Αθανάσιος Ζτούπας - Σπίτια, Μνήμες, Χρόνος | Project Room

 

Η Myró Gallery φιλοξενεί την ατομική έκθεση του Αθανάσιου Ζτούπα, “ Σπίτια, Μνήμες, Χρόνος ”, στον χώρο του Project Room . Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022 στις 18:00. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022.

Ο Αθανάσιος Δ. Ζτούπας είναι απόφοιτος Τεχνικού Λυκείου, με ειδικότητα τεχνικός μηχανολογικών εγκαταστάσεων & κατασκευών. Ζει και εργάζεται στο Παλαιόκαστρο Κοζάνης. Στη ζωγραφική είναι αυτοδίδακτος. Στα περισσότερα έργα του έχει μικτή τεχνική: έναν συνδυασμό από λάδια & ακρυλικά. Συμμετείχε σε ομαδικές εκθέσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ατομικές του εκθέσεις παρουσιάστηκαν στη Θεσσαλονίκη και στην Κοζάνη.

Το τραπεζάκι με τις καρέκλες αποτελεί σύμβολο συνάντησης, διασκέδασης και, γενικότερα, κοινωνικής συναναστροφής. Τα σπίτια, οι εστίες, κουβαλάνε την ιστορία του τόπου, αλλά και τις ιστορίες των ανθρώπων που ζούνε σε αυτά και ταυτίζουν με αυτά το διάβα τους από τη ζωή.

Δύο εικόνες-σύμβολα της ελληνικής καθημερινότητας που, επί δεκαετίες, χαρακτηρίζουν και απεικονίζουν σε έναν βαθμό τη ζωή των Ελλήνων, αλλά και την εξέλιξη-διαμόρφωση του αστικού τοπίου.

Η παράλληλη πορεία τους στον χρόνο, ο οποίος προσθέτει την ομορφιά της φθοράς στην εικόνα τους, αλλά και η άμεση καθημερινή σχέση τους με τον άνθρωπο έδωσαν τα ερεθίσματα στον εικαστικό Αθανάσιο Ζτούπα για τη δημιουργία αυτών των έργων τέχνης, τα οποία αποδίδει με έναν «φανταστικό ρεαλισμό». Σε κάποια σημεία ζωγραφίζει το θέμα να διαλύεται ψηφιακά σε pixels για να δείξει την κοινή συνέχεια των εικόνων αυτών στο μέλλον και τον τρόπο ζωής που σχετίζεται με αυτά. Ταυτόχρονα, δηλώνεται και ο φόβος να διαλυθούν, να χαθούν στο μέλλον, εάν δεν φροντίσουμε να τα διατηρήσουμε κυρίως μέσω της παιδείας και της τέχνης.

Στέλλα Τσιαρβούλα

Cultural Manager / Υποψήφια Δρ Πολιτισμικής Πολιτικής ΑΠΘ


Σχετικά με έμας:

Η εταιρεία ηγείται ενός συνόλου δραστηριοτήτων ανάπτυξης, παραγωγής και προβολής ποιοτικής σύγχρονης τέχνης, μέσω της Myro Gallery, της πλατφόρμας γλυπτικής Greek Marble Initiative και των Διεθνών Συμποσίων που φιλοξενεί και διοργανώνει. Ο οίκος δημοπρασιών Myrό Antiques House προσπαθεί μέσα από τις δημοπρασίες και τις εκδηλώσεις που διοργανώνει, να εδραιώσει και στην Βόρεια Ελλάδα τον θεσμό της δημοπρασίας, όπως αυτή εννοείται και πραγματοποιείται σε χώρες του εξωτερικού, αλλά και ως απάντηση στις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής. Επίσης επιδιώκει να αναδείξει την Ελλάδα διεθνώς μέσω δραστηριοτήτων Real Estate που περιλαμβάνουν τη δημιουργία ειδικής πλατφόρμας για τη διάθεση διακεκριμένων ακινήτων και νησιών από ιδιώτες.

Ωράριο λειτουργίας

Τρίτη – Τετάρτη: 12:00 - 18:00

Πέμπτη – Παρασκευή: 15:00 – 21:00

Σάββατο: 10:00 – 14:00

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου