Τάσος Ηλιάδης - Ατομική έκθεση ζωγραφικής | Main Hall

 


Η Myró Gallery φιλοξενεί την ατομική έκθεση του Τάσου Ηλιάδη, στο Main Hall. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022 στις 19:00. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο  26 Νοεμβρίου 2022.

Ο Τάσος Ηλιάδης ξεκίνησε ως street artist στη Θεσσαλονίκη, αλλά από το 2000 ζει μόνιμα στο Αντίγονο Φλώρινας και απασχολείται ως αγρότης. Φτιάχνει κομπόστες, μαρμελάδες, παστουρμά και διατηρεί το καφέ Caprice στην κεντρική πλατεία του Φιλώτα. Στο μικρό ατελιέ του δίπλα από το καφέ φιλοτεχνεί πίνακες με αναφορές από την Πίνα Μπάους μέχρι στιγμές από την καθημερινότητα της περιοχής, ενώ αυτή την περίοδο έχει επικεντρωθεί στις εικονογραφήσεις παραμυθιών για τα βιβλία του Βαγγέλη Μεϊμάρη, υιοθετώντας ένα πιο ιμπρεσιονιστικό στιλ.

Στην έκθεση του στην Myró Gallery παρουσιάζει ένα σύνολο ζωγραφικών έργων εμπνευσμένα από το έργο της Πίνα Μπάους, η οποία ήταν Γερμανίδα χορεύτρια, χορογράφος, δασκάλα χορού και διευθύντρια μπαλέτου του Χοροθεάτρου του Βούπερταλ, το οποίο πήρε το όνομά της. Στη δεκαετία του 1970 η Πίνα Μπάους, με την ανάπτυξη του χοροθεάτρου, έγινε φιγούρα που λατρεύτηκε στη χορευτική σκηνή. Θεωρήθηκε από τον κλάδο της ως η σημαντικότερη χορογράφος της εποχής της. Συνδυάζει για πρώτη φορά τον χορό με το τραγούδι, την παντομίμα, τα ακροβατικά και την υποκριτική σε ένα νέο είδος τέχνης. Πολλοί επαγγελματίες θεωρούν αυτή τη νέα μορφή τέχνης ως την αρχή του χοροθεάτρου. Πολλά από τα έργα της είχαν ως εκ τούτου χαρακτηριστεί ως εξαιρετικά ριζοσπαστικά και συγκινητικά ταυτόχρονα. Στα έργα του ο Ηλιάδης αποτυπώνει την ατμόσφαιρα που μετέφεραν οι παραστάσεις της Πίνα Μπάους.

Σχετικά με τη Myró Gallery

Η Myró Gallery ιδρύθηκε από τον Σταύρο Μυρωνίδη τον Ιούνιο του 2011. Από το 2020 και εξής υπεύθυνες για τη διαχείριση της είναι η Μαριάνα Ρωσσιάδου και Νικολέτα Λαζαρίδου. Η γκαλερί δίνει ιδιαίτερη σημασία στον αλληλοσεβασμό και το πνεύμα συνεργασίας, και στοχεύει μέσω της πρωτοποριακής προσέγγισης του να δράσει καταλυτικά στην ανάπτυξη και διαμόρφωση της νέας ελληνικής καλλιτεχνικής ταυτότητας, πάντα με συνεργατικό πνεύμα, ενθαρρύνοντας την πρωτότυπη δημιουργία και την καλλιτεχνική ελευθερία. Ο χώρος δεν δεσμεύει καλλιτέχνες, παρά το γεγονός ότι έχει διαχειριστεί με επιτυχία την δουλειά όσων την εμπιστεύτηκαν, επιτυγχάνοντας την ενεργή προώθηση της σε συλλέκτες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι συνεργασία με τους καλλιτέχνες αναπτύσσεται μέσα από διαφανείς διαδικασίες. Ο χώρος δίνει έμφαση σε παραστατικές μορφές τέχνης, και την γλυπτική στην σύγχρονη τέχνη, ενώ δεν διστάζει να φιλοξενεί επιλεγμένες αναδρομικές εκθέσεις εγκαθιδρυμένων Ελλήνων δημιουργών, ή/και συλλογές. Η Myró Gallery επικεντρώνεται σε νέους Έλληνες και ξένους δημιουργούς, διαθέτει χώρους ειδικά για εγκαταστάσεις/δημιουργικά projects, φιλοξενεί εκδηλώσεις που συνδιαλέγονται με τις εικαστικές μορφές τέχνης και αναπτύσσει συνέργειες με άλλες πρωτοβουλίες & άλλους τομείς του Myró Group of Culture για την προώθηση του έργου των καλλιτεχνών της. Είναι η μοναδική γκαλερί στην Ελλάδα που προβάλλει συστηματικά την σύγχρονη γλυπτική σε μάρμαρο, και μία από τις λίγες στην Ευρώπη. Για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε στην ιστοσελίδα της Myró Gallery https://www.myro.gr

 

Ωράριο λειτουργίας

Τρίτη – Τετάρτη: 12:00 - 18:00

Πέμπτη – Παρασκευή: 15:00 – 21:00

Σάββατο: 10:00 – 14:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου