Μαρία Γιαλουράκη - Ατομική Έκθεση | Main HallΗ Myró Gallery φιλοξενεί την ατομική έκθεση της Μαρία Γιαλουράκη, στο Main Hall. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022 στις 19:00. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο  10 Δεκεμβρίου 2022.

H Μαρία Γιαλουράκη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη όπου ζει και εργάζεται. Σπούδασε στην Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης στο τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών με δάσκαλο τον Γεώργιο Γκολφίνο .Είναι μέλος του επιμελητηρίου εικαστικών τεχνών  Ελλάδος και του CARFAC -Visual Arts Alberta Canada.Έχοντας παρακολουθήσει τα εκπαιδευτικά προγράμματα  «Μυθολογία και Τέχνη στην Εκπαίδευση: Βιωματικές και Εναλλακτικές Προσεγγίσεις», το «Σκηνογραφία και Ενδυματολογία»  του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και το ’Live! A History of Arts for Artists,Animators and Gamers’ από το California institute of Arts(CALARTS) αυτήν την περίοδο συμμετέχει στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του ΑΠΚΥ(ανοικτό πανεπιστήμιο Κύπρου )με γνωστικό αντικείμενο των θεατρικών σπουδών και ειδίκευση στην επιβίωση του αρχαίου δράματος. Το ερευνητικό πλαίσιο που ακολουθείται στις δημιουργίες της διευθετείται μέσω της διαδικασίας της μυθοπλασίας. Ως αφετηρία χρησιμοποιήθηκε το έργο “Alice in Wonderland”του Lewis Carroll με τα ανθρωπόμορφα πλάσματα και τις συνεχόμενες αλλαγές στο σώμα και την ψυχολογία της Αλίκης να οδηγούν σε αλληγορίες και γενικότερα στην έλλειψη λογικής δίνοντας στην φανταστική αυτή διήγηση μια προσωπική προσέγγιση με έντονη την αίσθηση του παιχνιδιού -πολλές φορές με την σύνθεση και τον κατακερματισμό της εικόνας.

Eκθέσεις

·       2021 «Alice» Ατομική έκθεσηMyró Gallery

·       2019 Εικαστική Εκδήλωση "EMILIA" Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης

·       2019 «Οι καλλιτέχνες εικαστικοί δημιουργούν” Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης

·       2014   "2011-2014 Απόφοιτοι” Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης  Θεσσαλονίκη

·       2014 “Bread Basket” Visual Arts Alberta – CARFAC Edmonton, Καναδάς

·       2013 "Un seul grain de riz" - " A single grain of rice" Galerie Metanoia Παρίσι,Γαλλία

·       2013 "London Art Biennale " Chelsea Old Town Hall Λονδίνο,Αγγλία

·       2012 "Transform 2012"-"Pandora's Box’ Τελλόγλειο Ίδρυμα Θεσσαλονίκη,Ελλάδα

·       2011 "In Art" Zina Athanassiadou Gallery Θεσσαλονίκη,Ελλάδα

·       2011 " Epsilon Art Festival "Κόρινθος

Βραβεία -Awards

·      Honourable Mention for Artistic Merit London Art Biennale 2013 Εκδόσεις Aesthetica magazine

Σχετικά με τη Myró Gallery

Η Myró Gallery ιδρύθηκε από τον Σταύρο Μυρωνίδη τον Ιούνιο του 2011. Από το 2020 και εξής υπεύθυνες για τη διαχείριση της είναι η Μαριάνα Ρωσσιάδου και Νικολέτα Λαζαρίδου. Η γκαλερί δίνει ιδιαίτερη σημασία στον αλληλοσεβασμό και το πνεύμα συνεργασίας, και στοχεύει μέσω της πρωτοποριακής προσέγγισης του να δράσει καταλυτικά στην ανάπτυξη και διαμόρφωση της νέας ελληνικής καλλιτεχνικής ταυτότητας, πάντα με συνεργατικό πνεύμα, ενθαρρύνοντας την πρωτότυπη δημιουργία και την καλλιτεχνική ελευθερία. Ο χώρος δεν δεσμεύει καλλιτέχνες, παρά το γεγονός ότι έχει διαχειριστεί με επιτυχία την δουλειά όσων την εμπιστεύτηκαν, επιτυγχάνοντας την ενεργή προώθηση της σε συλλέκτες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι συνεργασία με τους καλλιτέχνες αναπτύσσεται μέσα από διαφανείς διαδικασίες. Ο χώρος δίνει έμφαση σε παραστατικές μορφές τέχνης, και την γλυπτική στην σύγχρονη τέχνη, ενώ δεν διστάζει να φιλοξενεί επιλεγμένες αναδρομικές εκθέσεις εγκαθιδρυμένων Ελλήνων δημιουργών, ή/και συλλογές. Η Myró Gallery επικεντρώνεται σε νέους Έλληνες και ξένους δημιουργούς, διαθέτει χώρους ειδικά για εγκαταστάσεις/δημιουργικά projects, φιλοξενεί εκδηλώσεις που συνδιαλέγονται με τις εικαστικές μορφές τέχνης και αναπτύσσει συνέργειες με άλλες πρωτοβουλίες & άλλους τομείς του Myró Group of Culture για την προώθηση του έργου των καλλιτεχνών της. Είναι η μοναδική γκαλερί στην Ελλάδα που προβάλλει συστηματικά την σύγχρονη γλυπτική σε μάρμαρο, και μία από τις λίγες στην Ευρώπη. Για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε στην ιστοσελίδα της Myró Gallery https://www.myro.gr

 

Ωράριο λειτουργίας

Τρίτη – Τετάρτη: 12:00 - 18:00

Πέμπτη – Παρασκευή: 15:00 – 21:00

Σάββατο: 10:00 – 14:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου