Αλεξία Τριανταφύλλου - Ατομική έκθεση | Project Room


Η Myró Gallery φιλοξενεί την ατομική έκθεση της Αλεξίας Τριανταφύλλου στον χώρο του Project Room. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021 στις 06:00μμ. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 8 Ιανουαρίου.

 

Τόσο την ημέρα των εγκαινίων της έκθεσης όσο και τις υπόλοιπες ημέρες και ώρες που η έκθεση θα είναι ανοικτή, θα τηρούνται οι συστάσεις της Πολιτείας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του COVID-19.

 

Λίγα λόγια από την καλλιτέχνη:

 

Ονομάζομαι Αλεξία Τριανταφύλλου, είμαι 25 χρονών φοιτήτρια του Τμήματος Χαρακτικής της Καλών Τεχνών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Δουλεύω ως ελεύθερη επαγγελματίας στον τομέα των ψηφιακών εικονογραφήσεων .Έχω συμμετάσχει σε ταινίες μικρού μήκους ως σκηνογράφος αλλά και εικονογράφος.

 

Η τεχνική που προτιμώ είναι κυρίως η χαρακτική αλλά και η μείξη αυτής με λοιπές τεχνικές όπως μονοτυπία, φωτομεταφορά , φωτογραφία και ψηφιακή ζωγραφική. Επιπλέον έχω επεκτείνει τις γνώσεις μου και στον τομέα της γλυπτικής, κυρίως με ξύλο, αλλά και στον τομέα του παραδοσιακού κινούμενου σχεδίου με καρέ από χαρακτικά μου έργα.

 

Το αισθητικό αποτέλεσμα της δουλειάς μου προσεγγίζει την ασπρόμαυρη αισθητική του βουβού κινηματογράφου και των παλιών αναλογικών φωτογραφιών. Ο τρόπος που προτιμώ να αναπαριστώ τα έργα μου είναι να χρησιμοποιώ τα σχήματα και τις φόρμες των φιγούρων συμβολικά. Η θεματολογία κυμαίνεται ανάμεσα στις υπαρξιακές αναζητήσεις και τα φιλοσοφικά, πανανθρώπινα, ερωτήματα. Προσεγγίζω ιστορίες τόσο από τον  αρχαίο ελληνικό κόσμο όσο και από την ορθόδοξη χριστιανική πίστη. Δανείζομαι χαρακτηριστικά στοιχεία τους και εντάσσω τα εκάστοτε πρόσωπα σε μία ολοκαίνουρια δική μου υπαρξιακή προοπτική, λειτουργώντας τρόπον τινά ως σκηνοθέτης. Πρωταγωνιστές είναι συνήθως τρείς μαύρες φιγούρες που συμβολίζουν την μυστική τριαδικότητα που διαπερνά ως οντολογικό στοιχείο τους αιώνες. Είναι οι τρείς περαστικοί, οι τρείς θεατές που βλέπουν τα δρώμενα να εκτυλίσσονται και ανάλογα αντιδρούν. Επιπλέον θεματικές που εντάσσω στην καλλιτεχνική πορεία μου είναι ο θάνατος, το πέρασμα στην άλλη κατάσταση , μέσα από την ελληνική παράδοση και τέχνη, αλλά και η μελέτη των αναλογιών των σωμάτων με βάση τα  αρχαιοελληνικά αγάλματα, συγκρίνοντάς τα με υπαρκτά σημερινά σώματα.

1 σχόλιο:

  1. Teton Racing - Titanium Trims Reviews, Reviews & Comments
    Teton men\'s titanium wedding bands Racing is citizen titanium watch our one-stop shop for the latest Teton Racing news, articles, videos and photos. Don't miss titanium trim reviews the latest racing news titanium chopsticks from the Teton  Rating: titanium linear compensator 5 · ‎Review by Tín Navey

    ΑπάντησηΔιαγραφή