Έλενα Συνδίκα - Ατομική έκθεση ζωγραφικής | Art Shop


Η Myró Gallery φιλοξενεί την έκθεση ζωγραφικής της Ελένης Συνδίκα στον χώρο του Art Shop. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022 στις 18:00. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022.

Η Ελένη Συνδίκα γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1963 ξεκίνησε από πολύ νωρίς μαθήματα μπαλέτου στις σχολές της κυρίας Ρούλας Καφαντάρη και Νικολάου Μπαζάκα. Τελειώνοντας το Λύκειο έδωσε εισαγωγικές εξετάσεις στην Κρατική Σχολή Χορού Αθήνας όπου πέρασε και συνέχισε τις σπουδές της με τον κ. Μετση τον κ. Ντε Πιάν την κ. Ζουζού Νικολούδη. Συνέχισε τις σπουδές και αποφοίτησε από την Σχολη της κ. Δ. Γρηγοριάδου με καθηγητές την κ. Bogoeva Rizova, τον Μagus’s Mihof και την Μ. Κυνηγού. Ολοκληρώνοντας τις σπουδές έκανε σεμινάρια πάνω σε τεχνικές συγχρόνου χορού στην Αμερική και άρχισε να δουλεύει σε σχολές χορού. Παράλληλα η μεγάλη της αγάπη ήταν η ζωγραφική. Υπήρχε πάντα στην ζωή της έκανε μαθήματα και σεμινάρια με καταξιωμένους δασκάλους και πάντα μαζί με τον χορό ήταν πηγή χαράς, ηρεμίας και απελευθέρωσης. Τα τελευταία δεκαπέντε χρονιά εργάζεται ως δασκάλα χορού στον δήμο Θέρμης.

Τα συγκεκριμένα έργα, που θα παρουσιάσει στην πρώτη της ατομική έκθεση, έγιναν την περίοδο του εγκλεισμού λόγω Covid. Ήταν ο τρόπος της να ξεφύγει από δύσκολες σκέψεις, λόγω πρωτόγνωρων καταστάσεων, και να δείξει στον εαυτό της ότι μέσα από την τέχνη η ζωή συνεχίζεται.

Σχετικά με εμάς:

Η Myró Gallery ιδρύθηκε από τον Σταύρο Μυρωνίδη τον Ιούνιο του 2011. Από το 2020 και εξής υπεύθυνες για τη διαχείριση της είναι η Μαριάνα Ρωσσιάδου και Νικολέτα Λαζαρίδου.

Η γκαλερί δίνει ιδιαίτερη σημασία στον αλληλοσεβασμό και το πνεύμα συνεργασίας, και στοχεύει μέσω της πρωτοποριακής προσέγγισης του να δράσει καταλυτικά στην ανάπτυξη και διαμόρφωση της νέας ελληνικής καλλιτεχνικής ταυτότητας, πάντα με συνεργατικό πνεύμα, ενθαρρύνοντας την πρωτότυπη δημιουργία και την καλλιτεχνική ελευθερία. Ο χώρος δεν δεσμεύει καλλιτέχνες, παρά το γεγονός ότι έχει διαχειριστεί με επιτυχία την δουλειά όσων την εμπιστεύτηκαν, επιτυγχάνοντας την ενεργή προώθηση της σε συλλέκτες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι συνεργασία με τους καλλιτέχνες αναπτύσσεται μέσα από διαφανείς διαδικασίες.

Ο χώρος δίνει έμφαση σε παραστατικές μορφές τέχνης, και την γλυπτική στην σύγχρονη τέχνη, ενώ δεν διστάζει να φιλοξενεί επιλεγμένες αναδρομικές εκθέσεις εγκαθιδρυμένων Ελλήνων δημιουργών, ή/και συλλογές. Η Myró Gallery επικεντρώνεται σε νέους έλληνες και ξένους δημιουργούς, διαθέτει χώρους ειδικά για εγκαταστάσεις/δημιουργικά projects, φιλοξενεί εκδηλώσεις που συνδιαλέγονται με τις εικαστικές μορφές τέχνης και αναπτύσει συνέργιες με άλλες πρωτοβουλίες & άλλους τομείς του Myró Group of Culture για την προώθηση του έργου των καλλιτεχνών της. Είναι η μοναδική γκαλερί στην Ελλάδα που προβάλλει συστηματικά την σύγχρονη γλυπτική σε μάρμαρο, και μία από τις λίγες στην Ευρώπη.

Ωράριο λειτουργίας

Τρίτη – Τετάρτη: 12:00 - 18:00

Πέμπτη – Παρασκευή: 15:00 – 21:00

Σάββατο: 10:00 – 14:00

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου