεύμα συνεργασίας, και στοχεύει μέσω της πρωτοποριακής προσέγγισης του να δράσει καταλυτικά στην ανάπτυξη και διαμόρφωση της νέας ελληνικής καλλιτεχνικής ταυτότητας, πάντα με συνεργατικό πνεύμα, ενθαρρύνοντας την πρωτότυπη δημιουργία και την καλλιτεχνική ελευθερία. Ο χώρος δεν δεσμεύει καλλιτέχνες, παρά το γεγονός ότι έχει διαχειριστεί με επιτυχία την δουλειά όσων την εμπιστεύτηκαν, επιτυγχάνοντας την ενεργή προώθηση της σε συλλέκτες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι συνεργασία με τους καλλιτέχνες αναπτύσσεται μέσα από διαφανείς διαδικασίες.

Ο χώρος δίνει έμφαση σε παραστατικές μορφές τέχνης, και την γλυπτική στην σύγχρονη τέχνη, ενώ δεν διστάζει να φιλοξενεί επιλεγμένες αναδρομικές εκθέσεις εγκαθιδρυμένων Ελλήνων δημιουργών, ή/και συλλογές. Η Myró Gallery επικεντρώνεται σε νέους έλληνες και ξένους δημιουργούς, διαθέτει χώρους ειδικά για εγκαταστάσεις/δημιουργικά projects, φιλοξενεί εκδηλώσεις που συνδιαλέγονται με τις εικαστικές μορφές τέχνης και αναπτύσει συνέργιες με άλλες πρωτοβουλίες & άλλους τομείς του Myró Group of Culture για την προώθηση του έργου των καλλιτεχνών της. Είναι η μοναδική γκαλερί στην Ελλάδα που προβάλλει συστηματικά την σύγχρονη γλυπτική σε μάρμαρο, και μία από τις λίγες στην Ευρώπη.

Ωράριο λειτουργίας

Τρίτη – Τετάρτη 12:00 – 18:00

Πέμπτη – Παρασκευή 15:00 – 21:00

Σάββατο 10:00 – 14:00

 

 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου