Nowhere to go - Άννα Γκιώτη | Project Room

 


Η Myró Gallery φιλοξενεί την ατομική έκθεση της Άννα Γκιώτη, «Nowhere to go». Την έκθεση επιμελείται η Μαριάνα Ρωσσιάδου και τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2022 στις 19:00. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2022.

Η Άννα Γκιώτη είναι ζωγράφος και εικονογράφος. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1977, σπούδασε Νομική στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης όπου ζει και εργάζεται παράλληλα ως δικηγόρος και ως εικαστικός καλλιτέχνης. Εχει επιμεληθεί εξώφυλλα για CD της Χ Music Productions, τα αρχιγράμματα για το παραμύθι του Δημήτρη Φιλοκώστα με τίτλο «Η νεραϊδοφωνή» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Γράμματα, και έχει σχεδιάσει το εξώφυλλο από τη συλλογή διηγημάτων του Βασίλη Καραδάη με τίτλο «Νειρολόι» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Νεφέλη. Η Άννα Γκιώτη είναι ιδρυτικό μέλος της συλλογικότητας εικαστικών καλλιτεχνών ARC – Art Revisited Collective. Έχει δείξει τη δουλειά της σε εκθέσεις και εγνωσμένου κύρους διεθνείς διοργανώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έργα της ανήκουν σε ιδιωτικές συλλογές. 

Σημειώνει η Επιμελήτρια Μαριάνα Ρωσσιάδου στο κείμενο τεκμηρίωσης της έκθεσης: "Στην έκθεση «Nowhere to go» η Άννα Γκιώτη παρουσιάζει μια σειρά έργων τα οποία συνιστούν ένα ημερολόγιο καταγραφής, όχι γεγονότων, αλλά στιγμών, συναισθημάτων, σκεψεών και ιδεών. Είναι ένας συνεχής διάλογος μεταξύ κοινωνικής πραγματικότητας και υπαρξιακής αναζήτησης. Τα θέματα με τα οποία καταπιάνεται αφορούν στην παρατήρηση της καθημερινότητας, την μεγαλούπολη, την μοναξιά, τον χρόνο, το αίσθημα εγκλεισμού, εγκλωβισμού και το υποσυνείδητο. Όλα τα παραπάνω απαρτίζουν το ασπρόμαυρο σύμπαν της Άννας Γκιώτη γεμάτο με συναισθήματα, αναγνωρίσιμα αντικείμενα, εικόνες κόμικς και μια χαμένη παιδικότητα". Όπως αναφέρει η δημιουργός πρόκειται για «Μια εικαστική παρατήρηση των ονείρων μου, των φόβων και των αναζητήσεων μου, αποτυπωμένη σε ένα ονειρικό πολύβουο σύμπαν όπου μοναχικές μορφές, συχνά χωρίς εμφανές σημείο  διαφυγής,  αναζητούν κάποιο νόημα ή σκοπό που να μην είναι μάταιος και τον απεγκλωβισμό τους από δίνες, όρια ή αόρατα εμπόδια».  Τα έργα της αντανακλούν εικόνες από το υποσυνείδητο και λειτουργούν σαν αυτόματη γραφή. Ο θεατής ανακαλύπτει συνεχώς καινούργια σημεία αναφοράς της δικής του ψυχοσύνθεσης. Με ένα ψυχαναλυτικό αβίαστο τρόπο η ατέρμονη μαύρη ευθεία ή καμπύλή δίνει εικόνες, σχήματα και συσχετισμούς μια άλλης φανταστικής πραγματικότητας. Στο παράλληλο σύμπαν της Άννας Γκιώτη συναντάμε σαν θεατές το χαρούμενο μικρό παιδί που είμασταν κάποτε".


Σχετικά με την Επιμελήτρια της έκθεσης
Η Μαριάνα Ρωσσιάδου είναι απόφοιτος του τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. Έχει συμμετάσχει σαν εικαστικός σε δεκαοχτώ ομαδικές εκθέσεις και έχει πραγματοποιήσει τρείς ατομικές. Επίσης έχει λάβει μέρος σε διάφορες εθελοντικές δράσεις γύρω από τα εικαστικά και έχει διοργανώσει – επιμεληθεί πέντε ομαδικές και δύο ατομικές εκθέσεις.. Τέλος, από το 2020 εργάζεται ως  επιμελήτρια της Myró Gallery.

Σχετικά με τη Myró Gallery
Η Myró Gallery ιδρύθηκε από τον Σταύρο Μυρωνίδη τον Ιούνιο του 2011. Από το 2020 και εξής υπεύθυνες για τη διαχείριση της είναι η Μαριάνα Ρωσσιάδου και Νικολέτα Λαζαρίδου. Η γκαλερί δίνει ιδιαίτερη σημασία στον αλληλοσεβασμό και το πνεύμα συνεργασίας, και στοχεύει μέσω της πρωτοποριακής προσέγγισης του να δράσει καταλυτικά στην ανάπτυξη και διαμόρφωση της νέας ελληνικής καλλιτεχνικής ταυτότητας, πάντα με συνεργατικό πνεύμα, ενθαρρύνοντας την πρωτότυπη δημιουργία και την καλλιτεχνική ελευθερία. Ο χώρος δεν δεσμεύει καλλιτέχνες, παρά το γεγονός ότι έχει διαχειριστεί με επιτυχία την δουλειά όσων την εμπιστεύτηκαν, επιτυγχάνοντας την ενεργή προώθηση της σε συλλέκτες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι συνεργασία με τους καλλιτέχνες αναπτύσσεται μέσα από διαφανείς διαδικασίες. Ο χώρος δίνει έμφαση σε παραστατικές μορφές τέχνης, και την γλυπτική στην σύγχρονη τέχνη, ενώ δεν διστάζει να φιλοξενεί επιλεγμένες αναδρομικές εκθέσεις εγκαθιδρυμένων Ελλήνων δημιουργών, ή/και συλλογές. Η Myró Gallery επικεντρώνεται σε νέους Έλληνες και ξένους δημιουργούς, διαθέτει χώρους ειδικά για εγκαταστάσεις/δημιουργικά projects, φιλοξενεί εκδηλώσεις που συνδιαλέγονται με τις εικαστικές μορφές τέχνης και αναπτύσσει συνέργειες με άλλες πρωτοβουλίες & άλλους τομείς του Myró Group of Culture για την προώθηση του έργου των καλλιτεχνών της. Είναι η μοναδική γκαλερί στην Ελλάδα που προβάλλει συστηματικά την σύγχρονη γλυπτική σε μάρμαρο, και μία από τις λίγες στην Ευρώπη. Για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε στην ιστοσελίδα της Myró Gallery https://www.myro.gr

Ωράριο λειτουργίας
Τρίτη – Τετάρτη: 12:00 - 18:00 
Πέμπτη – Παρασκευή: 15:00 – 21:00
Σάββατο: 10:00 – 14:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου