Body Language - Open call


H Myro Gallery σε συνεργασία με την επιμελήτρια Anastasia Raskina απευθύνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής προς καλλιτέχνες.

Η έκθεση «Body Language» δέχεται έργα ζωγράφων, χαρακτών, γλυπτών και ψηφιακών καλλιτεχνών. Όλα τα έργα θα πρέπει να σχετίζονται με το σώμα, συμπεριλαμβανομένων των πορτρέτων. Εμβληματικά στοιχεία στάσεων και κάλυψης διαφόρων σημείων του σώματος.

Η έκθεση θα παρουσιαστεί στον χώρο της γκαλερί, Νικηφόρου Φωκά 8 στην Θεσσαλονίκη, στις 27 Aπριλίου 2023.

Στην έκθεση γίνονται δεκτά έργα οποιασδήποτε τεχνικής και μέσου εφαρμοσμένων τεχνών (ζωγραφική, χαρακτική, γλυπτική, φωτογραφία, mixed media, εγκαταστάσεις)

Τι πρέπει να υποβάλλετε

Θα πρέπει να αποστείλετε με e-mail στο anaraskina@me.com με θέμα «BODY LANGUAGE OPEN CALL» τα ακόλουθα σε μορφή παρουσίασης (pdf, power point, word):

1.       Ένα σύνολο έργων τα οποία θα παρουσιάζουν την δουλεία σας από τα οποία θα γίνει επιλογή για να εκτεθούν ή φωτογραφίες 1-3 έργων σας με τα οποία θα θέλατε να συμμετέχετε.

2.       Στοιχεία των έργων: Ονοματεπώνυμο καλλιτέχνη, Τίτλο έργου, Διαστάσεις(σε εκατοστά), Χρονολογία ολοκλήρωσης.

3.       Την υποβολή σας θα πρέπει να συνοδεύει καλλιτεχνική δήλωση (statement) και σύντομο βιογραφικό σε μια παράγραφο.

4.       Στοιχεία επικοινωνίας σας: Ονοματεπώνυμο, Email, τηλέφωνο επικοινωνίας.

Η υποβολή συμμετοχής ΠΡΕΠΕΙ να είναι στα Αγγλικά!

Για την συμμετοχή σας στην έκθεση θα υπάρξει χρηματικό αντίτιμο. Περισσότερες πληροφορίες θα λάβετε μετά την υποβολή της παρουσίασης – πρότασης του εικαστικού σας έργου εφόσον επιλεγείτε.

Προθεσμία υποβολής: 12/4/2023

Λίγα λόγια για την Επιμελήτρια

Η Αναστασία Ρασκίνα είναι art manager, επιμελήτρια και ειδικός στη βαλκανική τέχνη. Σήμερα εκπροσωπεί τη γκαλερί μοντέρνας τέχνης Myro Gallery και τον οίκο δημοπρασιών Myro Group. Προηγουμένως, συμμετείχε επανειλημμένα στη διοργάνωση εταιρικών εκδηλώσεων, εκθέσεων, συνεντεύξεων τύπου και πρωινού τύπου για δημοσιογράφους. Συνεργάστηκε επίσης με τη Διεθνή Οργάνωση Γυναικών (IWOG) στο Βελιγράδι με την οποία διοργάνωσε φιλανθρωπικά παζάρια για αρκετά χρόνια.

Ποιοι είμαστε

Η Myró Gallery ιδρύθηκε από τον Σταύρο Μυρωνίδη τον Ιούνιο του 2011. Από το 2020 και εξής υπεύθυνες για τη διαχείριση της είναι η Μαριάνα Ρωσσιάδου και Νικολέτα Λαζαρίδου.

Η γκαλερί δίνει ιδιαίτερη σημασία στον αλληλοσεβασμό και το πνεύμα συνεργασίας, και στοχεύει μέσω της πρωτοποριακής προσέγγισης του να δράσει καταλυτικά στην ανάπτυξη και διαμόρφωση της νέας ελληνικής καλλιτεχνικής ταυτότητας, πάντα με συνεργατικό πνεύμα, ενθαρρύνοντας την πρωτότυπη δημιουργία και την καλλιτεχνική ελευθερία. Ο χώρος δεν δεσμεύει καλλιτέχνες, παρά το γεγονός ότι έχει διαχειριστεί με επιτυχία την δουλειά όσων την εμπιστεύτηκαν, επιτυγχάνοντας την ενεργή προώθηση της σε συλλέκτες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι συνεργασία με τους καλλιτέχνες αναπτύσσεται μέσα από διαφανείς διαδικασίες.

Ο χώρος δίνει έμφαση σε παραστατικές μορφές τέχνης, και την γλυπτική στην σύγχρονη τέχνη, ενώ δεν διστάζει να φιλοξενεί επιλεγμένες αναδρομικές εκθέσεις εγκαθιδρυμένων Ελλήνων δημιουργών, ή/και συλλογές. Η Myró Gallery επικεντρώνεται σε νέους έλληνες και ξένους δημιουργούς, διαθέτει χώρους ειδικά για εγκαταστάσεις/δημιουργικά projects, φιλοξενεί εκδηλώσεις που συνδιαλέγονται με τις εικαστικές μορφές τέχνης και αναπτύσει συνέργιες με άλλες πρωτοβουλίες & άλλους τομείς του Myró Group of Culture για την προώθηση του έργου των καλλιτεχνών της. Είναι η μοναδική γκαλερί στην Ελλάδα που προβάλλει συστηματικά την σύγχρονη γλυπτική σε μάρμαρο, και μία από τις λίγες στην Ευρώπη.

 

 

1 σχόλιο:

  1. Ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση. ΄Εχω εκθέσει έργα μου στην γκαλλερύ Μυρώ στο παρελθόν και συνεργάζομαι μέχρι τώρα. Μία ερώτηση, παρακαλώ. Δεν αναφέρετε τις διαστάσεις των έργων. Είναι ανεξαρτήτως διαστάσεων; Ευχαριστώ. Συμεών Δερμεντζίδης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή