Isolamento Vol 2 - Ομαδική έκθεση φωτογραφίας

 



Η Myró Gallery φιλοξενεί την ομαδική έκθεση «Isolamento vol2» υπό την επιμέλεια της Μαριάνας Ρωσσιάδου. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη  11 Μαΐου 2023 στις 19:00. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 20 Μαΐου 2023.

«Η έκθεση καλλιτεχνικής φωτογραφίας  «Isolamento vol2» με θέμα την απομόνωση διερευνά τις διάφορες διαστάσεις του ανθρώπινου διαχωρισμού, είτε είναι κοινωνικός, συναισθηματικός, σωματικός ή ψυχολογικός. Μέσα από τον φακό της κάμερας, οι καλλιτέχνες έχουν αποτυπώσει τα βαθιά συναισθήματα μοναξιάς, αποξένωσης και αποσύνδεσης που βιώνουν οι άνθρωποι στην καθημερινότητά τους.

Το σύνολο των φωτογραφιών οδηγεί τον θεατή σε ένα οπτικό ταξίδι, προβάλλοντας τα περίπλοκα και συχνά αντικρουόμενα συναισθήματα που προκύπτουν από την απομόνωση. Από τα έντονα και άγονα τοπία μέχρι τα οικεία πορτρέτα, κάθε φωτογραφία αφηγείται μια μοναδική ιστορία ανθρώπινης μοναξιάς.

Η έκθεση καλεί το κοινό να αναλογιστεί τους τρόπους με τους οποίους η απομόνωση διαμορφώνει τις αντιλήψεις και τις εμπειρίες μας για τον κόσμο. Μας προκαλεί να εξερευνήσουμε τα όρια που καθορίζουν την αίσθηση του εαυτού μας και τη σχέση μας με τους άλλους.

Μέσω των φωτογραφιών που απαρτίζουν την έκθεση, μπορούμε να ρίξουμε μια ματιά στον εσωτερικό κόσμο του απομονωμένου και να αναγνωρίσουμε την παγκόσμια ανθρώπινη εμπειρία του να νιώθουμε μόνοι. Η έκθεση δημιουργεί έναν χώρο για προβληματισμό, ενσυναίσθηση και κατανόηση, προσκαλώντας μας να ασχοληθούμε με την πολυπλοκότητα των δικών μας συναισθηματικών τοπίων.»

Μαριάνα Ρωσσιάδου

Επιμελήτρια – Εικαστικός

 

Συμμετέχουν:

Anna-Gaelle Piquet, Daphne Kalaitzis, Αλέξανδρος Καριπίδης, Αλέξια Μπούμπουλη, Αναστασία Μαμά, Αναστασιάδου Γιώτα, Αννα Μαρία Χατζηστεφάνου, Αντώνης Γκιούρκας, Βάνια Σύρμου, Γιώργος Μοσχοβίτης, Γεώργιος Όθωνας Γιάννης Σιμητόπουλος, Θάνος Καραπούλιος, Θεοδώρα Τσιτσικλή, Ιωάννα Φανουράκη, Κατερίνα Σπυροπούλου, Κυριακή Γκούμα, Λητώ Μαρτίνου-Κυρίτση, Λίλια Σουλδάτου, Λουκία Στενού, Μαρία Περδίου, Μαρία Φανουράκη, Νίκος Τσιόκας, Παναγιωτης Βασιλοπουλος, Παντελής Γεωργίτσης, Στέλλα Μπαχαντούρη, Τζοάννα Βρακά, Φένια Σουπιώνη, Χρύσα Καπαγιωρίδου.

Την έκθεση φωτογραφίας θα συνοδεύουν ένα σύνολο γλυπτών του καταξιωμένου γλυπτή, Γαβριήλ Ανδρονικίδη. Η θεματολογία του επικεντρώνεται στην ανθρώπινη μορφή, με αναφορές και έμπνευση αρχαιοελληνική, θρησκευτική ή σύγχρονη. Η φόρμα τους, ολοένα και πιο αφαιρετική, απομακρύνεται από τα φυσιοκρατικά δεδομένα και στερεότυπα, ενεργοποιώντας την οργανική της υπόσταση - οργανώνεται σε ρέουσες καμπύλες, ανοίγματα, οπές και στροβίλους, εσοχές και εξοχές, και οδηγείται σε μία έξαρση, σε μία υπερρεαλιστική κατάθεση.

 

Σχετικά με την Επιμελήτρια της έκθεσης

Η Μαριάνα Ρωσσιάδου είναι απόφοιτος του τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. Έχει συμμετάσχει σαν εικαστικός σε δεκαοχτώ ομαδικές εκθέσεις και έχει πραγματοποιήσει τρείς ατομικές. Επίσης έχει λάβει μέρος σε διάφορες εθελοντικές δράσεις γύρω από τα εικαστικά και έχει διοργανώσει – επιμεληθεί πέντε ομαδικές και δύο ατομικές εκθέσεις. Τέλος, από το 2020 εργάζεται ως επιμελήτρια της Myró Gallery.

 

Σχετικά με τη Myró Gallery

Η Myró Gallery ιδρύθηκε από τον Σταύρο Μυρωνίδη τον Ιούνιο του 2011. Από το 2020 και εξής υπεύθυνες για τη διαχείριση της είναι η Μαριάνα Ρωσσιάδου και Νικολέτα Λαζαρίδου. Η γκαλερί δίνει ιδιαίτερη σημασία στον αλληλοσεβασμό και το πνεύμα συνεργασίας, και στοχεύει μέσω της πρωτοποριακής προσέγγισης του να δράσει καταλυτικά στην ανάπτυξη και διαμόρφωση της νέας ελληνικής καλλιτεχνικής ταυτότητας, πάντα με συνεργατικό πνεύμα, ενθαρρύνοντας την πρωτότυπη δημιουργία και την καλλιτεχνική ελευθερία. Ο χώρος δεν δεσμεύει καλλιτέχνες, παρά το γεγονός ότι έχει διαχειριστεί με επιτυχία την δουλειά όσων την εμπιστεύτηκαν, επιτυγχάνοντας την ενεργή προώθηση της σε συλλέκτες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι συνεργασία με τους καλλιτέχνες αναπτύσσεται μέσα από διαφανείς διαδικασίες. Ο χώρος δίνει έμφαση σε παραστατικές μορφές τέχνης, και την γλυπτική στην σύγχρονη τέχνη, ενώ δεν διστάζει να φιλοξενεί επιλεγμένες αναδρομικές εκθέσεις εγκαθιδρυμένων Ελλήνων δημιουργών, ή/και συλλογές. Η Myró Gallery επικεντρώνεται σε νέους Έλληνες και ξένους δημιουργούς, διαθέτει χώρους ειδικά για εγκαταστάσεις/δημιουργικά projects, φιλοξενεί εκδηλώσεις που συνδιαλέγονται με τις εικαστικές μορφές τέχνης και αναπτύσσει συνέργειες με άλλες πρωτοβουλίες & άλλους τομείς του Myró Group of Culture για την προώθηση του έργου των καλλιτεχνών της. Είναι η μοναδική γκαλερί στην Ελλάδα που προβάλλει συστηματικά την σύγχρονη γλυπτική σε μάρμαρο, και μία από τις λίγες στην Ευρώπη. Για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε στην ιστοσελίδα της Myró Gallery https://www.myro.gr

 

Ωράριο λειτουργίας

Τρίτη – Τετάρτη: 12:00 - 18:00

Πέμπτη – Παρασκευή: 15:00 – 21:00

Σάββατο: 10:00 – 14:00

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου