Δόμνα Σαρητσόγλου - Ατομική Έκθεση | Art Shop


Η Myró Gallery φιλοξενεί την ατομική έκθεση της Δόμνας Σαρητσόγλου, στο Art Shop. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023 στις 19:00. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 17 Ιουνίου 2023.

Η Σαρητσόγλου Δόμνα αποφοίτησε το 2011, από το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, στην πόλη της Φλώρινας. Κατεύθυνση στη Γλυπτική με καθηγητές τους Βασίλης Βασίλη, Έκτωρα Παπαδάκη και Άρη Κατσιλάκη.

Artist statement

“Η πτυχιακή μου εργασία "Γενοκτονία" ήταν αφιερωμένη σε όλους τους λαούς που εκδιώχθηκαν απο τον τόπο τους καθως και σε εκείνους που σφαγιάστηκαν κ βασανίστηκαν επι χρόνια στον τόπο τους. Έκτοτε, έργα μου είτε ζωγραφικά είτε γλυπτικά εκπέμπουν το ίδιο νόημα κι εχουν παρουσιαστεί σε ομαδικές εκθέσεις. Το 2015 φιλοτέχνησα το " Δέντρο της Ζωής" . Λευκό μάρμαρο Θάσου, που αναπαραστά ένα σπόρο(έμβρυο) όπου αγκιστρώθηκε και βρήκε την δύναμη να αναπτυχθεί στα απόμερα βράχια. Το εργο αυτο εκτέθηκε στην Γκαλερί Myro το ετος 2015. Απο το 2011 εργάζομαι ως Εικαστικός αναπληρώτρια στην Α/βαθμια κ στην Β/βαθμια εκπαιδευση.

Το καλοκαιρι του 2014, με προσωπική μου πρωτοβουλία, είχα οργανώσει έκθεση ζωγραφικών κ γλυπτικων μου εργων, στην Κοζάνη,  στην αυλή του σπιτιού μου.”

Δόμνα Σαρητσόγλου

Σχετικά με τη Myró Gallery

Η Myró Gallery ιδρύθηκε από τον Σταύρο Μυρωνίδη τον Ιούνιο του 2011. Από το 2020 και εξής υπεύθυνες για τη διαχείριση της είναι η Μαριάνα Ρωσσιάδου και Νικολέτα Λαζαρίδου. Η γκαλερί δίνει ιδιαίτερη σημασία στον αλληλοσεβασμό και το πνεύμα συνεργασίας, και στοχεύει μέσω της πρωτοποριακής προσέγγισης του να δράσει καταλυτικά στην ανάπτυξη και διαμόρφωση της νέας ελληνικής καλλιτεχνικής ταυτότητας, πάντα με συνεργατικό πνεύμα, ενθαρρύνοντας την πρωτότυπη δημιουργία και την καλλιτεχνική ελευθερία. Ο χώρος δεν δεσμεύει καλλιτέχνες, παρά το γεγονός ότι έχει διαχειριστεί με επιτυχία την δουλειά όσων την εμπιστεύτηκαν, επιτυγχάνοντας την ενεργή προώθηση της σε συλλέκτες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι συνεργασία με τους καλλιτέχνες αναπτύσσεται μέσα από διαφανείς διαδικασίες. Ο χώρος δίνει έμφαση σε παραστατικές μορφές τέχνης, και την γλυπτική στην σύγχρονη τέχνη, ενώ δεν διστάζει να φιλοξενεί επιλεγμένες αναδρομικές εκθέσεις εγκαθιδρυμένων Ελλήνων δημιουργών, ή/και συλλογές. Η Myró Gallery επικεντρώνεται σε νέους Έλληνες και ξένους δημιουργούς, διαθέτει χώρους ειδικά για εγκαταστάσεις/δημιουργικά projects, φιλοξενεί εκδηλώσεις που συνδιαλέγονται με τις εικαστικές μορφές τέχνης και αναπτύσσει συνέργειες με άλλες πρωτοβουλίες & άλλους τομείς του Myró Group of Culture για την προώθηση του έργου των καλλιτεχνών της. Είναι η μοναδική γκαλερί στην Ελλάδα που προβάλλει συστηματικά την σύγχρονη γλυπτική σε μάρμαρο, και μία από τις λίγες στην Ευρώπη. Για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε στην ιστοσελίδα της Myró Gallery https://www.myro.gr

 

Ωράριο λειτουργίας

Τρίτη – Τετάρτη: 12:00 - 18:00

Πέμπτη – Παρασκευή: 15:00 – 21:00

Σάββατο: 10:00 – 14:00


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου