Ατομική έκθεση ζωγραφικής - Δέσποινα Νικολιδάκη | Art Shop

 


Εγκαίνια: Πέμπτη, 1 Φεβρουαρίου 2024, ώρα 19:00

Διάρκεια: Έως και το  Σάββατο,  10 Φεβρουαρίου 2024

Διεύθυνση:  Art Shop - Myro Gallery, Νικηφόρου Φωκά 8, Θεσσαλονίκη

Επιμέλεια: Μαρίανα Ρωσσίαδου

Η Myro Gallery ανακοινώνει την επερχόμενη ατομική έκθεση της Δέσποινας Νικολιδάκη, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 1 Φεβρουαρίου 2024, στις 19:00, και θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό μέχρι το Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου 2024, στην Myro Gallery (Νικηφόρου Φωκά 8, Θεσσαλονίκη).

Η Δέσποινα Νικολιδάκη κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη όπου ζει και εργάζεται. Οι ρίζες της σε αυτήν την πόλη κρατούν από τη γιαγιά, η οποία γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Τούμπα της Θεσσαλονίκης. Ο παππούς της ήρθε από τη Μ.Ασία με ρίζες από την Κρήτη.

Σε μικρή ηλικία ανακάλυψε την κλήση της στη ζωγραφική. Η έλξη που ασκούσε η Τέχνη αυτή πυροδότησε την επιθυμία της να την ακολουθήσει σε ανώτερο επίπεδο, μαθητεύοντας δίπλα σε δασκάλους καλών τεχνών. Έτσι, κυνήγησε το πάθος της αρχίζοντας μαθήματα ζωγραφικής. Στη συνέχεια, εκπαιδεύτηκε στο ελεύθερο σχέδιο αλλά και στην αγιογραφία. Παράλληλα, αποφάσισε να εμπλουτίσει το γνωσιακό του πεδίο με παρακολούθηση μαθημάτων Ιστορίας της Τέχνης στο Τελλόγλειο Ίδρυμα. Μερικοί από τους δασκάλους που αξίζει να αναφερθεί είναι η Βαλέρια (Καλών Τεχνών Μόσχας), ο Παναγιώτης Δουκανάρης (Καλών Τεχνών ΑΠΘ) και η Ηρώ Φάρμακά (Καλών Τεχνών ΑΠΘ).

Είναι ενεργό μέλος της ομάδας εικαστικών "Επίμονη Τέχνη" που εδράζεται στη Θεσσαλονίκη. Έχει συμμετάσχει σε πολλαπλές ομαδικές εικαστικές εκθέσεις στην Ελλάδα (ιδιωτικές και μη). Συμμετείχε, επιπλέον, στη Biennale των Σκοπίων το 2023. Διοργάνωσε την πρώτη της ατομική έκθεση στη Myro Gallery στη Θεσσαλονίκη, ενώ προγραμματίζει μία επερχόμενη στην Αθήνα το επόμενο χρονικό διάστημα.

Οι πηγές έμπνευσής της είναι πολυάριθμες. Συναρπάζεται ιδιαίτερα από τη "στιγμή" και τον "απρόοπτο καλλιτεχνικό οίστρο", γι' αυτό και η ζωγραφική του αγγίζει πολλαπλές και διαφορετικές θεματικές.

Από τα πολλά αγαπημένα της είδη ζωγραφικής και τεχνικές, ξεχωριστή θέση καταλαμβάνει το λάδι. Χρησιμοποιεί, επίσης, ποικιλία υλικών, όπως πετρώματα, ορυκτά πάστες κ.ά., δημιουργώντας ματιέρες. Πιστεύει στην ικανότητά τους να προσδίδουν μία βαθύτερη τρίτη διάσταση στο έργο.

Κλείνοντας, τα τελευταία χρόνια την απασχολεί ως νέο, ανερχόμενο πεδίο η ζωγραφική και το σχέδιο πάνω σε υφάσματα και ρούχα (υψηλής και μη ραπτικής). Συνιστά ένα είδος που έχει αγαπήσει, με το οποίο πειραματίζεται και το οποίο σκοπεύει να ασχοληθεί και στο μέλλον.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό Τρίτη 15:00 - 21:00, Τετάρτη 10:00 - 16:00, Πέμπτη - Παρασκευή 15:00 - 21:00 και Σάββατο 10:00 - 14:00

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε με την Myro Gallery στο 2310269187.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου