Κλεάνθη Πάλλα - Aτομική έκθεση φωτογραφίας | Project Room

 


Η Myró Gallery φιλοξενεί την ατομική έκθεση φωτογραφίας της Κλεάνθης Πάλλα, στο Project Room. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022 στις 19:00. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο  26 Νοεμβρίου 2022.

H Κλεάνθη Πάλλα παρουσιάζει μια σειρά από φωτογραφίες μόδας με εικαστική προσέγγιση. Όπως αναφέρει η ίδια «Η φωτογράφιση που πραγματοποιήθηκε στο Myro Antiques House, ήταν μια ιδέα που προήλθε από  την ιδιαίτερη καλλιτεχνική υπόσταση του χώρου. Ο χώρος της αυλής ,ο οποίος είναι γεμάτος αγάλματα ,αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για εμένα. Στο μυαλό μου δημιουργήθηκε το συγκεκριμένο concept σαν μια ωδή στην Τέχνη. Η Φωτογραφία Τέχνης εξυμνεί την Τέχνη. Η κύρια ιδέα της φωτογράφισης , είναι μια βόλτα μέσα στην αυλή με τα αγάλματα ,κάθε φωτογραφία προσπαθεί να αναδείξει την ομορφιά, την ομορφιά της Τέχνης ,των αγαλμάτων, της κοπέλας, του φορέματος. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Σταύρο Μυρωνίδη για την άδεια που μας έδωσε για να χρησιμοποιήσουμε αυτόν τον ιδιαίτερο χώρο.»

Η φωτογράφιση πραγματοποιήθηκε με την συνεργασία του πρακτορείου μοντέλων Top Class International Μοντέλα( Μαριαλένα Παπαδοπούλου και Μαρία Χολίδου),την σχολή BTC ΜUA (Φωτεινή Τσιάκαλου) και τον MUA και Hair Stylist Χρήστο Τσαπάνη, φωτογράφος Κλεάνθη Πάλλα.

Η Κλεάνθη Πάλλα είναι φωτογράφος που δραστηριοποιείται στην Θεσσαλονίκη. Η αγάπη της για την Φωτογραφία ξεκίνησε από τα μαθητικά της χρόνια όπου πάντα είχε μαζί της την φωτογραφική της μηχανή. Πήρε μέρος σε διάφορες σχολικές εκθέσεις φωτογραφίας και έπειτα συνέχισε με σεμινάρια πάνω στην Καλλιτεχνική Φωτογραφία (στο Declic Arts & Ads Studio Photography) και στην Φωτογραφία Μόδας (στην Pansik). Συνεργάζεται με πρακτορεία μοντέλων στην Θεσσαλονίκη αλλά πραγματοποιεί και προσωπικά projects όπως αυτό που παρουσιάζει στην Myro Gallery, παλαιότερα στα πλαίσια μιας ομαδικής έκθεσης παρουσίασε Fashion Street Photography από την εβδομάδα Μόδας του Μιλάνο τον Σεπτέμβριου 2021, στο οποίο είχε παραβρεθεί.

Σχετικά με τη Myró Gallery

Η Myró Gallery ιδρύθηκε από τον Σταύρο Μυρωνίδη τον Ιούνιο του 2011. Από το 2020 και εξής υπεύθυνες για τη διαχείριση της είναι η Μαριάνα Ρωσσιάδου και Νικολέτα Λαζαρίδου. Η γκαλερί δίνει ιδιαίτερη σημασία στον αλληλοσεβασμό και το πνεύμα συνεργασίας, και στοχεύει μέσω της πρωτοποριακής προσέγγισης του να δράσει καταλυτικά στην ανάπτυξη και διαμόρφωση της νέας ελληνικής καλλιτεχνικής ταυτότητας, πάντα με συνεργατικό πνεύμα, ενθαρρύνοντας την πρωτότυπη δημιουργία και την καλλιτεχνική ελευθερία. Ο χώρος δεν δεσμεύει καλλιτέχνες, παρά το γεγονός ότι έχει διαχειριστεί με επιτυχία την δουλειά όσων την εμπιστεύτηκαν, επιτυγχάνοντας την ενεργή προώθηση της σε συλλέκτες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι συνεργασία με τους καλλιτέχνες αναπτύσσεται μέσα από διαφανείς διαδικασίες. Ο χώρος δίνει έμφαση σε παραστατικές μορφές τέχνης, και την γλυπτική στην σύγχρονη τέχνη, ενώ δεν διστάζει να φιλοξενεί επιλεγμένες αναδρομικές εκθέσεις εγκαθιδρυμένων Ελλήνων δημιουργών, ή/και συλλογές. Η Myró Gallery επικεντρώνεται σε νέους Έλληνες και ξένους δημιουργούς, διαθέτει χώρους ειδικά για εγκαταστάσεις/δημιουργικά projects, φιλοξενεί εκδηλώσεις που συνδιαλέγονται με τις εικαστικές μορφές τέχνης και αναπτύσσει συνέργειες με άλλες πρωτοβουλίες & άλλους τομείς του Myró Group of Culture για την προώθηση του έργου των καλλιτεχνών της. Είναι η μοναδική γκαλερί στην Ελλάδα που προβάλλει συστηματικά την σύγχρονη γλυπτική σε μάρμαρο, και μία από τις λίγες στην Ευρώπη. Για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε στην ιστοσελίδα της Myró Gallery https://www.myro.gr

 

Ωράριο λειτουργίας

Τρίτη – Τετάρτη: 12:00 - 18:00

Πέμπτη – Παρασκευή: 15:00 – 21:00

Σάββατο: 10:00 – 14:00

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου