Ιδανικές Μορφές: Η ανθρώπινη μορφή στην Ελληνική σύγχρονη τέχνη σε έκθεση στη Myrό Gallery

 



Ο εικαστικός επιμελητής Πάρης Καπράλος σε συνεργασία με εικαστικούς καλλιτέχνες από όλη την Ελλάδα σας προσκαλεί να παρευρεθείτε στα εγκαίνια και να επισκεφτείτε την έκθεση “Ιδανικές Μορφές” στη Myrό Gallery, στη Θεσσαλονίκη, 14-24 Δεκεμβρίου 2021. Η έκθεση θα είναι διαθέσιμη παράλληλα και διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας ARTgrID (artgrid.gr) σε ψηφιακή μορφή. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα λάβουν χώρα τη πρώτη μέρα, Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021 ώρες 18:00 – 21:30.

Τόσο στα εγκαίνια όσο και κατά τη διάρκεια της έκθεσης η είσοδος στην γκαλερί θα επιτρέπεται μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού, νόσησης ή 48ωρου rapid test και με την ορθή χρήση μάσκας.

Σημειώνει ο κ. Καπράλος στο κείμενο τεκμηρίωσης της έκθεσης: “Η ανθρώπινη μορφή αποτελεί θέμα διαρκώς ανανεούμενο στο πλαίσιο της πολυμορφίας της σύγχρονης τέχνης. Μέσα από συνθέσεις υποκειμενικού ρεαλισμού, αλλά και με μια μια πολυσημία στόχων και μορφών, τα σώματα στα σύγχρονα εικαστικά έργα αντανακλούν νοοτροπίες, συμπεριφορές και ανάγκες, υποδηλώνοντας πως κατανοούμε πτυχές της ταυτότητας του κοινωνικού υποκειμένου. Άλλωστε, οι καλλιτέχνες δημιουργούν μέσα σε συγκεκριμένο ιστορικοπολιτικό πλαίσιο μορφοποιητικό των αιτημάτων τους, με αποτέλεσμα τα έργα τέχνης να αποτελούν έκφραση του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου. Η ανθρώπινη μορφή με μικρότερη ή μεγαλύτερη αφαίρεση, με ακραίο ή πιο συγκροτημένο εξπρεσσιονισμό, χάνοντας ενίοτε την απόλυτη φόρμα της, εξακολουθεί να αποτελεί τον ισχυρότερο ολοφραστικό μοχλό αισθητικής επίδρασης της τέχνης, αφού προσφέρει ένα ουσιώδες σημείο επαφής των αποδεκτών του έργου για τη κατανόηση του περιεχομένου και της μορφής του”.

 

Η έκθεση περιλαμβάνει έργα ζωγραφικής, σχεδίου, χαρακτικής, φωτογραφίας, κολλάζ, ελαφριές κατασκευές, καθώς επίσης επιδαπέδια & επιτραπέζια γλυπτά.

 

Συμμετέχουν με έργα τους οι εικαστικοί καλλιτέχνες: Κατερίνα Δροσοπούλου, Βασίλειος Παλιός, Κωστής Αργυριάδης, Ολυμπία Χατζή, Αντιγόνη Ξούρη, Έφη Μάνου, Δόμνα Παπαδοπούλου, Μάρθα Μαύρη, Δημήτρης Κρίστιτς, Lex Pan, Παναγιώτης Ρενιέρης, Λεμονιά Κοκελίδου, Σπύρος Ν. Μπεης, Χρύσα Παπανδρίκου, Μίνα Φάκκα, Εύη Μιχαηλίδου, Τάssα Μπιτσάνη Πέτρου, Βασιλική Γιαλαμά, Μαρία Μπενάκη, Μαρία Νάνου, Μυρτώ Λιότσου, Κατερίνα Λιόλιου, Καδιανή Βελιγραντάκη, Κέλλυ Π. Κοντζαμάνη, Ναταλία Παπαδοπούλου, Μαρία Ειρήνη-Πάπαρη, Όλγα Ειρήνη Ζαφειροπούλου, Γεώργιος Χουντάλας, Άγγελος Γρίβας, Μαρία Τζανάκη, Μιχαέλα Λιόλιου, Μαρία Αραπάκη, Άννα Παπαϊωάννου.

 

Σχετικά με τον Επιμελητή

Ο Πάρης Καπράλος είναι Εικαστικός Επιμελητής, Ιδρυτής & Συντονιστής της ARC -Art Revisited Collective, και συνεκδότης του Arts & Antiques CCR. Γεννήθηκε το 1975 και μεγάλωσε στην Αθήνα, σπούδασε Οικονομικά (ΟΠΑ) και Γραφικές Τέχνες (Staffordshire, Αγγλία). Εργάστηκε ως δημοσιογράφος με εξειδίκευση σε θέματα Τεχνολογίας σε οικονομικές εφημερίδες, περιοδικά και ηλεκτρονικά πρακτορεία ειδήσεων (1999-2006), ως Οργανωτικός Υπεύθυνος και στέλεχος διοργάνωσης σε επιχειρηματικά συνέδρια του κλάδου της Πληροφορικής & των Τηλεπικοινωνιών (Infocom, Greek ICT Forum, 2004-2011), και άλλαξε επαγγελματική πορεία στρεφόμενος στον χώρο της Τέχνης το 2011. Συνεργάστηκε με τον όμιλο Myrό (Myrό Gallery, Myrό Antiques House, Greek Marble Initiative, 2011-2017). Από το 2018 και εξής εργάζεται ως ανεξάρτητος Διοργανωτής και Επιμελητής εικαστικών εκθέσεων & εκδηλώσεων. Συνεκδίδει το ηλεκτρονικό περιοδικό τεχνών Arts & Antiques CCR (που ίδρυσε μαζί με τον επιχειρηματία Σταύρο Μυρωνίδη το 2012), ίδρυσε την συλλογικότητα εικαστικών καλλιτεχνών ARC -Art Revisited Collective (2018), ενώ από το 2019 είναι εκπρόσωπος του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Ένωσης Υδατογραφίας IWS (International Watercolor Society). Έχει επιμεληθεί και διοργανώσει περισσότερες από 150 εκθέσεις, εικαστικές δράσεις, projects εντός και εκτός Ελλάδας.

 

Σχετικά με την  Myrό Gallery

Η MYRÓ Gallery ιδρύθηκε από τον Σταύρο Μυρωνίδη στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του στον χώρο του Πολιτισμού και των εικαστικών τεχνών (Myrό Antiques House, Greek Marble Initiative, κ.α.) τον Σεπτέμβριο του 2011. Από το 2020 και εξής υπεύθυνες για τη διαχείριση της Myrό Gallery είναι η Μαριάνα Ρωσιάδου και Νικολέτα Λαζαρίδου. Τέσσερις διακριτοί χώροι συναποτελούν την MYRÓ Gallery, με κοινή κεντρική είσοδο στην διεύθυνση: Νικηφόρου Φωκά 8, περιοχή Λευκού Πύργου, Κέντρο Θεσσαλονίκης. Αυτόνομα ο καθένας φιλοξενεί εκθέσεις σε μηνιαία βάση, με κοινές ημερομηνίες εγκαινίων. Ο χώρος δίνει σε νέους ανερχόμενους Έλληνες δημιουργούς, ευνοεί συνεργατικά σχήματα μεταξύ καλλιτεχνών, παρουσιάζει πολλά projects και concept εκθέσεις, και παρουσιάζει συχνά εκθέσεις σύγχρονης γλυπτικής και σε συνεργασία με την Greek Marble Initiative. Περισσότερες πληροφορίες: www.myro.gr

 

Myrό Gallery

Νικηφόρου Φωκά 8, περιοχή Λευκού Πύργου, κέντρο Θεσσαλονίκης

Ώρες / Μέρες: Τρίτη - Παρασκευή: 17:00 – 21:00. Σάββατο: 10:00 – 14:00. Ειδικά τη Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου (παραμονή Χριστουγέννων & η τελευταία ημέρα της έκθεσης) η γκαλερί θα λειτουργήσει  10:00 – 14:00.

Τηλέφωνο: 231 0269187

Web: www.myro.gr

email: gallerymyro@gmail.com

Facebook: www.facebook.com/myrogallery

Instagram:

 

 

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΊΑΣ

Arts & Antiques CCR | http://www.artsantiquesccr.gr

 

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου