ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ-ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ - Θοδωρής Μαρκόπουλους | Main Hall


Εγκαίνια: Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, ώρα 19:00

Διάρκεια: Έως και το Σάββατο,  6 Απριλίου 2024

Διεύθυνση: Main Hall  - Myro Gallery, Νικηφόρου Φωκά 8, Θεσσαλονίκη

Επιμέλεια: Μαριάνα Ρωσσίαδου

Η Myro Gallery ανακοινώνει την ατομική έκθεση «ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ-ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ»  του Θοδωρή Μαρκόπουλου που θα λάβει χώρα την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024, στις 19:00, και θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό μέχρι το Σάββατο, 6 Απριλίου 2024, στην Myro Gallery (Νικηφόρου Φωκά 8, Θεσσαλονίκη).

Ο Θοδωρής Μαρκόπουλος γεννήθηκε το 1965 στην Κομοτηνή όπου και κατοικεί. Σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων στο πανεπιστήμιο Μακεδονίας, ασκεί το επάγγελμα του λογιστή ως ελεύθερος επαγγελματίας  και είναι παντρεμένος με ένα παιδί. Η αγάπη και η κλίση του στην ζωγραφική εκδηλώθηκε από τα παιδικά του χρόνια. Είναι τελείως αυτοδίδακτος και κατά την διάρκεια της καλλιτεχνικής του πορείας έχει πειραματιστεί με όλες τις τεχνικές ζωγραφικής έχοντας ιδιαίτερη προτίμηση στα παστέλ λαδιού. Η θεματογραφία του είναι πλούσια αλλά κυρίως ανθρωποκεντρικού χαρακτήρα. Τέλος έχει δείξει την δουλειά του σε τέσσερις ατομικές και σε οκτώ ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα.

Το  πρόσωπο είναι ο καθρέπτης της ψυχής μας. Στο πρόσωπό μας καταγράφονται όλα όσα νοιώθουμε , τα συναισθήματά μας. Ο  φόβος, ο πόνος, η αγανάκτηση, η αγάπη ,η χαρά, η λύπη, όλα. Με αφετηρία την αγάπη μου στις προσωπογραφίες ,η   ιδέα ήταν να δημιουργήσω μία σειρά με έργα που αποτυπώνουν  κάποια από τα συναισθήματα που μας  κατακλύζουν , ανάλογα με την εσωτερική μας διάθεση, ως  εκφράσεις  στο ανθρώπινο πρόσωπο. Η τεχνική μικτή. Το φόντο με υδατοχρώματα, προσπαθώντας να δώσω  μια αίσθηση  έκρηξης  των συναισθημάτων, και τα πρόσωπα ενταγμένα στο μοτίβο με παστέλ λαδιού.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό Τρίτη 15:00 - 21:00, Τετάρτη 10:00 - 16:00, Πέμπτη - Παρασκευή 15:00 - 21:00 και Σάββατο 10:00 - 14:00

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε με την Myro Gallery στο 2310269187.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου