Αλέξανδρος Αθανασίου - Ατομική έκθεση | Vitrina

 


Η Myró Gallery με μεγάλη χαρά φιλοξενεί την ατομική έκθεση του Αλέξανδρου Αθανασίου στον χώρο της Vitrina. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2021 στις 11:00πμ. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 5 Μαρτίου και θα είναι επισκέψιμη από την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου.

Τόσο την ημέρα των εγκαινίων της έκθεσης όσο και τις υπόλοιπες ημέρες και ώρες που η έκθεση θα είναι ανοικτή, θα τηρούνται οι συστάσεις της Πολιτείας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του COVID-19.

Ο Αλέξανδρος Αθανασίου «μυήθηκε» στη ζωγραφική στις αρχές της δεκαετίας του '70 στη Γαλλία, όταν παράλληλα με τις σπουδές του εκεί, παρακολούθησε μαθήματα στη Beaux Arts στη Λυών. Η πρώτη έκθεση ζωγραφικών του έργων έγινε στη Citibank στη Θεσσαλονίκη, το 1980.

Έκτοτε έχει εκθέσει πολλές φορές ατομικά στη Θεσσαλονίκη, ενώ έχει συμμετάσχει και σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό!

Ασχολείται επίσης με τη λογοτεχνία. Έχει γράψει διηγήματα και ποιήματα («Πρωί- πρωί με τα χαράματα» 2011 εκδόσεις «Εχέδωρος», «Στίχοι στα χρόνια της κρίσης», «Προσοχή- προσοχή», "Αρνούμαι" κ.α.)

Όμως ο Αλέξανδρος Αθανασίου δεν έχει μόνο καλλιτεχνική... φλέβα, αλλά και πλούσια ενασχόληση με το χώρο των επιχειρήσεων και τα κοινά. Είναι καθηγητής Διοίκησης Επιχειρήσεων και Καινοτομίας, σύμβουλος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, σύμβουλος Μάρκετινγκ και Δημοσίων Σχέσεων, εισηγητής σε σεμινάρια, πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Ενηλίκων από τον ΕΟΠΠΕΠ. Έχει εργαστεί για σαράντα και πλέον χρόνια  ως υψηλόβαθμο στέλεχος επιχειρήσεων και οργανισμών, τόσο του ιδιωτικού, όσο και του δημόσιου τομέα, καθώς και στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες. Είναι πρόεδρος του Διεθνούς Οργανισμού για τη Συνεργασία στα Βαλκάνια, που εδρεύει στο Βέλγιο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου