Ανδρέας Γκένιος - Σχέσεις των 2 | Project Room


 Ατομική έκθεση ζωγραφικής «Σχέσεις των 2» του Ανδρέα Γκένιου

Εγκαίνια: Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2024, ώρα 19:00

Διάρκεια: Έως και το Σάββατο, 9 Μαρτίου 2024

Διεύθυνση: Project Room - Myro Gallery, Νικηφόρου Φωκά 8, Θεσσαλονίκη

Επιμέλεια: Μαριάνα Ρωσσίαδου

Η Myro Gallery ανακοινώνει την ατομική έκθεση του Ανδρέα Γκένιου, «Σχέσεις των 2»  που θα λάβει χώρα την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024, στις 19:00, και θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό μέχρι το Σάββατο, 9 Μαρτίου 2024, στην Myro Gallery (Νικηφόρου Φωκά 8, Θεσσαλονίκη).

Ο Γκένιος Ανδρέας γεννήθηκε στο Βαμβακόφυτο Σερρών το 1959. Το 1982 τέλειωσε το Γεωλογικό τμήμα του Α.Π.Θ, το 1985 την Παιδαγωγική Ακαδημία Μυτιλήνης και εργάστηκε επί 36 χρόνια στην  πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Το 2002 τελειώνει την Ανωτάτη σχολή Καλών Τεχνών με δασκάλους τον Δ.Κοντό και την Τ.Μακρή. Το 2005 τελειώνει το Τμήμα Ειδικής Αγωγής του Διδασκαλείου Θεσσαλονίκης και το 2006 το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ. Παράλληλα ασχολήθηκε με την συγγραφή  παιδαγωγικών βιβλίων, με το θέατρο, την παραγωγή ταινιών μικρού μήκους, με την συγγραφή και  εικονογράφηση παιδικών βιβλίων. Έχει πάρει μέρος σε  4 ατομικές εκθέσεις και πλήθος ομαδικών.

Σχέσεις  των 2

Οι σχέσεις  των ζευγαριών  ίσως είναι αυτές που υμνήθηκαν περισσότερο  από όλες  τις καταγεγραμμένες  σχέσεις ανά τους αιώνες .. Ίσως γιατί  είναι οι πιο προσιτές σε όλους μας, ίσως γιατί είναι οι πιο σύνθετες, ίσως ακόμα  και γιατί   η πρώτη τους ύλη είναι η ομορφιά.

Οι περισσότεροι από μας είμαστε ή ήμασταν ο ένας απ’ τους δυο, σε σχέσεις ερωτικές, ανομολόγητες, έντονες, ισορροπημένες, σχέσεις σε αναμονή, αμυντικές, σχέσεις τρυφερές, σχέσεις με τον έναν απόντα, σχέσεις χωρίς όρια, συμβατικές που ο χρόνος τις αποτελείωσε,  αδιέξοδες, σχέσεις ανθισμένες!

Αυτός κι αυτή σε ένα ταγκό σύγκρουσης και έλξης. Αμυντικοί, λαβωμένοι, παθιασμένοι, απογοητευμένοι, πιασμένοι χέρι χέρι σε μια διαδρομή που αν και δείχνει να τελειώνει μάλλον μόλις αρχίζει. Αυτή μ’ ένα ποδήλατο που έρχεται ή φεύγει κι αυτός σαν τον παλιάτσο να ακροβατεί ανάμεσα στην υπεροχή και στο ραγισμένο εγώ . 

Ρόλοι, έρωτας, συναισθήματα, στάσεις, αισθήματα, διαδρομές, συντροφικότητα. Τα πλαστικά στοιχεία  με τα οποία πλάθονται οι  ερωτικές σχέσεις. Ταυτόχρονα και ένας απέραντος  πλούτος για αφήγηση και απεικόνιση μέσα από τις πλαστικές τέχνες.

Γκένιος Ανδρέας

 

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό Τρίτη 15:00 - 21:00, Τετάρτη 10:00 - 16:00, Πέμπτη - Παρασκευή 15:00 - 21:00 και Σάββατο 10:00 - 14:00

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε με την Myro Gallery στο 2310269187.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου