Νίκος Πανταζής - Ατομική έκθεση | Main Hall

 

Εγκαίνια: Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2024, ώρα 19:00

Διάρκεια: Έως και το Σάββατο, 27 Ιανουαρίου 2024

Διεύθυνση: Main Hall - Myro Gallery, Νικηφόρου Φωκά 8, Θεσσαλονίκη

Επιμέλεια: Μαρίανα Ρωσσίαδου

Η Myro Gallery ανακοινώνει την επερχόμενη ατομική έκθεση του Νίκου Πανταζή θα λάβει χώρα την Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2024, στις 19:00, και θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό μέχρι το Σάββατο, 27 Ιανουαρίου 2024, στην Myro Gallery (Νικηφόρου Φωκά 8, Θεσσαλονίκη).

Ο Νίκος Πανταζής είναι Αρχιτέκτονας και ζωγράφος. Γεννήθηκε το 1970 και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, αλλά ζει και εργάζεται στην Λάρισα όπου διατηρεί εταιρία μελετών και κατασκευών. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και η παράλληλη ενασχόλησή του με την Τέχνη αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του, συνδυάζοντάς την με την επιστήμη. Μαθήτευσε στον ζωγράφο Κώστα Χαραλαμπίδη μελετώντας ιδιαίτερα την τεχνική του Trompe-l’oeil. Έχει δείξει την δουλειά του σε μία ατομική και σε μερικές ομαδικές εκθέσεις, ενώ έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

«Οι παραστάσεις μου τις περισσότερες φορές πρέπει να είναι επίσημα στημένες. Θα περιμένουν τον θεατή για να του χαρίσουν μια αίσθηση κάλλους και επιβλητικότητας. Σπανίως διακρίνονται τυχαίες εικόνες. Θέλω να έχουν συγχρονικότητα και έναν μονάχα συμβολισμό, μια εικόνα μια ιστορία. Για άλλους τον ίδιο συμβολισμό ή πολλούς διαφορετικούς. Μια εικόνα χίλιες λέξεις. Προσπαθώ συγχρόνως για την ταπεινότητα της εικόνας ενώ επιθυμώ το ελληνικό σκληρό φως και τη θεατρικότητα, που θα δίνει στον θεατή μια εντύπωση που δεν είχα προβλέψει. Αντλώ τα θέματα για τις παραστάσεις μου απ την Μυθολογία, την Ελληνική Ιστορία, τη Λαϊκή και Χριστιανική παράδοση. Προσπαθώ με βάση αυτά, να εξηγήσω ή να αναλύσω ένα θέμα διαχρονικό. Ο θεατής ίσως δει τη δική του εικόνα. Αγαπώ τον μαγικό ρεαλισμό και πλάθω εικόνες σουρεαλισμού που στέκονται στην πραγματικότητα.»

Νίκος Πανταζής

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό Τρίτη 15:00 - 21:00, Τετάρτη 10:00 - 16:00, Πέμπτη - Παρασκευή 15:00 - 21:00 και Σάββατο 10:00 - 14:00

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε με την Myro Gallery στο 2310269187.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου