Τζανάκη Μαρία - Φως εαρινό | Show Room

 

Η Myró Gallery με μεγάλη χαρά φιλοξενεί την ατομική έκθεση της Τζανάκη Μαρία, “Φως εαρινό” στον χώρο του Show Room. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη  5 Μαΐου 2022 στις 18:00. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 14 Μαΐου 2022.

Τόσο την ημέρα των εγκαινίων της έκθεσης όσο και τις υπόλοιπες ημέρες και ώρες που η έκθεση θα είναι ανοικτή, θα τηρούνται οι συστάσεις της Πολιτείας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του COVID-19.

Η Τζανάκη Μαρία γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο της Κρήτης. Σπούδασε στην Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων του τμήματος Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης. Είναι φοιτήτρια στο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα ”Τέχνη και εκπαίδευση” του Παιδαγωγικού Τμήματος  του Πανεπιστημίου Κρήτης. Εκτός από εικαστικός καλλιτέχνης, δραστηριοποιείται  στον χώρο της εκπαίδευσης.  Διδάσκει το μάθημα των καλλιτεχνικών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση ενώ παράλληλα εργάζεται ως εκπαιδευτής ενηλίκων σε ΔΙΕΚ. Έχει συμμετάσχει σε διάφορες εκθέσεις και είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος

Στην πρώτη ατομική έκθεση της Τζανάκης Μαρίας με τίτλο “φως εαρινό” παρουσιάζονται πορτρέτα και νεκρές φύσεις. Η Αναγέννηση και η γνώση, όπως εκδύεται από τα πορτρέτα των νεαρών κοριτσιών, η ελπίδα όπως γεννάται μέσα από την νεανικότητα, ώστε να εξισορροπηθεί η πολυδιάστατη φθορά του υλικού και πνευματικού κόσμου... Μία φθορά που επιδιώκει να γίνει “συνήθεια” στη μεταβατική περίοδο που διανύουμε, καθώς μειώνεται το φως και η γονιμότητα. Όμως το χρώμα που αναβλύζει από τα άνθη έρχεται να “σβήσει” τις εφελκίδες του παρελθόντος, εκφράζοντας ζωντάνια, κομψότητα, εμπιστοσύνη, αθωότητα και ενθουσιασμό, αποτελώντας την αφετηρία της έμπνευσης.

 

 

Myró Gallery

Διεύθυνση: Νικηφόρου Φωκά 8, 546 21, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

Ημέρες/ Ώρες Λειτουργίας: Τρίτη - Παρασκευή/ 17:00 - 21:00, Σάββατο/ 10:00 - 14:00

Τ: 2310269187 / 6971890213

E: gallerymyro@gmail.com - mvr@myroauctions.gr

Ι: www.myro.gr

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου