Χρώμα σε νερό 5 - Μυστική Πολιτεία στη Myrό Gallery

Ο διοργανωτής της σειράς εκθέσεων "Χρώμα σε νερό" Πάρης Καπράλος σας προσκαλεί να παρευρεθείτε στα εγκαίνια της 5ης έκθεσης σύγχρονης Ελληνικής υδατογραφίας με διακριτικό τίτλο "Μυστική Πολιτεία" που θα λάβουν χώρα στην Myrό Gallery (Νικηφόρου Φωκά 8, περιοχή Λευκού Πύργου, κέντρο Θεσσαλονίκης) τη Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2022 στις 19:00 (επτά το απόγευμα). 

Στην έκθεση συμμετέχουν με έργα τους οι: Foti Kllogjeri, Κώστας Γαρύφαλλος, Ελένη Τσοτσορού, Σπυρίδων Μουρατίδης, Σπύρος Ρωμάνος, Θεώνη Αρφανάκη, Βούλα Ροντογιάννη-Ράπτη, Βασιλική Δευτεραίου, Βικτώρια Κοντού, Αννέτα Πολίτη, Χρήστος Μηλιώνης, Ελευθερία Πυτικάκη, Όλγα Μπαρμάζη, Γιώργος Αναστασιάδης, Παναγιώτα Δροσατάκη, Βάσια Καλογεράκου, Αβραάμ Πιπερίδης, Κίρσικκα Σουστιελ, Δώρα Ζαβράκα, Ειρήνη Δαλαμπύρα, Αθηνά Νταναβάρα.

Σημειώνει σε σχετικό σημείωμα που εξέδοσε προς τα ΜΜΕ ο κ. Πάρης Καπράλος, Επιμελητής της έκθεσης: "Λέξη πολύσημη και αρχαιότατη η Πολιτεία εγγράφεται συνήθως σε τρία πεδία. Στη δημόσια, στην ιδιωτική σφαίρα, καθώς και σε μία μέση που βρισκεται ανάμεσα σε αυτές και ορίζει τη σχέση τους. Η Πολιτεία εμφανίστηκε στην αρχαία Ελλάδα. Αν και δεν υπάρχει καθολικά αποδεκτός ορισμός της, στη δημόσια σφαίρα σήμερα νοείται ως το θεσμικό και θεσμίζον τμήμα του Κράτους, στο μέσο πεδίο αναφέρεται στη κοινωνία των πολιτών, και, τέλος, στη πρακτική εφαρμογή των αξιών που διέπουν τις ζωές μας. Επιπλέον, στη νεοελληνική λογοτεχνία "πολιτεία" συχνά είναι μία εναλλακτική λέξη για τη πόλη, πάντοτε όμως με το υπονοούμενο του άυλου περιεχομένου της, και όχι μονάχα του πολεοδομικού συγκροτήματος. Στη διάρκεια της πανδημίας του νέου κορωνοΐου, με τις αλλεπάληλες καραντίνες, τη περιστολή των ελευθεριών μας, την αποξένωση, την αποκοπή, τη μοναξιά, το φόβο και τις αγωνίες μας, την αρρώστια και τον θάνατο, στερεώθηκε μέσα μας η πεποίθηση ότι μια άλλη, άυλη "πολιτεία" πιο ανθρώπινη πρέπει να επιδιωχθεί από όλους μας. Μια Πολιτεία Μυστική -το κοινό μυστικό όλων μας. Η ελπίδα της μας έδωσε δύναμη να κυνηγήσουμε τα όνειρα μας και να παραμεινουμε άνθρωποι"

Η έκθεση διαρκεί 1-12 Νοεμβρίου 2022 και η  Myrό Gallery στην διάρκεια της θα είναι ανοικτή με ελεύθερη είσοδο για το κοινό Τρίτη - Τετάρτη (12.00 - 18.00) Πέμπτη - Παρασκευή (17.00 – 21.00) και Σάββατο (10.00 - 14.00).

Χορηγοί Επικοινωνίας της έκθεσης είναι τα Arts & Antiques CCR, Karfitsa.gr, Liberta News, fox24.gr

Instagram: #colorinthewatergr

 

Σχετικά με την σειρά εκθέσεων "Χρώμα σε νερό"

Η σειρά εκθέσεων “Χρώμα σε νερό” είναι ένα προσωπικό project του εικαστικού επιμελητή Πάρη Καπράλου που έχει στόχο την διάδοση, προβολή και γνωριμία του φιλότεχνου κοινού με ενδιαφέροντες νέους Έλληνες εικαστικούς καλλιτέχνες στα κύρια μέσα έκφρασης των οποίων συγκαταλέγεται η υδατογραφία με κάθε δυνατή από τις ποικίλες μορφές της. Περισσότερες πληροφορίες και συνεχή ενημέρωση για την συμμετοχή στην υπό δημιουργία κοινότητα, Προσκλήσεις Ενδιαφέροντος και εξελίξεις μπορείτε να αντλείτε από την σελίδα στο Facebook https://www.facebook.com/colorinthewatergr

 

Σχετικά με τον Επιμελητή

Ο Πάρης Καπράλος είναι Εικαστικός Επιμελητής, Ιδρυτής της ARC -Art Revisited Collective, και συνεκδότης του Arts & Antiques CCR. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, ενώ το 2008 μετοίκισε στη Β. Ελλάδα και δραστηριοποιείται διεθνώς. Σπούδασε Οικονομικά (Αθήνα) και Γραφικές Τέχνες (Αγγλία), εργάστηκε ως Δημοσιογράφος (1999-2006), ως διοργανωτής σε επιχειρηματικά συνέδρια του κλάδου της Πληροφορικής & των Τηλεπικοινωνιών (Infocom, Greek ICT Forum, 2004-2011), και άλλαξε επαγγελματική πορεία στρεφόμενος στον χώρο της Τέχνης το 2011. Συνεργάστηκε με τον όμιλο Myrò Group of Culture (Myrό Gallery, Myrό Antiques House, Greek Marble Initiative, 2011-2017). Από το 2018 και εξής εργάζεται ως ανεξάρτητος Διοργανωτής και Επιμελητής εικαστικών εκθέσεων & εκδηλώσεων. Aπό το 2019 είναι εκπρόσωπος του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Ένωσης Υδατογραφίας IWS (International Watercolor Society). Έχει επιμεληθεί και διοργανώσει περισσότερες από 150 εκθέσεις, εικαστικές δράσεις, projects και συμμετοχές εντός και εκτός Ελλάδας.

Σχετικά με την  Myrό Gallery

Η Myró Gallery ιδρύθηκε από τον Σταύρο Μυρωνίδη τον Ιούνιο του 2011. Από το 2020 και εξής υπεύθυνες για τη διαχείριση της είναι η Μαριάνα Ρωσσιάδου και Νικολέτα Λαζαρίδου. Η γκαλερί δίνει ιδιαίτερη σημασία στον αλληλοσεβασμό και το πνεύμα συνεργασίας, και στοχεύει μέσω της πρωτοποριακής προσέγγισης του να δράσει καταλυτικά στην ανάπτυξη και διαμόρφωση της νέας ελληνικής καλλιτεχνικής ταυτότητας, πάντα με συνεργατικό πνεύμα, ενθαρρύνοντας την πρωτότυπη δημιουργία και την καλλιτεχνική ελευθερία. Ο χώρος δεν δεσμεύει καλλιτέχνες, παρά το γεγονός ότι έχει διαχειριστεί με επιτυχία την δουλειά όσων την εμπιστεύτηκαν, επιτυγχάνοντας την ενεργή προώθηση της σε συλλέκτες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι συνεργασία με τους καλλιτέχνες αναπτύσσεται μέσα από διαφανείς διαδικασίες. Ο χώρος δίνει έμφαση σε παραστατικές μορφές τέχνης, και την γλυπτική στην σύγχρονη τέχνη, ενώ δεν διστάζει να φιλοξενεί επιλεγμένες αναδρομικές εκθέσεις εγκαθιδρυμένων Ελλήνων δημιουργών, ή/και συλλογές. Η Myró Gallery επικεντρώνεται σε νέους Έλληνες και ξένους δημιουργούς, διαθέτει χώρους ειδικά για εγκαταστάσεις/δημιουργικά projects, φιλοξενεί εκδηλώσεις που συνδιαλέγονται με τις εικαστικές μορφές τέχνης και αναπτύσσει συνέργειες με άλλες πρωτοβουλίες & άλλους τομείς του Myró Group of Culture για την προώθηση του έργου των καλλιτεχνών της. Είναι η μοναδική γκαλερί στην Ελλάδα που προβάλλει συστηματικά την σύγχρονη γλυπτική σε μάρμαρο, και μία από τις λίγες στην Ευρώπη. Για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε στην ιστοσελίδα της Myró Gallery https://www.myro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου