SKG Xmas Bazaart: Καλλιτέχνες από όλη την Ελλάδα προτείνουν εικαστικά δώρα στη Θεσσαλονίκη


Η ARTgrID σε συνεργασία με τον εικαστικό επιμελητή  Πάρη Καπράλο παρουσιάζει το SKG Xmas Bazaart, ένα μπαζαάρ αποκλειστικά με έργα τέχνης μικρών διαστάσεων που έχουν φιλοτεχνήσει 40  εικαστικοί καλλιτέχνες από όλη την Ελλάδα προτείνοντας στο φιλότεχνο κοινό της Θεσσαλονίκης μικρές στιγμές τέχνης υψηλής αξίας σε χαμηλό κόστος την εορταστική περίοδο.

Η φυσική έκθεση, η οποία περιλαμβάνει περισσότερα από 150 εικαστικά έργα, θα λάβει χώρα στη Myrό Gallery, ενώ παράλληλα θα είναι διαθέσιμη διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας διαδικτυακών εκθέσεων της ARTgrID (artgrid.gr) σε όλη την Ελλάδα. Στην έκθεση θα βρείτε έργα ζωγραφικής, σχεδίου, γλυπτικής, κατασκευές, φωτογραφία, κολλάζ, και έργα έντυπης ψηφιακής τέχνης. Η έκθεση θα εγκαινιαστεί τη Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 17:00-21:00 και θα διαρκέσει μέχρι και τη Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, το Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2022.

"Προτείνουμε πως ένα έργο τέχνης μπορεί να είναι ιδανικό δώρο στους αγαπημένους μας και ιδίως στις οικογένειες τους, καθώς δεν είναι ένα απλό εποχιακό προσωρινό αγαθό, και μεταφέρει μηνύματα. Στην έκθεση μας δεςίχνουμε μόνο εικαστικά έργα, που εκπληρούν το νόημα των ημερών, με μηνύματα αγάπης αλλά και προκαλούν σκέψεις υπερβαίνοντας τη διακοσμητική αξία εποχιακών δώρων. Χαρίστε φέτος τα Χριστούγεννα κάτι που συνιστά με εύγλωττο τρόπο όλα αυτά που θέλετε να πείτε στους δικούς σας, ένα δώρο που θα μείνει και θα έχει αξία όλο το έτος, ίσως και για όλη τη ζωή", επισήμανε σε δήλωση του ο Εικαστικός Επιμελητής Πάρης Καπράλος. 

Στην έκθεση συμπεριλαμβάνονται έργα των εικαστικών καλλιτεχνών: Ελένη Παρασχίδου, Δέσποινα Μπαχαροπούλου, Περσεφόνη Βλαχούτσικου, Εύα Αναστοπουλου, Όλγα Μπαρμάζη, Σοφία Γκαργκάλα, Τριανταφυλλιά Αθανασιάδου, Χρυσούλα Δεμάγκου, Καίτη Αντώναρου, Αναστάσιος Τσολαρίδης, Αθανασία Θεοδωρίδου, Αλέξανδρος Παπαδόπουλος, Annette Kindiroglou, Ευαγγελία Στεργίου, Γιάννης Πανόπουλος, Χρήστος Χαλάτσης, Ολυμπία Ζήση, Έλενα Αρσενίδου, Αγγελική Κουρμουλάκη, Χριστιάννα Ασπρούλη, Έφη Καραντίνου, Σωτήρης Ηλιάδης, Ευδοξία Παπαβασιλείου, Γιώτα Τζότζολη, Σωτηρία Αλεβίζου, Ευαγγελή Καραγγέλη, Δήμητρα Γούναρη, Έφη Μπαρούδα, Θεοδώρα Ιστόριου, Σοφία Σκοτίδου, Σπύρος Μαυρούλιας, Αντώνιος Γεωργούλας, Μαρία Λασκαρούδη, Αθανάσιος Τρίπκος, Παναγιώτης Αγαλιώτης, Ελευθέριος Ελευθεριάδης, Γιώργος Σπανουδάκης, Νικολίνα Τσομπάνη, Βενετία Λινάρδου. 

Instagram: #skgbazaart

Η έκθεση διαρκεί 15-31 Δεκεμβρίου 2022 και η  Myrό Gallery στην διάρκεια της θα είναι ανοικτή με ελεύθερη είσοδο για το κοινό Τρίτη - Τετάρτη (12.00 - 18.00) Πέμπτη - Παρασκευή (17.00 – 21.00) και Σάββατο (10.00 - 14.00). Τις εορταστικές ημέρες ίσως διαφοροποιηθεί το ωράριο-επικοινωνήστε με τη γκαλερί πριν επισκεφτείτε.

Σχετικά με τον Επιμελητή

Ο Πάρης Καπράλος είναι Εικαστικός Επιμελητής, Ιδρυτής της ARC -Art Revisited Collective, και συνεκδότης του Arts & Antiques CCR. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, ενώ το 2008 μετοίκισε στη Β. Ελλάδα και δραστηριοποιείται διεθνώς. Σπούδασε Οικονομικά (Αθήνα) και Γραφικές Τέχνες (Αγγλία), εργάστηκε ως Δημοσιογράφος (1999-2006), ως διοργανωτής σε επιχειρηματικά συνέδρια του κλάδου της Πληροφορικής & των Τηλεπικοινωνιών (Infocom, Greek ICT Forum, 2004-2011), και άλλαξε επαγγελματική πορεία στρεφόμενος στον χώρο της Τέχνης το 2011. Συνεργάστηκε με τον όμιλο Myrς Group of Culture (Myrό Gallery, Myrό Antiques House, Greek Marble Initiative, 2011-2017). Από το 2018 και εξής εργάζεται ως ανεξάρτητος Διοργανωτής και Επιμελητής εικαστικών εκθέσεων & εκδηλώσεων. Aπό το 2019 είναι εκπρόσωπος του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Ένωσης Υδατογραφίας IWS (International Watercolor Society). Έχει επιμεληθεί και διοργανώσει περισσότερες από 150 εκθέσεις, εικαστικές δράσεις, projects και συμμετοχές εντός και εκτός Ελλάδας.

Σχετικά με την  ARTgrID

H ARTgrID είναι εταιρεία που ασχολείται συστηματικά με την προβολή και προώθηση ποιοτικής τέχνης εικαστικών καλλιτεχνών, κυρίως μέσω ιστοσελίδας παροχής ψηφιακών υπηρεσιών, αλλά και με τη διοργάνωση φυσικών γεγονότων, δράσεων και την αξιοποίηση συνεργειών με πολλά διαφορετικά εμπλεκόμενα μέρη στον χώρο των Τεχνών(Επιμελητές, χώρους, εμπόρους τέχνης, επενδυτικούς συμβούλους, εξειδικευμένους νομικούς, κ.α.). Διαθέτει διαδικτυακή πλατφόρμα παροχής εξειδικευμένων υπηρεσιών, στις υπηρεσίες της οποίας συγκαταλέγονται η διοργάνωση φυσικών και διαδικτυακών εκθέσεων/συμποσίων/εικαστικών δράσεων, η δημιουργία, φιλοξενία και προβολή ιστοσελίδων εικαστικών καλλιτεχνών κ.α. Πληροφορίες: https://artgrid.gr

Σχετικά με την  Myrό Gallery

Η Myrό Gallery ιδρύθηκε από τον Σταύρο Μυρωνίδη στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του στον χώρο του Πολιτισμού και των εικαστικών τεχνών (Myrό Antiques House, Greek Marble Initiative, κ.α.) τον Σεπτέμβριο του 2011. Από το 2020 και εξής υπεύθυνη της Myrό Gallery είναι η Μααριάνα Ρωσσιάδου. Τέσσερις διακριτοί χώροι συναποτελούν την Myrό Gallery, με κοινή κεντρική είσοδο στην διεύθυνση: Νικηφόρου Φωκά 8, περιοχή Λευκού Πύργου, Κέντρο Θεσσαλονίκης. Αυτόνομα ο καθένας φιλοξενεί εκθέσεις σε μηνιαία βάση, με κοινές ημερομηνίες εγκαινίων. Ο χώρος δίνει σε νέους ανερχόμενους Έλληνες δημιουργούς, ευνοεί συνεργατικά σχήματα μεταξύ καλλιτεχνών, παρουσιάζει πολλά projects και concept εκθέσεις, και παρουσιάζει συχνά εκθέσεις σύγχρονης γλυπτικής και σε συνεργασία με την Greek Marble Initiative. Περισσότερες πληροφορίες: www.myro.gr

Χορηγοί Επικοινωνίας

Arts & Antiques CCR | http://www.artsantiquesccr.gr

Fox24 | https://fox24.gr

Liberta News | https://liberta-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου