Κατερίνα Λιόλιου - Aτομική έκθεση | Art Shop

 


Η Myró Gallery με μεγάλη χαρά φιλοξενεί την ατομική έκθεση της Κατερίνας Λιόλιου στον χώρο του Art Shop. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 24 Μαρτίου 2021 στις 18:00. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 2 Απριλίου.

Τόσο την ημέρα των εγκαινίων της έκθεσης όσο και τις υπόλοιπες ημέρες και ώρες που η έκθεση θα είναι ανοικτή, θα τηρούνται οι συστάσεις της Πολιτείας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του COVID-19.

Η Κατερίνα Λιόλιου είναι απόφοιτη του τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ., με κατεύθυνση τη Σκηνογραφία. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της, εκπόνησε τη διπλωματική της εργασία με θέμα “Κατασκευάζοντας Φόρμες”, η οποία πραγματευόταν το έργο δύο μεγάλων σκηνογράφων του A. Appia και του E. G. Craig, που έχουν επηρεάσει την καλλιτεχνική της ταυτότητα. Έχει ενισχύσει τις σπουδές της με την ολοκλήρωση σεμιναριακών κύκλων στον αρχιτεκτονικό φωτισμό, τη χαρακτική και την κατασκευή μακέτας, στα πλαίσια του SKG Bridges σε συνεργασία με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Η ενασχόλησή της με την Τέχνη πέρα της σκηνογραφίας, έχει διευρυνθεί και σε άλλους τομείς, όπως τα εικαστικά, η χαρακτική και τα κεραμικά. Παράλληλα, ασχολείται με την επιμέλεια κειμένων σε ακαδημαϊκό και καλλιτεχνικό πλαίσιο.

Καλλιτεχνική δήλωση:

«Οι επιρροές που άφησαν οι θεατρικές σπουδές μου στο εικαστικό έργο μου είναι εμφανείς, καθώς αντιμετωπίζω τον κάθε χώρο ως μία ξεχωριστή σκηνική οντότητα. Μέσα σε αυτούς τους σκηνικούς χώρους προβάλλεται η αλληλεπίδραση που αυτοί έχουν με τους ήρωες, καθώς δημιουργούν ένα επισφαλές παρόν για αυτούς, αντικατοπτρίζοντας παράλληλα τον κατακερματισμένο εσωτερικό τους κόσμο. Τα έργα μου είναι μία συνεχής μελέτη πάνω στην αποδόμηση της φόρμας και του ανθρώπινου σώματος, μέσω της απλοποίησης και ηθελημένης διαστρέβλωσης των γραμμών, δημιουργώντας την αίσθηση μίας ασυνήθιστης οικειότητας στα μάτια του αποδέκτη. Πυροδοτείται, έτσι, ένα νοηματικό παιχνίδι ανάμεσα στο υπαρκτό και το φανταστικό, το “κανονικό” και το “διαφορετικό”. Με την αλλοίωση των γραμμών, στόχος μου είναι να διευρυνθούν και να αποδεσμευθούν οι αισθητικοί όροι της ρεαλιστικής απεικόνισης ενός τοπίου ή μίας φιγούρας.»

 

ΩΡΑΡΙΟ ΛΥΤΟΥΡΓΙΑΣ

Κυριακή – Δευτέρα / Κλειστά

Τρίτη – Παρασκευή / 17:00 – 21:00

Σάββατο / 10:00 – 14:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου