Χρύσα Μπαρζόκα: Bleu Blanc Rouge

Η MYRÓ Gallery σας προσκαλεί να επισκεφθείτε την ατομική έκθεση της Χρύσας Μπαρζόκα, με τίτλο "Blue Blanc Rouge", στο Project Room των εγκαταστέσεων της, στη Θεσσαλονίκη (Νικηφόρου Φωκά 8, 546 21). Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020, στις 19:30.
Βιογραφικό Καλλιτέχνη:

Η Χρύσα Μπαρζόκα είναι εικαστική καλλιτέχνις που γεννήθηκε, ζει και εργάζεται στην Θεσσαλονίκη. Ασχολείται επισταμένα με την Τέχνη περισσότερα από 20 χρόνια, εκ των οποίων τα τελευταία 10 με την ζωγραφική. Έχει σπουδάσει ζωγραφική με τον Βασίλη Μπότα και τον Κωνσταντίνο Παλιάν, στο Κέντρο Γραμμάτων & τεχνών του Δίου Ολύμπου ψηφιδωτό με τον Βαγγέλη Γαληνό, έχει εκθέσει έργα της σε ομαδικές και ατομικές εκθέσεις σε Ελλάδα, Γαλλία, Αυστρία, Γερμανία, Ρωσία. Είναι μέλος του Συλλόγου Ζωγράφων Θεσσαλονίκης & Β. Ελλάδας. Έργα της ανήκουν σε ιδιωτικές συλλογἐς.
Η ζωγράφος είναι εθελόντρια & ενεργό μελος στην προσπάθεια ανεύρεσης συμβατού δότη για τους συνανθρώπους μας που πάσχουν από λευχαιμία στους Εθελοντες Δότες Μυελού των οστων με τον εθελοντικό συλλογο "ΧΑΡΙΣΕ ΖΩΗ" για το πανεπιστημιο Πατρων.
-Μέλος της εθελοντικής ομάδας δράσης ΑΣ ΜΗ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ -2013
- Μέλος στην ETHELON SKG.
- Μέλος στις ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ
-Μέλος στο Μακεδονικό Μουσείο σύγχρονης τέχνης.
- Συμμετεχει σε φιλανθρωπικες δρασεις οπως για το ιδρυμα ΠΑΠΑΦΗ με την υποστηριξη του γαλλικου ινστιτουτου και τον ΣΖΘΒΕ.
- Μέλος του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης.
-Ειδικη συνεργάτης και εθελόντρια στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό με επιπλέον προσφορά εμπειρίας και γνώσεων στην διδασκαλια της ζωγραφικης και στα πολιτιστικά.
- Διδάσκει και συνεργάζεται εθελοντικά στην Ιερά Μητρόπολη Ν. Κρηνης & Καλαμαριάς στο Προκόπειο Εκκλησιαστικό Κέντρο Ν.Κρήνης & Καλαμαριάς - είναι διοργανώτρια εκθέσεων & διαγωνισμων ζωγραφικής
-μελος κριτικης επιτροπής διαγωνισμων ζωγραφικης PALSO
- διδάσκει ζωγραφική στο Προκόπειο εκκλησιαστικό κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Καλαμαριάς και Νέας Κρήνης & πολιτιστικούς συλλόγους.
- Επιμελήτρια εικαστικών προτζεκτ.
- Εμπνέυστρια και διοργανώτρια της ΕΠΊΜΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ


Με παλέτα που μοιάζει με τα χρώματα της Γαλλικής σημαίας, η ζωγράφος αποτυπώνει στιγμιότυπα συναισθηματικών καταστάσεων ανθρώπων που εμφανίζονται ως άγγελοι στην ζωή στιγματίζοντας μέσα από μια μοναδική στιγμή.
Στην περίπτωση της Μπαρζόκα βλέπουμε έργα της που έχουν ως δομικό στοιχείο υφές που έχουν αποτυπωθεί με διάφορα μέσα, συχνά και με τα δάχτυλα. Το αποτέλεσμα θυμίζει αφηρημένο εξπρεσιονισμό σε μόνιμο φλερτ με την ανθρώπινη μορφή και ορισμένα έργα τείνουν σε μεγάλη αφαίρεση ενώ στην πραγματικότητα, τα έργα έχουν χτιστεί στρώμα με το στρώμα, πινελιά προς πινελιά, καθώς η καλλιτέχνιδα διαισθάνεται παράλληλα ψυχικές καταστάσεις που συχνά εκφράζονται με δευτερεύουσες μορφές.
Αν ο θεατής των έργων κοιτάξει προσεκτικά, θα δει πρόσωπα να εκβάλλουν μέσα από ανθρώπινα μέλη, και θα αντιληφθεί την αφηγηματικότητα και τον συμβολισμό της τοποθέτησης όπως για παράδειγμα ενός προσώπου σε έναν ώμο. Ως προς την παλέτα, το “Bleu Blanc Rouge” (τα τρία χρώματα του Γαλλικού Εθνικού Συμβόλου) κυριαρχεί, καθώς η Μπαρζόκα συνομιλεί έντονα ως καλλιτέχνις και σαν άνθρωπος με τον Γαλλικό Πολιτισμό, αλλά και την τριάδα που τα τρία χρώματα συμβολίζουν για τους Γάλλους, δηλαδή το σύνθημα “Liberté, égalité, fraternité” (Ελευθερία, Ισότητα, Αδελφότητα). Η γραφή της σειράς είναι φρέσκια, εντελώς καινούργια για την εικαστικό, και πανέμορφη αισθητικά παρόμοια με έκρηξη χρώματος.

Στοιχεία Εκδήλωσης:

MYRÓ Gallery | Project Room - Νικηφόρου Φωκά 8, 546 21, Θεσσαλονίκη.
Εγκαίνια: Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020, 19:30.
Μέρες/ Ώρες Λειτουργίας: Πέμπτη - Παρασκευή: 17:00 - 21:00 και Σάββατο: 11:00 - 15:00
www.myro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου