Δανάη Κεραμέως - Ατομική έκθεση | Main Hall


Η Myró Gallery φιλοξενεί την ατομική έκθεση της Δανάης Κεραμέως στο Main Hall. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023 στις 19:00. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 8 Απριλίου 2022.

Την έκθεση θα συνοδέψει μουσικά κουαρτέτο εγχόρδων, τμήμα της JoveNata Ensemble.

Η Δανάη Κεραμέως γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη. Εργάστηκε ως δημόσιος υπάλληλος ταυτόχρονα με την ενασχόληση της με ποικίλες, καλλιτεχνικής φύσης, δραστηριότητες. Τα τελευταία είκοσι χρόνια αφιερώθηκε στην  ζωγραφική. Εκφράζει την δική της οπτική, τα δικά της βιώματα και σκέψεις με μία τεχνική που προσομοιάζει με αυτήν του πουαντιγισμού και η οποία της προσδίδει την ταυτότητά  της. Οι "ψηφιδωτές πινελιές" που χρησιμοποιεί συνθέτουν σχήματα, τοπία ή πορτρέτα  που  απεικονίζονται περισσότερο  μέσω χρωματικών διαβαθμίσεων  και λιγότερο μέσω γραμμικών ορίων, καθώς τα όρια  μετατρέπονται  σταδιακά σε χρωματικές αποχρώσεις. Με τα πιο πρόσφατα έργα της επιχειρεί να περάσει στις τρείς διαστάσεις, δημιουργώντας γλυπτά με την χρήση της ίδιας τεχνικής που την χαρακτηρίζει.

Έχει παρακολουθήσει μαθήματα εικαστικών τεχνών συγχρόνως με προσωπική μελέτη της τέχνης της ζωγραφικής. Έχει πάρει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις με την ομάδα της «Επίμονης Τέχνης» με ορόσημο αυτήν στο Μουσείο Λαλαούνη με θέμα την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα καθώς και στην Βienale 2023 στα Σκόπια.

Πιστεύει ότι η ζωγραφική είναι ένας τρόπος έκφρασης, αντίληψης καθώς και "αντίδοτο" για τις μικρές ή μεγαλύτερες απογοητεύσεις της καθημερινής ζωής. Και αυτό ισχύει τόσο για την ίδια, όσο και για τον κόσμο που καλείται να δει την υποκειμενική  της πραγματικότητα μέσα από τα έργα της.

Ποιοι είμαστε

Η Myró Gallery ιδρύθηκε από τον Σταύρο Μυρωνίδη τον Ιούνιο του 2011. Από το 2020 και εξής υπεύθυνες για τη διαχείριση της είναι η Μαριάνα Ρωσσιάδου και Νικολέτα Λαζαρίδου.

Η γκαλερί δίνει ιδιαίτερη σημασία στον αλληλοσεβασμό και το πνεύμα συνεργασίας, και στοχεύει μέσω της πρωτοποριακής προσέγγισης του να δράσει καταλυτικά στην ανάπτυξη και διαμόρφωση της νέας ελληνικής καλλιτεχνικής ταυτότητας, πάντα με συνεργατικό πνεύμα, ενθαρρύνοντας την πρωτότυπη δημιουργία και την καλλιτεχνική ελευθερία. Ο χώρος δεν δεσμεύει καλλιτέχνες, παρά το γεγονός ότι έχει διαχειριστεί με επιτυχία την δουλειά όσων την εμπιστεύτηκαν, επιτυγχάνοντας την ενεργή προώθηση της σε συλλέκτες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι συνεργασία με τους καλλιτέχνες αναπτύσσεται μέσα από διαφανείς διαδικασίες.

Ο χώρος δίνει έμφαση σε παραστατικές μορφές τέχνης, και την γλυπτική στην σύγχρονη τέχνη, ενώ δεν διστάζει να φιλοξενεί επιλεγμένες αναδρομικές εκθέσεις εγκαθιδρυμένων Ελλήνων δημιουργών, ή/και συλλογές. Η Myró Gallery επικεντρώνεται σε νέους έλληνες και ξένους δημιουργούς, διαθέτει χώρους ειδικά για εγκαταστάσεις/δημιουργικά projects, φιλοξενεί εκδηλώσεις που συνδιαλέγονται με τις εικαστικές μορφές τέχνης και αναπτύσει συνέργιες με άλλες πρωτοβουλίες & άλλους τομείς του Myró Group of Culture για την προώθηση του έργου των καλλιτεχνών της. Είναι η μοναδική γκαλερί στην Ελλάδα που προβάλλει συστηματικά την σύγχρονη γλυπτική σε μάρμαρο, και μία από τις λίγες στην Ευρώπη.

Ωράριο λειτουργίας

Τρίτη – Τετάρτη 12:00 – 18:00

Πέμπτη – Παρασκευή 15:00 – 21:00

Σάββατο 10:00 – 14:00

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου