Open call - «Σήμερα κάμπια. Αύριο;»


 H Myro Gallery σε συνεργασία με την Κωνσταντινίδου Νεκταρία απευθύνουν πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής προς εικαστικούς στην έκθεση με τίτλο «Σήμερα κάμπια. Αύριο;» υπό την επιμέλεια της Μαριάνας Ρωσσιάδου.

Η έκθεση θα παρουσιαστεί στον χώρο της γκαλερί, Νικηφόρου Φωκά 8 στην Θεσσαλονίκη, τον Απρίλιο του 2024.

Στην έκθεση γίνονται δεκτά έργα ζωγραφικής, χαρακτικής, γλυπτικής, εγκαταστάσεις, εικαστικής φωτογραφίας και ψηφιακής τέχνης τα οποία μπορούν να αποτυπώνουν με όποιον τρόπο θεωρεί ο καλλιτέχνης  τους το θέμα.

Θέμα

Η εικαστική έκθεση με τίτλο «Σήμερα κάμπια. Αύριο;» εξερευνά την έννοια της βαθιάς δύναμης που απαιτείται για να αφήσουμε πίσω μας κάποιον αγαπημένο, είτε είναι φίλος, είτε εραστής, είτε ακόμα και ένα κομμάτι του εαυτού μας. Μια θαρραλέα πράξη αυτοαπελευθέρωσης. Ας δημιουργήσουμε τέχνη που μιλάει για το θάρρος που χρειάζεται για να αποχαιρετήσουμε σιωπηλά ή δυνατά αυτό που κάποτε ήταν η χαρά μας αλλά πλέον αποτελεί ένα ακόμα “μάθημα ζωής". Μέσα από τα δημιουργήματά μας μπορούμε να αποτυπώσουμε την ακατέργαστη ένταση του πόνου, τη λεπτή ισορροπία μεταξύ λύπης και ελπίδας και την ομορφιά που αναδύεται από τις στάχτες ενός “αντίο”.


Προϋποθέσεις έργων

 

Έργα που θα γινούν δεκτά θα πρέπει:

• Καμία διάσταση τους να μην ξεπερνά τα 120 εκατοστά ( επιτοίχια και επιδαπέδια έργα)

• Να φέρουν τρόπο κρέμασης

• Σε περίπτωση που είναι σε χαρτί ή κάποιο άλλα ευαίσθητο υλικό να φέρουν κορνίζα. Ο κάθε συμμετέχοντας μπορεί να εκθέσει μέχρι 2 έργα. Το κόστος συμμετοχής είναι 40€.


Τι πρέπει να υποβάλλετε

 

Θα πρέπει να αποστείλετε με e-mail στο konstantinidou.info@gmail.com με θέμα «Σήμερα κάμπια. Αύριο;» τα ακόλουθα:

1. Φωτογραφίες των έργων σας με τα οποία θα θέλατε να συμμετέχετε, σε ξεχωριστό αρχείο φωτογραφίας το κάθε έργο, μορφής jpg. Προσοχή: τα έργα δεν είναι ενδεικτικά. Εάν επιλεγείτε, μπορείτε να εκθέσετε αποκλειστικά το ή τα έργα που υποβάλατε.

2. Στοιχεία των έργων: Ονοματεπώνυμο καλλιτέχνη, Τίτλο έργου, Διαστάσεις εκτύπωσης (σε εκατοστά), Χρονολογία ολοκλήρωσης. Σημαντική προσθήκη: Να γράψετε μια μικρή παράγραφο για την ιστορία που υπάρχει πίσω από τα έργα σας, η οποία θα συνοδεύει την έκθεση των έργων σας.

Προαιρετικά, μπορείτε να υποβάλλετε ένα σύντομο βιογραφικό σας σε μια παράγραφο.

3. Στοιχεία επικοινωνίας σας: Ονοματεπώνυμο, Email, τηλέφωνο επικοινωνίας. Προθεσμία υποβολής: Σάββατο 31 Μαρτίου 2024

 

Σχετικά με την Διοργανώτρια της έκθεσης

Η Νεκταρία Κωνσταντινίδου είναι απόφοιτος του τμήματος Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του Α.Π.Θ. Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται στον τομέα της διοργάνωσης εκδηλώσεων και δημοσίων σχέσεων. Από μικρή ηλικία το ανήσυχο πνεύμα της την οδήγησε στη δημιουργία τέχνης κάθε μορφής, όπως Ζωγραφική, Κατασκευές, Πηλός, Διαδικτυακές δημιουργίες και πειραματισμός με διάφορα υλικά. Είναι αυτοδίδακτη αλλά θα ήθελε να περάσει Καλών Τεχνών για να εξελίξει την αγάπη της για τα Εικαστικά. Υποστηρίζει θερμά την έννοια του “να δημιουργείς για να εκφράζεις αυτό που νιώθεις, ακόμα και αν δεν είναι το αριστούργημα που περιμένουν οι άλλοι”.

 

 

Σχετικά με την Επιμελήτρια της έκθεσης

Η Μαριάνα Ρωσσιάδου είναι απόφοιτος του τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. Έχει συμμετάσχει σαν εικαστικός σε δεκαοχτώ ομαδικές εκθέσεις και έχει πραγματοποιήσει τρείς ατομικές. Επίσης έχει λάβει μέρος σε διάφορες εθελοντικές δράσεις γύρω από τα εικαστικά και έχει διοργανώσει – επιμεληθεί δέκα ομαδικές και εννιά ατομικές εκθέσεις. Τέλος, από το 2020 εργάζεται ως επιμελήτρια της Myró Gallery.

 

Σχετικά με τη Myró Gallery

Η Myró Gallery ιδρύθηκε από τον Σταύρο Μυρωνίδη τον Ιούνιο του 2011. Από το 2020 και εξής υπεύθυνες για τη διαχείριση της είναι η Μαριάνα Ρωσσιάδου και Νικολέτα Λαζαρίδου. Η γκαλερί δίνει ιδιαίτερη σημασία στον αλληλοσεβασμό και το πνεύμα συνεργασίας, και στοχεύει μέσω της πρωτοποριακής προσέγγισης του να δράσει καταλυτικά στην ανάπτυξη και διαμόρφωση της νέας ελληνικής καλλιτεχνικής ταυτότητας, πάντα με συνεργατικό πνεύμα, ενθαρρύνοντας την πρωτότυπη δημιουργία και την καλλιτεχνική ελευθερία. Ο χώρος δεν δεσμεύει καλλιτέχνες, παρά το γεγονός ότι έχει διαχειριστεί με επιτυχία την δουλειά όσων την εμπιστεύτηκαν, επιτυγχάνοντας την ενεργή προώθηση της σε συλλέκτες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι συνεργασία με τους καλλιτέχνες αναπτύσσεται μέσα από διαφανείς διαδικασίες. Ο χώρος δίνει έμφαση σε παραστατικές μορφές τέχνης, και την γλυπτική στην σύγχρονη τέχνη, ενώ δεν διστάζει να φιλοξενεί επιλεγμένες αναδρομικές εκθέσεις εγκαθιδρυμένων Ελλήνων δημιουργών, ή/και συλλογές. Η Myró Gallery επικεντρώνεται σε νέους Έλληνες και ξένους δημιουργούς, διαθέτει χώρους ειδικά για εγκαταστάσεις/δημιουργικά projects, φιλοξενεί εκδηλώσεις που συνδιαλέγονται με τις εικαστικές μορφές τέχνης και αναπτύσσει συνέργειες με άλλες πρωτοβουλίες & άλλους τομείς του Myró Group of Culture για την προώθηση του έργου των καλλιτεχνών της. Είναι η μοναδική γκαλερί στην Ελλάδα που προβάλλει συστηματικά την σύγχρονη γλυπτική σε μάρμαρο, και μία από τις λίγες στην Ευρώπη. Για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε στην ιστοσελίδα της Myró Gallery https://www.myro.gr

 

Ωράριο λειτουργίας Τρίτη : 15:00 – 21:00

Τετάρτη: 10:00 - 16:00

Πέμπτη – Παρασκευή: 15:00 – 21:00

Σάββατο: 10:00 – 14:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου