Ορέστης Ντέλμας | Ατομική Έκθεση - Project Room


 

Η Myró Gallery με μεγάλη χαρά φιλοξενεί την πρώτη ατομική έκθεση του Ορέστη Ντέλμα στον χώρο του Project Room. Η επιμέλεια του στησίματος της έκθεσης έγινε σε συνεργασία του καλλιτέχνη με την Μαρίανα Ρωσσιάδου. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2021 στις 11:00πμ. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 5 Μαρτίου και θα είναι επισκέψιμη από την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου.

Τόσο την ημέρα των εγκαινίων της έκθεσης όσο και τις υπόλοιπες ημέρες και ώρες που η έκθεση θα είναι ανοικτή, θα τηρούνται οι συστάσεις της Πολιτείας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του COVID-19.

Λίγα λόγια από την καλλιτέχνη:

Ονομάζομαι Ορέστης, είμαι 22 χρονών και ζωγραφίζω τα τελευταία 7 χρόνια. Η παρούσα αποτελεί την πρώτη μου ατομική έκθεση και συγκροτείται από δυο κομβικά για εμένα πρότζεκτ, που επηρέασαν τον τρόπο με τον οποίο ζωγραφίζω και αντιμετωπίζω την εικαστική σύνθεση.

 Το πρώτο με τίτλο Daydreaming είναι το αποτέλεσμα χρόνιων ονειροπολήσεων και των εικόνων που παράγονται κατά την διαδικασία. Προσπάθησα να εικονογραφήσω την διαδικασία της ονειροπόλησης και τα στάδια της, καθώς βαθμιαία ο χαρακτήρας - θεατής εισέρχεται σε μια ονειρική κατάσταση, η οποία τον καταυλίζει όλο και περισσότερο. Η διαδικασία της ονειροπόλησης κορυφώνεται στο βαθύτερο σημείο του ονείρου, όπου δεν υπάρχει πια καμία σύνδεση με την πραγματικότητα, με τον τελευταίο πίνακα να επιστρέφει τον χαρακτήρα στην πραγματικότητα. Τα έργα του πρότζεκτ είναι αποτέλεσμα αναλογικής ζωγραφικής με χρήση μεικτής τεχνικής που περιλαμβάνει νερομπογιές, ξυλομπογιές και τέμπερες. 

Το δεύτερο πρότζεκτ με τίτλο From Color Fields to Dreamscapes αποτελεί την προσπάθεια μεταγραφής των πινάκων του Ρόθκο σε ονειρικά τοπία. Συνήθως οι πίνακες του χαρακτηρίζονται ως ‘Mirrors of the soul’, καθώς μπορούν να βγάλουν στην επιφάνεια πολλά συναισθήματα και αναμνήσεις αν κάποιος τους παρατηρήσει για αρκετή ώρα. Τα έργα αυτού του πρότζεκτ είναι οι προσωπικές εικόνες που προέκυψαν παρατηρώντας τα χρωματικά πεδία που δημιουργεί ο Ρόθκο. Είναι ένας συνδυασμός από παιδικές αναμνήσεις, ονειρικές εικόνες και σκέψεις εικονογραφημένες μέσα από ψηφιακά κολλάζ.

Τα δυο πρότζεκτ δένει το στοιχείο της ονειροπόλησης, μια διαδικασία που με ακολουθεί από μικρή ηλικία και με έχει βοηθήσει να ξεπεράσω πολλαπλά καθημερινά προβλήματα. Η εικονογράφηση των εικόνων που προκύπτουν από αυτή με την βοήθεια της ζωγραφικής, είτε αυτή γίνεται ψηφιακά είτε γίνεται αναλογικά, αποτελούν τον τρόπο με τον οποίο συνθέτονται τα παραπάνω πρότζεκτ.

 Τέλος, η επιμέλεια της έκθεσης στοχεύει στην ανάδειξη των έργων στην αυθεντική και την έντυπη μορφή τους. Με την παρουσίαση και των δυο μορφών στο Daydreaming γίνεται κατανοητή η κλίμακα στην οποία δούλεψα τα έργα ενώ ταυτόχρονα παρουσιάζονται και σε μεγαλύτερες διαστάσεις για να αναδειχθούν όλες οι λεπτομέρειες. Στην περίπτωση του From Color Fields to Dreamscapes παραθέτονται οι πίνακες του Ρόθκο που αποτέλεσαν την έμπνευση για κάθε έργο του πρότζεκτ. Η επιμέλεια έγινε σε συνεργασία με την Μαριάνα Ρωσσιάδου, την οποία ευχαριστώ πολύ για όλα.

Myrό Gallery

Νικηφόρου Φωκά 8, περιοχή Λευκού Πύργου, κέντρο Θεσσαλονίκης

Ώρες / Μέρες: Τρίτη - Παρασκευή: 17:00 – 21:00. Σάββατο: 10:00 – 14:00.

Τηλέφωνο: 231 0269187 - 6971890213

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου