Το μινόρε του χειμώνα - Λεμονιά Κοκελίδου | Show Room

 


Η Myró Gallery φιλοξενεί την ατομική έκθεση της Λεμονιάς Κοκελίδου «Το μινόρε του χειμώνα», στο Show Room. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023 στις 19:00. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο  28 Ιανουαρίου 2022.

Η Κοκελίδoυ Λεμονιά, έχοντας ξεχωρίσει για το μινιμαλιστικό ύφος των έργων της, ως ανερχόμενη καλλιτεχνική φιγούρα στον χώρο της τέχνης,  μετά το πέρας των σπουδών της , από το τμήμα Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Πατρών,  τα τελευταία χρόνια συμμετείχε σε 10 ομαδικές εκθέσεις, οι 4 εκ των οποίων ήταν στο εξωτερικό, συγκεκριμένα στην Μελβούρνη της Αυστραλίας όπου και κατοικούσε ( Linden  postcards show 2019, Mornington art show 2020, Moone Valley virtual art show 2020) εκπροσωπώντας μάλιστα την χώρα την άνοιξη του 2020,  σε παγκόσμιο  διαδικτυακό art battle κατέχοντας την τρίτη θέση, και στην Ζυρίχη (artboxproject 2021).Με την επιστροφή της στην Ελλάδα, έργα της κοσμήσαν τις Galleries των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης. ( Virtual exhibition,gallery artnumber23 Αθήνα 2020, emotion and art exhibition, gallery Megartgallery Αθήνα 2020, optimism in art , Megart Gallery Αθήνα 2020, Ιδανικές μορφες , Myrogallery Θεσσαλονίκη 2021, έκθεση και εκδηλώσεις για τα 10 χρόνια Διεθνούς Ένωσης Υδατογραφίας Chalkos Gallery Θεσσαλονίκη 2022)καθώς επίσης δεν άργησε να ακολουθήσει η πρώτη ατομική έκθεση που φιλοξενήθηκε στον χώρο της Myro Gallery στην Θεσσαλονίκη την περασμένη άνοιξη με θέμα Η ανάδειξη και η δύναμη του μαζί μέσα από την ατομικότητα• το ταξίδι στην Ολλανδία και συγκεκριμένα στο Άμστερνταμ για το παγκόσμιο art battle όπου και διαγωνίστηκε σε live stage με άλλους καλλιτέχνες. Μάλιστα τον Ιούλιο του 2022 συμμετείχε σε ομαδική έκθεση στον χώρο τέχνης ,στην Νάουσα της Πάρου με θέμα" Η τέχνη του ανέμου και της θάλασσας". Την καλλιτεχνική της πορεία  μίλησαν τα  περιοδικά exαplosis και music art magazine.  Το ακόρεστο πάθος της ίδιας για την ζωγραφική δεν άργησε να εμφανιστεί στα πρώτα μάλιστα  χρόνια, με πάνω από 10ετης  εμπειρία πορεύεται ερασιτεχνικά.  Πεπεισμένη πως δημιουργήθηκε για να δημιουργεί η ζωγραφική για την ίδια , γίνεται φωνή μιας προσωπικής Φιλοσοφίας.  Πηγή έμπνευσης, η φύση, οι μελωδίες, οι άνθρωποι, ως ιστορίες που διηγούνται μέσα στον χωροχρόνο. 

 

Καλλιτεχνική δήλωση :

"Το μινόρε του χειμώνα"

 Ως όνειρο δράμα καλείται ο ακλόνητος, βαθύς  και πνευματικός δεσμός μεταξύ χρόνου και ποίησης. Έτσι αν η αρμονική επαφή μεταξύ ασυνείδητου και συνειδητού  εκφραζόταν , από έναν ακάθαρτο ρομαντισμό,  ωραιότερη εποχή από αυτήν δεν θα μπορούσε να υπάρξει • να ζωντανεύει την θέρμη της ψυχής,  με το παγερό άγγιγμα της υπομονής,  ως διδαχή για την καρτερικότητα.

 Έκθεση με μινιμαλιστικό ύφος, απεικονίζοντας μέσα από τα έργα με μια πιο σιωπηρή διάθεση, φιλοσοφικές ανησυχίες σχετικά με την επιρροή του χρόνου πάνω στην εξέλιξη και την δημιουργικότητα .

Λεμονιά Κοκελίδου

 

Σχετικά με τη Myró Gallery

Η Myró Gallery ιδρύθηκε από τον Σταύρο Μυρωνίδη τον Ιούνιο του 2011. Από το 2020 και εξής υπεύθυνες για τη διαχείριση της είναι η Μαριάνα Ρωσσιάδου και Νικολέτα Λαζαρίδου. Η γκαλερί δίνει ιδιαίτερη σημασία στον αλληλοσεβασμό και το πνεύμα συνεργασίας, και στοχεύει μέσω της πρωτοποριακής προσέγγισης του να δράσει καταλυτικά στην ανάπτυξη και διαμόρφωση της νέας ελληνικής καλλιτεχνικής ταυτότητας, πάντα με συνεργατικό πνεύμα, ενθαρρύνοντας την πρωτότυπη δημιουργία και την καλλιτεχνική ελευθερία. Ο χώρος δεν δεσμεύει καλλιτέχνες, παρά το γεγονός ότι έχει διαχειριστεί με επιτυχία την δουλειά όσων την εμπιστεύτηκαν, επιτυγχάνοντας την ενεργή προώθηση της σε συλλέκτες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι συνεργασία με τους καλλιτέχνες αναπτύσσεται μέσα από διαφανείς διαδικασίες. Ο χώρος δίνει έμφαση σε παραστατικές μορφές τέχνης, και την γλυπτική στην σύγχρονη τέχνη, ενώ δεν διστάζει να φιλοξενεί επιλεγμένες αναδρομικές εκθέσεις εγκαθιδρυμένων Ελλήνων δημιουργών, ή/και συλλογές. Η Myró Gallery επικεντρώνεται σε νέους Έλληνες και ξένους δημιουργούς, διαθέτει χώρους ειδικά για εγκαταστάσεις/δημιουργικά projects, φιλοξενεί εκδηλώσεις που συνδιαλέγονται με τις εικαστικές μορφές τέχνης και αναπτύσσει συνέργειες με άλλες πρωτοβουλίες & άλλους τομείς του Myró Group of Culture για την προώθηση του έργου των καλλιτεχνών της. Είναι η μοναδική γκαλερί στην Ελλάδα που προβάλλει συστηματικά την σύγχρονη γλυπτική σε μάρμαρο, και μία από τις λίγες στην Ευρώπη. Για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε στην ιστοσελίδα της Myró Gallery https://www.myro.gr

 

Ωράριο λειτουργίας

Τρίτη – Τετάρτη: 12:00 - 18:00

Πέμπτη – Παρασκευή: 15:00 – 21:00

Σάββατο: 10:00 – 14:00

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου