Αντώνης Μπιφέρνο - Ατομική έκθεση | Project Room


Η Myró Gallery φιλοξενεί την ατομική έκθεση του Αντώνη Μπιφέρνο. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022 στις 19:00. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο  10 Δεκεμβρίου 2022.

Ο Αντώνης Μπιφέρνος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Από το 1970 έως το 1973 σπούδασε κεραμική, διακόσμηση και γραφιστική . Ασχολήθηκε επαγγελματικά με τις εφαρμοσμένες τέχνες  και δη με την διαφήμιση  επί  πολλά έτη, βάζοντας την σφραγίδα του  στο σχεδιασμό   εταιρικής ταυτότητας, εντύπου  και συσκευασίας, ενώ  επί πολλά έτη κατείχε επαγγελματικό studio φωτογραφίας. Ασχολήθηκε  παράλληλα και με την  διακόσμηση επαγγελματικών χώρων .

Παρών ως καλλιτέχνης  ήδη από την δεκαετία του 80, δημιουργεί έργα κυρίως  με πενάκι και πινέλο. Αργότερα στρέφεται στο χρώμα  και τοιχογραφεί σε ιδιωτικούς και επαγγελματικούς χώρους στην Ελλάδα και το εξωτερικό.  Θέμα του είναι η ανθρώπινη μορφή σε ποικίλες  εκφράσεις,  σε  κυρίως  σουρρεαλιστικά περιβάλλοντα.

Έργα του κοσμούν χώρους στην Καλιφόρνια, το Μόντρεαλ, την Ιταλία, την Γερμανία και την Γαλλία. Έχει λάβει μέρος σε διάφορες εκθέσεις στην Ελλάδα ενώ τα τελευταία χρόνια ζει και δημιουργεί στο Ναύπλιο. Στα πλέον πρόσφατα έργα του  έλκεται  από την μορφή του  καλλιτέχνη του ρεμπέτικου τραγουδιού  και  επεξεργάζεται εικαστικά  το φαινόμενο των ανθρώπων αυτών . Ο  ρεμπέτης  συχνά εμφανίζεται ως σύγχρονος  ‘’άγγελος ‘’ κάποιου παραδείσου ενώ η  αισθητική του σχεδίου είναι αυτή των χαρακτικών  έργων.

Σχετικά με τη Myró Gallery

Η Myró Gallery ιδρύθηκε από τον Σταύρο Μυρωνίδη τον Ιούνιο του 2011. Από το 2020 και εξής υπεύθυνες για τη διαχείριση της είναι η Μαριάνα Ρωσσιάδου και Νικολέτα Λαζαρίδου. Η γκαλερί δίνει ιδιαίτερη σημασία στον αλληλοσεβασμό και το πνεύμα συνεργασίας, και στοχεύει μέσω της πρωτοποριακής προσέγγισης του να δράσει καταλυτικά στην ανάπτυξη και διαμόρφωση της νέας ελληνικής καλλιτεχνικής ταυτότητας, πάντα με συνεργατικό πνεύμα, ενθαρρύνοντας την πρωτότυπη δημιουργία και την καλλιτεχνική ελευθερία. Ο χώρος δεν δεσμεύει καλλιτέχνες, παρά το γεγονός ότι έχει διαχειριστεί με επιτυχία την δουλειά όσων την εμπιστεύτηκαν, επιτυγχάνοντας την ενεργή προώθηση της σε συλλέκτες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι συνεργασία με τους καλλιτέχνες αναπτύσσεται μέσα από διαφανείς διαδικασίες. Ο χώρος δίνει έμφαση σε παραστατικές μορφές τέχνης, και την γλυπτική στην σύγχρονη τέχνη, ενώ δεν διστάζει να φιλοξενεί επιλεγμένες αναδρομικές εκθέσεις εγκαθιδρυμένων Ελλήνων δημιουργών, ή/και συλλογές. Η Myró Gallery επικεντρώνεται σε νέους Έλληνες και ξένους δημιουργούς, διαθέτει χώρους ειδικά για εγκαταστάσεις/δημιουργικά projects, φιλοξενεί εκδηλώσεις που συνδιαλέγονται με τις εικαστικές μορφές τέχνης και αναπτύσσει συνέργειες με άλλες πρωτοβουλίες & άλλους τομείς του Myró Group of Culture για την προώθηση του έργου των καλλιτεχνών της. Είναι η μοναδική γκαλερί στην Ελλάδα που προβάλλει συστηματικά την σύγχρονη γλυπτική σε μάρμαρο, και μία από τις λίγες στην Ευρώπη. Για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε στην ιστοσελίδα της Myró Gallery https://www.myro.gr

 

Ωράριο λειτουργίας

Τρίτη – Τετάρτη: 12:00 - 18:00

Πέμπτη – Παρασκευή: 15:00 – 21:00

Σάββατο: 10:00 – 14:00

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου