Do Nothing - Open call

 


H Myro Gallery απευθύνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής προς εικαστικούς στην έκθεση “Do Nothing” υπό την επιμέλεια της Μαριάνας Ρωσσιάδου.

Η έκθεση θα παρουσιαστεί στον χώρο της γκαλερί, Νικηφόρου Φωκά 8 στην Θεσσαλονίκη, τον Νοέμβριο του 2023.

Σας προσκαλούμε να εμβαθύνετε στον συναρπαστικό κόσμο της ιδεολογίας του "Do Nothing" μέσω της τέχνης. Σε μια κοινωνία που εξυμνεί την παραγωγικότητα και τη συνεχή δραστηριότητα, σας προκαλούμε να εξερευνήσετε τη δύναμη της ακινησίας, της ενδοσκόπησης και του να αγκαλιάζετε την τέχνη του να μην κάνετε τίποτα.

Η ιδεολογία "Do Nothing" δεν αφορά την τεμπελιά ή την αδράνεια, αλλά μάλλον μια βαθιά αναγνώριση της σημασίας της ξεκούρασης και της χαλάρωσης στη ζωή μας. Μας προσκαλεί να απομακρυνθούμε από την αδιάκοπη επιδίωξη στόχων και επιτευγμάτων, επιτρέποντας στον εαυτό μας να σταματήσει, να επαναφορτιστεί και να επανασυνδεθεί με τον εσωτερικό μας εαυτό.

Αυτή η ανοιχτή πρόσκληση αναζητά καλλιτέχνες από όλους τους κλάδους να εκφράσουν οπτικά τις ερμηνείες τους για τη φιλοσοφία του "Do Nothing". Είτε ασχολείστε  με ζωγραφική, γλυπτική, φωτογραφία ή οποιοδήποτε άλλο καλλιτεχνικό μέσο, ​​σας ενθαρρύνουμε να βουτήξετε βαθιά στην ιδέα και να παρουσιάσετε το μοναδικό καλλιτεχνικό σας όραμα.

Πώς εκδηλώνεται η πράξη του να μην κάνεις τίποτα στη δημιουργική σου διαδικασία; Θέλουμε να γίνουμε μάρτυρες της καλλιτεχνικής σας έκφρασης και να εξερευνήσουμε τις άπειρες δυνατότητες της σιωπής, της περισυλλογής και της παρουσίας.

Προϋποθέσεις έργων

Έργα που θα γινούν δεκτά θα πρέπει:

·       Καμία διάσταση τους να μην ξεπερνά τα 120 εκατοστά ( επιτοίχια και επιδαπέδια έργα)

·       Να φέρουν τρόπο κρέμασης

·       Σε περίπτωση που είναι σε χαρτί ή κάποιο άλλα ευαίσθητο υλικό να φέρουν κορνίζα.

Ο κάθε συμμετέχοντας μπορεί να εκθέσει μέχρι 3 έργα. Το κόστος συμμετοχής είναι 55€.

Τι πρέπει να υποβάλλετε

Θα πρέπει να αποστείλετε με e-mail στο gallerymyro@gmail.com με θέμα «Do Nothing» τα ακόλουθα:

1.       Φωτογραφίες 1-3 έργων σας με τα οποία θα θέλατε να συμμετέχετε,  σε ξεχωριστό αρχείο φωτογραφίας το κάθε έργο, μορφής jpg. Προσοχή: τα έργα δεν είναι ενδεικτικά. Εάν επιλεγείτε, μπορείτε να εκθέσετε αποκλειστικά το ή τα έργα που υποβάλατε.

2.       Στοιχεία των έργων: Ονοματεπώνυμο καλλιτέχνη, Τίτλο έργου, Διαστάσεις εκτύπωσης (σε εκατοστά), Χρονολογία ολοκλήρωσης.

Προαιρετικά, την υποβολή σας μπορεί να συνοδεύει καλλιτεχνική δήλωση (statement) και σύντομο βιογραφικό σε μια παράγραφο.

3.       Στοιχεία επικοινωνίας σας: Ονοματεπώνυμο, Email, τηλέφωνο επικοινωνίας.

Προθεσμία υποβολής: Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2023.

 

Σχετικά με την Επιμελήτρια της έκθεσης

Η Μαριάνα Ρωσσιάδου είναι απόφοιτος του τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. Έχει συμμετάσχει σαν εικαστικός σε δεκαοχτώ ομαδικές εκθέσεις και έχει πραγματοποιήσει τρείς ατομικές. Επίσης έχει λάβει μέρος σε διάφορες εθελοντικές δράσεις γύρω από τα εικαστικά και έχει διοργανώσει – επιμεληθεί έξι ομαδικές και τρείς ατομικές εκθέσεις. Τέλος, από το 2020 εργάζεται ως επιμελήτρια της Myró Gallery.

 

Σχετικά με τη Myró Gallery

Η Myró Gallery ιδρύθηκε από τον Σταύρο Μυρωνίδη τον Ιούνιο του 2011. Από το 2020 και εξής υπεύθυνες για τη διαχείριση της είναι η Μαριάνα Ρωσσιάδου και Νικολέτα Λαζαρίδου. Η γκαλερί δίνει ιδιαίτερη σημασία στον αλληλοσεβασμό και το πνεύμα συνεργασίας, και στοχεύει μέσω της πρωτοποριακής προσέγγισης του να δράσει καταλυτικά στην ανάπτυξη και διαμόρφωση της νέας ελληνικής καλλιτεχνικής ταυτότητας, πάντα με συνεργατικό πνεύμα, ενθαρρύνοντας την πρωτότυπη δημιουργία και την καλλιτεχνική ελευθερία. Ο χώρος δεν δεσμεύει καλλιτέχνες, παρά το γεγονός ότι έχει διαχειριστεί με επιτυχία την δουλειά όσων την εμπιστεύτηκαν, επιτυγχάνοντας την ενεργή προώθηση της σε συλλέκτες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι συνεργασία με τους καλλιτέχνες αναπτύσσεται μέσα από διαφανείς διαδικασίες. Ο χώρος δίνει έμφαση σε παραστατικές μορφές τέχνης, και την γλυπτική στην σύγχρονη τέχνη, ενώ δεν διστάζει να φιλοξενεί επιλεγμένες αναδρομικές εκθέσεις εγκαθιδρυμένων Ελλήνων δημιουργών, ή/και συλλογές. Η Myró Gallery επικεντρώνεται σε νέους Έλληνες και ξένους δημιουργούς, διαθέτει χώρους ειδικά για εγκαταστάσεις/δημιουργικά projects, φιλοξενεί εκδηλώσεις που συνδιαλέγονται με τις εικαστικές μορφές τέχνης και αναπτύσσει συνέργειες με άλλες πρωτοβουλίες & άλλους τομείς του Myró Group of Culture για την προώθηση του έργου των καλλιτεχνών της. Είναι η μοναδική γκαλερί στην Ελλάδα που προβάλλει συστηματικά την σύγχρονη γλυπτική σε μάρμαρο, και μία από τις λίγες στην Ευρώπη. Για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε στην ιστοσελίδα της Myró Gallery https://www.myro.gr

 

Ωράριο λειτουργίας

Τρίτη – Τετάρτη: 12:00 - 18:00

Πέμπτη – Παρασκευή: 15:00 – 21:00

Σάββατο: 10:00 – 14:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου