Ατομική Έκθεση του Μιχαήλ Τσακουντή


H Myro Gallery από τις 9/12/2019 έως και τις 4/01/2020, θα φιλοξενεί στο Main Hall τον εξαιρετικά ταλαντούχο καλλιτέχνη, Μιχάλη Τσακουντή. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 10/12/2019 και ώρα 8:00 μ.μ.

Ο Mιχαήλ Τσακουντής γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης 1 Σεπτεμβρίου του 1975. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας. Έργα του έχουν παρουσιαστεί σε διάφορες ατομικές και ομαδικές εκθέσεις ανά τον κόσμο. Κάποια μέρη που έχει εκθέσει είναι: Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Μύκονος, Μιλάνο, Λονδίνο, Νέα Υόρκη.


Ακολουθεί βιογραφικό κείμενο:

''Συχνά με ρωτούν γιατί ζωγραφίζω πορτρέτα και η απάντηση που δίνω είναι πως τα πορτρέτα κατέχουν σημαντική θέση στην ιστορία της τέχνης. Δεν είναι όμως τόσο απλό. Πάντα πίστευα πως η τέχνη πάνω από όλα, πρέπει να είναι ανθρωποκεντρική, να απενοχοποιεί το ανθρώπινο πάθος, να υμνεί τον έρωτα, να εξημερώνει το ζώο, να αποθεώνει το τραγικό της ανθρώπινης ύπαρξης και να στέκεται απέναντι από το θάνατο. Δε θα μπορούσα, λοιπόν, να βρω καλύτερο σύντροφο στο μακρύ ταξίδι της τέχνης από τον ίδιο τον άνθρωπο. Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και ο ξεχωριστός χαρακτήρας του καθενός είναι μια νέα πρόκληση. Η επιθυμία μου να επικοινωνήσω, να καταλάβω, να αγαπήσω τον άλλον είναι ο λόγος που ζωγραφίζω πρόσωπα.''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου