Evolution - Περικλής Χατζόπουλους | Ατομική έκθεση

 


Η Myró Gallery φιλοξενεί την ατομική έκθεση, “Evolution” του Περικλή Χατζόπουλου, στον χώρο του Project room. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021 στις 06:00μμ. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου.

Τόσο την ημέρα των εγκαινίων της έκθεσης όσο και τις υπόλοιπες ημέρες και ώρες που η έκθεση θα είναι ανοικτή, θα τηρούνται οι συστάσεις της Πολιτείας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του COVID-19.

Ονομάζομαι Περικλής-Σταύρος Χατζόπουλος. Γεννήθηκα στις 21 Ιανουαρίου 1999 στη Σίνδο Θεσσαλονίκης. Από πολύ μικρή ηλικία ξεκίνησα να ζωγραφίζω με ότι υλικό μπορούσα να βρω μπροστά μου όπως μαρκαδόρους, ξυλομπογιές, νερομπογιές ή μολύβια. Η μεγαλύτερη μου ευτυχία θυμάμαι ήταν εκείνη η τεράστια κασετίνα με μαρκαδόρους Carioca χάρη στην οποία απέκτησα μια πρώτη επαφή με το χρώμα. Αργότερα, μεγαλώνοντας πειραματίστηκα με την τέμπερα και το μελάνι. Στην 6η δημοτικού έπειτα από παρακίνηση ενός δασκάλου εικαστικών, του κ Λάσκου Σταμάτη, έδωσα εξετάσεις στο καλλιτεχνικό γυμνάσιο των Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης στο οποίο πέρασα επιτυχώς και φοίτησα. Πλέον είμαι φοιτητής του 4ου έτους στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Θεσσαλονίκης. Η κύρια μου ασχολία είναι η ελαιογραφία με θεματικές εμπνευσμένες από την ποπ κουλτούρα, τον σουρεαλισμό αλλά και τον ρεαλισμό. Τα έργα μου ακολουθούν μια εξελικτική πορεία καθώς η δημιουργία του ενός με παρέπεμψε στη δημιουργία του άλλου. Αρχικά το ενδιαφέρον μου ήταν απλά η πιστή απόδοση της φύσης και των στοιχείων της όπως π.χ ένα δάσος, μία πεδιάδα ή ενας κορμός δέντρου. Αργότερα όμως είχα την ανάγκη να προσθέσω σε αυτά τα έργα αντικείμενα της φύσης που με ένα πρώτο κοίταγμα δεν είναι γνώριμα στο μάτι, όπως ορυκτά και πολύτιμους λίθους. Στόχος μου με αυτό ήταν να προβάλλω μια κρυμμένη και ασυνήθιστη ομορφιά του φυσικού μας κόσμου. Καταλήγω λοιπόν σε σουρεαλιστικού τύπου τοπία τα οποία θέλω να δημιουργήσουν προβληματισμούς σχετικά με την αλληλεπίδραση του πραγματικού με το φανταστικό και τη θέση μας μπροστά σε αυτά. Τέλος, σε αυτούς τους φανταστικούς κόσμους κάνω μια τελευταία προσθήκη η οποία είναι αρκετά σημαντική για μένα καθώς αφορά την ψηφιακή εποχή την οποία διανύουμε και μας έχει επηρεάσει όλους. Είναι γεγονός πως πλέον ο φυσικός κόσμος έχει "συγχωνευτεί" με τον ψηφιακό και εμείς καλούμαστε να σταθούμε με επιφύλαξη και ερωτήματα μπροστά σε μια τέτοια κατάσταση. Έτσι και οι πίνακες αυτού του τύπου διαπραγματεύονται έναν διάλογο μεταξύ εικονικής πραγματικότητας και μη. Κοιτώντας τα έργα ως σύνολο, μοιάζουν να διαφέρουν μεταξύ τους ωστόσο αποτελούν μια σειρά εξέλιξης του κόσμου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου