Ελένη Σιβρίδου - Ατομική έκθεση | Show Room

 


Η Myró Gallery φιλοξενεί την ατομική έκθεση της Ελένη Σιβρίδου στο Show Room. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 11 Απριλίου 2023 στις 19:00. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 22 Απριλίου 2022.

Η Ελένη Σιβρίδου γεννήθηκε στην Καβύλη Ορεστιάδας στον Έβρο. Σπούδασε Δασοτεχνολόγος και έκτοτε ζει και εργάζεται στην Λάρισα. Η σχέση της με τη ζωγραφική ξεκίνησε αυθόρμητα όταν το 2011 εντάχθηκε στα Τμήματα ζωγραφικής και Τεχνών στις Λέσχες πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων, με δάσκαλο τον κ. Καλαμάρα Γεώργιο. Από το 2015 έως σήμερα, έχει πραγματοποιήσει ένα πλούσιο ζωγραφικό έργο, που φέρει την προσωπική της σφραγίδα και το χαρακτηρίζει ο ίδιος αυθορμητισμός. Το έργο της Ελένης Σιβρίδου ακολουθεί τα χνάρια των εξπρεσιονιστών του 20ου αιώνα και καλύπτει ένα ευρύ φάσμα μεταξύ αφηρημένης και παραστατικής ζωγραφικής. Κύριο χαρακτηριστικό της είναι η εκρηκτική παρουσία χρωμάτων αλλά και η απλότητα και η αμεσότητα στην απόδοση των θεμάτων. Δουλεύει κυρίως με ακρυλικά σε καμβά καθώς και με μεικτή τεχνική. Ως μέσα για τον χειρισμό των χρωμάτων η ζωγράφος χρησιμοποιεί πινέλα και σπάτουλες αλλά και απλά καθημερινά αντικείμενα τα οποία εμπλουτίζουν την εργαλειοθήκη της.

Εκθέσεις

Τον Ιανουάριο του 2018 η Ελένη Σιβρίδου πραγματοποίησε την πρώτη της ατομική έκθεση στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό κέντρο Λάρισας. Από το 2016 μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιήσει συνολικά 3 ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις σε Ελλάδα, Ιταλία και Ελβετία.

2016 - 2018

Συμμετοχή σε ομαδικές εκθέσεις του τμήματος ζωγραφικής της Λέσχης πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων.

2018

            Ατομική έκθεση στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό κέντρο Λάρισας, Ιανουάριος 2018.

            Ατομική έκθεση στο Ινστιτούτο Συμβουλευτικής «ΝΗΜΑ», Λάρισα Μάιος 2018

            Ατομική έκθεση στο αρχοντικό Σουλιώτη, Μεταξοχώρι Λάρισας Νοέμβριος 2018

Σεπτέμβριος- 2019

Συμμετοχή με δύο έργα στην ομαδική έκθεση “Kunstbörse 2019” στη Γκαλερί «Obertor Gallery» στην πόλη Chur της Ελβετίας

Οκτώβριος - 2020

Παρουσίαση έργων στην Βρετανική έκδοση του περιοδικού «House and Garden Magazine (UK)» – Editions of October, November, December of 2020.

 

Μάρτιος - 2021

Συμμετοχή στην ομαδική έκθεση “Talk with me” 13-17 March 2021 - Divulgarti Eventi στον χώρο Genova Palazzo Ducale.

Δεκέμβριος – 2021

Συμμετοχή στην ομαδική έκθεση “Οι Υφές του Χρόνου” – Chili Art Gallery Δημοφώντος 13-15, Θησείο.

Ιούνιος – 2022

Συμμετοχή στην έκθεση και δημοπρασία έργων τέχνης “Σύγχρονοι Εικαστικοί Δημιουργοί” 30 Ιουνίου – 9 Ιουλίου 2022 – Miró Gallery Θεσσαλονίκη.

Ποιοι είμαστε

Η Myró Gallery ιδρύθηκε από τον Σταύρο Μυρωνίδη τον Ιούνιο του 2011. Από το 2020 και εξής υπεύθυνες για τη διαχείριση της είναι η Μαριάνα Ρωσσιάδου και Νικολέτα Λαζαρίδου.

Η γκαλερί δίνει ιδιαίτερη σημασία στον αλληλοσεβασμό και το πνεύμα συνεργασίας, και στοχεύει μέσω της πρωτοποριακής προσέγγισης του να δράσει καταλυτικά στην ανάπτυξη και διαμόρφωση της νέας ελληνικής καλλιτεχνικής ταυτότητας, πάντα με συνεργατικό πνεύμα, ενθαρρύνοντας την πρωτότυπη δημιουργία και την καλλιτεχνική ελευθερία. Ο χώρος δεν δεσμεύει καλλιτέχνες, παρά το γεγονός ότι έχει διαχειριστεί με επιτυχία την δουλειά όσων την εμπιστεύτηκαν, επιτυγχάνοντας την ενεργή προώθηση της σε συλλέκτες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι συνεργασία με τους καλλιτέχνες αναπτύσσεται μέσα από διαφανείς διαδικασίες.

Ο χώρος δίνει έμφαση σε παραστατικές μορφές τέχνης, και την γλυπτική στην σύγχρονη τέχνη, ενώ δεν διστάζει να φιλοξενεί επιλεγμένες αναδρομικές εκθέσεις εγκαθιδρυμένων Ελλήνων δημιουργών, ή/και συλλογές. Η Myró Gallery επικεντρώνεται σε νέους Έλληνες και ξένους δημιουργούς, διαθέτει χώρους ειδικά για εγκαταστάσεις/δημιουργικά projects, φιλοξενεί εκδηλώσεις που συνδιαλέγονται με τις εικαστικές μορφές τέχνης και αναπτύσσει συνεργίες με άλλες πρωτοβουλίες & άλλους τομείς του Myró Group of Culture για την προώθηση του έργου των καλλιτεχνών της. Είναι η μοναδική γκαλερί στην Ελλάδα που προβάλλει συστηματικά την σύγχρονη γλυπτική σε μάρμαρο, και μία από τις λίγες στην Ευρώπη.

Ωράριο λειτουργίας

Τρίτη – Τετάρτη 12:00 – 18:00

Πέμπτη – Παρασκευή 15:00 – 21:00

Σάββατο 10:00 – 14:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου