Freedom to say what I please ! - Open call

H Myro Gallery απευθύνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής προς εικαστικούς στην έκθεση «Freedom to say what I please !» υπό την επιμέλεια της Μαριάνας Ρωσσιάδου.

Η έκθεση θα παρουσιαστεί στον χώρο της γκαλερί, Νικηφόρου Φωκά 8 στην Θεσσαλονίκη, τον Απρίλιο του 2024.

Στην έκθεση γίνονται δεκτά έργα ζωγραφικής, χαρακτικής, γλυπτικής, εγκαταστάσεις, εικαστικής φωτογραφίας και ψηφιακής τέχνης τα οποία  μπορούν να αποτυπώνουν με όποιον τρόπο θεωρεί ο καλλιτέχνης  τους το θέμα.

Θέμα

Η εικαστική έκθεση με τίτλο "Freedom to say what I please!" εξερευνά την έννοια της ελευθερίας της έκφρασης μέσα από το πρίσμα της τέχνης. Οι καλλιτέχνες θα πρέπει να παρουσιάσουν έργα που αντικατοπτρίζουν τις διάφορες πτυχές της ελευθερίας στην εποχή μας, είτε αυτή εκφράζεται μέσα από την κοινωνική δυναμική, την πολιτική σκηνή, είτε μέσα από την προσωπική εμπειρία και αναζήτηση της αυτοτελούς φωνής.

Προϋποθέσεις έργων

Έργα που θα γινούν δεκτά θα πρέπει:

·       Καμία διάσταση τους να μην ξεπερνά τα 120 εκατοστά ( επιτοίχια και επιδαπέδια έργα)

·       Να φέρουν τρόπο κρέμασης

·       Σε περίπτωση που είναι σε χαρτί ή κάποιο άλλα ευαίσθητο υλικό να φέρουν κορνίζα.

Ο κάθε συμμετέχοντας μπορεί να εκθέσει μέχρι 3 έργα. Το κόστος συμμετοχής είναι 60€.

Τι πρέπει να υποβάλλετε

Θα πρέπει να αποστείλετε με e-mail στο gallerymyro@gmail.com με θέμα «Freedom to say what I please!» τα ακόλουθα:

1.   Φωτογραφίες 1-3 έργων σας με τα οποία θα θέλατε να συμμετέχετε,  σε ξεχωριστό αρχείο φωτογραφίας το κάθε έργο, μορφής jpg. Προσοχή: τα έργα δεν είναι ενδεικτικά. Εάν επιλεγείτε, μπορείτε να εκθέσετε αποκλειστικά το ή τα έργα που υποβάλατε.

2.   Στοιχεία των έργων: Ονοματεπώνυμο καλλιτέχνη, Τίτλο έργου, Διαστάσεις εκτύπωσης (σε εκατοστά), Χρονολογία ολοκλήρωσης.

Προαιρετικά, την υποβολή σας μπορεί να συνοδεύει καλλιτεχνική δήλωση (statement) και σύντομο βιογραφικό σε μια παράγραφο.

3.     Στοιχεία επικοινωνίας σας: Ονοματεπώνυμο, Email, τηλέφωνο επικοινωνίας.

Προθεσμία υποβολής: Σάββατο 23 Μαρτίου 2024

 

Σχετικά με την Επιμελήτρια της έκθεσης

Η Μαριάνα Ρωσσιάδου είναι απόφοιτος του τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. Έχει συμμετάσχει σαν εικαστικός σε δεκαοχτώ ομαδικές εκθέσεις και έχει πραγματοποιήσει τρείς ατομικές. Επίσης έχει λάβει μέρος σε διάφορες εθελοντικές δράσεις γύρω από τα εικαστικά και έχει διοργανώσει – επιμεληθεί δέκα ομαδικές και εννιά ατομικές εκθέσεις. Τέλος, από το 2020 εργάζεται ως επιμελήτρια της Myró Gallery.

 

Σχετικά με τη Myró Gallery

Η Myró Gallery ιδρύθηκε από τον Σταύρο Μυρωνίδη τον Ιούνιο του 2011. Από το 2020 και εξής υπεύθυνες για τη διαχείριση της είναι η Μαριάνα Ρωσσιάδου και Νικολέτα Λαζαρίδου. Η γκαλερί δίνει ιδιαίτερη σημασία στον αλληλοσεβασμό και το πνεύμα συνεργασίας, και στοχεύει μέσω της πρωτοποριακής προσέγγισης του να δράσει καταλυτικά στην ανάπτυξη και διαμόρφωση της νέας ελληνικής καλλιτεχνικής ταυτότητας, πάντα με συνεργατικό πνεύμα, ενθαρρύνοντας την πρωτότυπη δημιουργία και την καλλιτεχνική ελευθερία. Ο χώρος δεν δεσμεύει καλλιτέχνες, παρά το γεγονός ότι έχει διαχειριστεί με επιτυχία την δουλειά όσων την εμπιστεύτηκαν, επιτυγχάνοντας την ενεργή προώθηση της σε συλλέκτες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι συνεργασία με τους καλλιτέχνες αναπτύσσεται μέσα από διαφανείς διαδικασίες. Ο χώρος δίνει έμφαση σε παραστατικές μορφές τέχνης, και την γλυπτική στην σύγχρονη τέχνη, ενώ δεν διστάζει να φιλοξενεί επιλεγμένες αναδρομικές εκθέσεις εγκαθιδρυμένων Ελλήνων δημιουργών, ή/και συλλογές. Η Myró Gallery επικεντρώνεται σε νέους Έλληνες και ξένους δημιουργούς, διαθέτει χώρους ειδικά για εγκαταστάσεις/δημιουργικά projects, φιλοξενεί εκδηλώσεις που συνδιαλέγονται με τις εικαστικές μορφές τέχνης και αναπτύσσει συνέργειες με άλλες πρωτοβουλίες & άλλους τομείς του Myró Group of Culture για την προώθηση του έργου των καλλιτεχνών της. Είναι η μοναδική γκαλερί στην Ελλάδα που προβάλλει συστηματικά την σύγχρονη γλυπτική σε μάρμαρο, και μία από τις λίγες στην Ευρώπη. Για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε στην ιστοσελίδα της Myró Gallery https://www.myro.gr


Ωράριο λειτουργίας

Τρίτη : 15:00 – 21:00

Τετάρτη: 10:00 - 16:00

Πέμπτη – Παρασκευή: 15:00 – 21:00

Σάββατο: 10:00 – 14:00

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου