Λεμονιά Κοκελίδου - Ατομική Έκθεση | Main Hall

 


Η Myró Gallery με μεγάλη χαρά φιλοξενεί την ατομική έκθεση της Λεμονιάς Κοκελίδου στον χώρο του Main Hall. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 24 Μαρτίου 2021 στις 18:00. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 2 Απριλίου.

Τόσο την ημέρα των εγκαινίων της έκθεσης όσο και τις υπόλοιπες ημέρες και ώρες που η έκθεση θα είναι ανοικτή, θα τηρούνται οι συστάσεις της Πολιτείας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του COVID-19.

Η Κοκελίδου Λεμονιά, έχοντας ξεχωρίσει για το μινιμαλιστικό ύφος των έργων της, ως ανερχόμενη καλλιτεχνική φιγούρα στον χώρο της τέχνης,  μετά το πέρας των σπουδών της , από το τμήμα Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Πατρών,  τα τελευταία χρόνια συμμετείχε σε εννιά ομαδικές εκθέσεις, οι τέσσερις εκ των οποίων ήταν στο εξωτερικό, συγκεκριμένα στην Μελβούρνη της Αυστραλίας όπου και κατοικούσε ( Linden  postcards show 2019, Mornington art show 2020, Moone Valley virtual art show 2020) εκπροσωπώντας μάλιστα την χώρα την άνοιξη του 2020,  σε παγκόσμιο  διαδικτυακό art battle κατέχοντας την τρίτη θέση, και στην Ζυρίχη (artbox project 2021).Με την επιστροφή της στην Ελλάδα, έργα της κοσμήσαν τις γκαλερί των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης. ( Virtual exhibition, gallery artnumber23 Αθήνα 2020, emotion and art exhibition, gallery Megart gallery Αθήνα 2020, optimism in art , Megart gallery Αθήνα 2020, Ιδανικές μορφές, Myro gallery Θεσσαλονίκη 2021, έκθεση και εκδηλώσεις για τα 10 χρόνια Διεθνούς Ένωσης Υδατογραφίας Chalkos gallery Θεσσαλονίκη 2022). Μάλιστα για την καλλιτεχνική της  πορεία  και για τις ζωγραφιές της μίλησαν τα  περιοδικά exαplosis και music art magazine.  Το ακόρεστο πάθος της ίδιας για την ζωγραφική δεν άργησε να εμφανιστεί στα πρώτα χρόνια μάλιστα ύπαρξης της , με πάνω από 10 χρόνια εμπειρίας,  πορεύεται ερασιτεχνικά.  Πεπεισμένη πως δημιουργήθηκε για να δημιουργεί η ζωγραφική για την ίδια , γίνεται φωνή μιας προσωπικής Φιλοσοφίας.  Πηγή έμπνευσης, η φύση, οι μελωδίες, οι άνθρωποι, ως ιστορίες που διηγούνται μέσα στον χωρόχρονο.  

 

Καλλιτεχνική δήλωση:

 

Μέσα από μια αρμονική σύνθεση χρωμάτων, εμπνευσμένη  από ονειροσυνθέσεις εποχικών τοπίων,  καλείται να ξεδιπλωθεί η δύναμη της αυτοτέλειας. Κάθε έργο γίνεται καθρέφτης του ατόμου,  εκπροσωπώντας την μονάδα, μέσα στον χωροχρόνο. Η όλη ιδέα ξεδιπλώνεται μέσα από την πεποίθηση της καλλιτέχνη, ή ενός προσωπικού παραλληλισμού καλύτερα του κάθε χρώματος ξεχωριστά με τις ανθρώπινες φιγούρες. Κάθε τόνος χρωμάτων είναι σαν μια οντότητα που μπορεί να κοσμεί τον χωροχρόνο από μόνο του, να κινείται και να υπάρχει , ωστόσο η ύπαρξη του και η κίνηση του προϋποθέτει την ένωση άλλων χρωμάτων,  γεννιέται μέσα από ένα προϋπάρχον μαζί.  Έτσι και οι άνθρωποι είναι σαν τα χρώματα , κάθε ένας μια ξεχωριστή ιστορία, μα συνάμα τόσες πολλές ιστορίες μέσα σε ένα αρμονικό μαζί. Έτσι φανερώνεται η δύναμη του  ατομικού μέσα από το μαζί. Έκθεση με αφηρημένο μινιμαλιστικό χαρακτήρα , γίνεται εργαλείο έκφρασης προσωπικής ανησυχίας  γύρω από την φύση  των  ανθρωπίνων αλληλεπιδράσεων, σε προσπάθεια να ξεδιπλωθεί μέσα από την τέχνη.

Myrό Gallery

Νικηφόρου Φωκά 8, περιοχή Λευκού Πύργου, κέντρο Θεσσαλονίκης

Ώρες / Μέρες: Τρίτη - Παρασκευή: 17:00 – 21:00. Σάββατο: 10:00 – 14:00.

Τηλέφωνο: 231 0269187 - 6971890213

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου