Γιάννης Αηδόνης - Ατομική έκθεση | Main Hall


Η Myró Gallery φιλοξενεί την ατομική έκθεση του Γιάννη Αηδόνη, στο Main Hall. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023 στις 19:00. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023.

Ο Γιάννης Αηδόνης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1971. Απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ, διδάκτωρ Πανεπιστημίου στην Ωτορινολαρυγγολογία, εργάζεται σε ιδιωτικό ιατρείο και σε διάφορες ιδιωτικές Κλινικές.

Αξιοποιώντας τον ελεύθερο χρόνο του επιλέγει τη ζωγραφική ως εικαστικό μέσο. Τα καθημερινά του βιώματα καθώς και τα πολλά ταξίδια τον οδηγούν στην απεικόνιση του σύγχρονου αστικού τοπίου. Ο ιστός μέσα στον οποίο εργάζεται και περνά το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του. Με τη δύναμη της προοπτικής, μέσα από σύνθετα σχήματα,
γεωμετρίζει τη ζωγραφική του επιφάνεια αναλύοντας εις βάθος το αστικό τοπίο. Χρωματικά ισορροπεί ανάμεσα στη ρεαλιστική απεικόνιση και στην ελεύθερη απόδοση. Παρουσιάζει σημεία της πόλης που δείχνουν γεμάτα ζωή και ένταση αφαιρώντας την ανθρώπινη παρουσία. Σύνθετα τοπία της καθημερινότητα μας, που σφύζουν από ανθρώπους, αλλά χωρίς ανθρώπινη επαφή.

Η έκθεση αυτή χαρακτηρίζεται από την αναζήτηση της ισορροπίας ανάμεσα στην πολυκοσμία και τη μοναξιά της σύγχρονης ζωής.

Σχετικά με τη Myró Gallery

Η Myró Gallery ιδρύθηκε από τον Σταύρο Μυρωνίδη τον Ιούνιο του 2011. Από το 2020 και εξής υπεύθυνες για τη διαχείριση της είναι η Μαριάνα Ρωσσιάδου και Νικολέτα Λαζαρίδου. Η γκαλερί δίνει ιδιαίτερη σημασία στον αλληλοσεβασμό και το πνεύμα συνεργασίας, και στοχεύει μέσω της πρωτοποριακής προσέγγισης του να δράσει καταλυτικά στην ανάπτυξη και διαμόρφωση της νέας ελληνικής καλλιτεχνικής ταυτότητας, πάντα με συνεργατικό πνεύμα, ενθαρρύνοντας την πρωτότυπη δημιουργία και την καλλιτεχνική ελευθερία. Ο χώρος δεν δεσμεύει καλλιτέχνες, παρά το γεγονός ότι έχει διαχειριστεί με επιτυχία την δουλειά όσων την εμπιστεύτηκαν, επιτυγχάνοντας την ενεργή προώθηση της σε συλλέκτες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι συνεργασία με τους καλλιτέχνες αναπτύσσεται μέσα από διαφανείς διαδικασίες. Ο χώρος δίνει έμφαση σε παραστατικές μορφές τέχνης, και την γλυπτική στην σύγχρονη τέχνη, ενώ δεν διστάζει να φιλοξενεί επιλεγμένες αναδρομικές εκθέσεις εγκαθιδρυμένων Ελλήνων δημιουργών, ή/και συλλογές. Η Myró Gallery επικεντρώνεται σε νέους Έλληνες και ξένους δημιουργούς, διαθέτει χώρους ειδικά για εγκαταστάσεις/δημιουργικά projects, φιλοξενεί εκδηλώσεις που συνδιαλέγονται με τις εικαστικές μορφές τέχνης και αναπτύσσει συνέργειες με άλλες πρωτοβουλίες & άλλους τομείς του Myró Group of Culture για την προώθηση του έργου των καλλιτεχνών της. Είναι η μοναδική γκαλερί στην Ελλάδα που προβάλλει συστηματικά την σύγχρονη γλυπτική σε μάρμαρο, και μία από τις λίγες στην Ευρώπη. Για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε στην ιστοσελίδα της Myró Gallery https://www.myro.gr

 

Ωράριο λειτουργίας

Τρίτη – Τετάρτη: 12:00 - 18:00

Πέμπτη – Παρασκευή: 15:00 – 21:00

Σάββατο: 10:00 – 14:00

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου