(Ανα)παραστάσεις - Γιώργος Αναστασιάδης

 


Η Myró Gallery φιλοξενεί την ατομική έκθεση του Γιώργου Αναστασιάδη «(Ανα)παραστάσεις», στο Show Room. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2023 στις 19:00. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο  25 Φεβρουαρίου 2022.

(Ανα)παραστάσεις

Ίχνη Ψυχής και βιωματικές εμπειρίες, κομμάτι αναπόσπαστο της προσωπικότητας του καλλιτέχνη

Ο Γιώργος Αναστασιάδης γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη, στις 11 - 11 - 1968. Εργάζεται ως φυσικοθεραπευτής σε δημόσιο κέντρο αποκατάστασης ατόμων με αναπηρία αλλά του αρέσει να ζωγραφίζει. Είναι αυτοδίδακτος ζωγράφος. Στο Γυμνάσιο είχε την τύχη να έχει δάσκαλο, τον αγαπημένο Νίκο Παραλή. Ζωγραφίζει αυτόματα, εικόνες που προέρχονται από το υποσυνείδητο. Στους πίνακές του κρύβονται δεκάδες σύμβολα και μηνύματα. Ανήκει στους υπερρεαλιστές που θαυμάζει. Η ζωγραφική είναι ένα είδος εξομολόγησης. Είναι μια επικοινωνία με τον κόσμο, κατάθεση της ψυχής του καλλιτέχνη. Σε όλους τους πίνακές του κρύβει «ένα μικρό κομμάτι ψυχής». Πιστεύει ότι οτιδήποτε λιμνάζει, φθείρεται, γίνεται φλύαρο και πεθαίνει. Όλα όσα μας περιβάλλουν και μέσα μας, αποτελούν αρμονικό και αδιαίρετο σύνολο. Είμαστε αθάνατα στοιχεία και μέρη του σύμπαντος. Τίποτα παράλογο ή τρομακτικό. Όλα είναι απλά και όλα είναι στη φύση μας, όπως και η τέχνη. Οι πίνακές του προέρχονται από την εσωτερική του θέληση να βρει και να βελτιώσει τον εαυτό του, μέσω των φιλοσοφικών, ορθολογικών και μεταφυσικών του αναζητήσεων. Στόχο του αποτελεί η συνεχής εξέλιξη. Έχει αρκετές συμμετοχές σε ομαδικές εκθέσεις και κάποια έργα του έχουν βραβευθεί σε διαγωνισμούς τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Ποιοι είμαστε

Η Myró Gallery ιδρύθηκε από τον Σταύρο Μυρωνίδη τον Ιούνιο του 2011. Από το 2020 και εξής υπεύθυνες για τη διαχείριση της είναι η Μαριάνα Ρωσσιάδου και Νικολέτα Λαζαρίδου.

Η γκαλερί δίνει ιδιαίτερη σημασία στον αλληλοσεβασμό και το πνεύμα συνεργασίας, και στοχεύει μέσω της πρωτοποριακής προσέγγισης του να δράσει καταλυτικά στην ανάπτυξη και διαμόρφωση της νέας ελληνικής καλλιτεχνικής ταυτότητας, πάντα με συνεργατικό πνεύμα, ενθαρρύνοντας την πρωτότυπη δημιουργία και την καλλιτεχνική ελευθερία. Ο χώρος δεν δεσμεύει καλλιτέχνες, παρά το γεγονός ότι έχει διαχειριστεί με επιτυχία την δουλειά όσων την εμπιστεύτηκαν, επιτυγχάνοντας την ενεργή προώθηση της σε συλλέκτες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι συνεργασία με τους καλλιτέχνες αναπτύσσεται μέσα από διαφανείς διαδικασίες.

Ο χώρος δίνει έμφαση σε παραστατικές μορφές τέχνης, και την γλυπτική στην σύγχρονη τέχνη, ενώ δεν διστάζει να φιλοξενεί επιλεγμένες αναδρομικές εκθέσεις εγκαθιδρυμένων Ελλήνων δημιουργών, ή/και συλλογές. Η Myró Gallery επικεντρώνεται σε νέους έλληνες και ξένους δημιουργούς, διαθέτει χώρους ειδικά για εγκαταστάσεις/δημιουργικά projects, φιλοξενεί εκδηλώσεις που συνδιαλέγονται με τις εικαστικές μορφές τέχνης και αναπτύσει συνέργιες με άλλες πρωτοβουλίες & άλλους τομείς του Myró Group of Culture για την προώθηση του έργου των καλλιτεχνών της. Είναι η μοναδική γκαλερί στην Ελλάδα που προβάλλει συστηματικά την σύγχρονη γλυπτική σε μάρμαρο, και μία από τις λίγες στην Ευρώπη.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου