Αργύρης Κάλτσιος - ΕΣΩ ΣΚΙΕΣ | Ατομική έκθεση


Η Myró Gallery φιλοξενεί την ατομική έκθεση του Αργύρη Κάλτσιου, «ΕΣΩ ΣΚΙΕΣ», στον χώρο του Main Hall. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021 στις 06:00μμ. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 8 Ιανουαρίου.

Τόσο την ημέρα των εγκαινίων της έκθεσης όσο και τις υπόλοιπες ημέρες και ώρες που η έκθεση θα είναι ανοικτή, θα τηρούνται οι συστάσεις της Πολιτείας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του COVID-19.

Ο Αργύρης Κάλτσιος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Αρχιτέκτων Μηχανικός στο Πανεπιστήμιο της Ουαλίας, στη Μεγάλη Βρετανία, όπου και απέκτησε δυο τίτλους μεταπτυχιακών σπουδών με αντικείμενα την Περιβαλλοντική Μελέτη Κτιρίων και τη Συντήρηση Ιστορικών Κτιρίων. Παράλληλα με την επαγγελματική του πορεία ως αρχιτέκτονας και επιχειρηματίας, ασχολείται με μεταφράσεις και συγγραφή άρθρων, ποιημάτων και πεζών, ενώ δίδαξε Ιστορία Τέχνης και Αρχιτεκτονικής σε ιδιωτικά κολέγια. Από το 2002 έως σήμερα έχει εκδώσει τέσσερα λογοτεχνικά και ένα τεχνικό βιβλίο. Συνεπαρμένος από τη μαγεία των εικαστικών τεχνών, τα τελευταία χρόνια πειραματίστηκε με υλικά και τεχνικές που οδήγησαν σε μια συλλογή έργων που φέρει το προσωπικό του καλλιτεχνικό αποτύπωμα. Μέχρι νεωτέρας, ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη.

Στα έργα του, με κυρίαρχα υλικά το ξύλο και την εποξεική ρητίνη, διακρίνεται η έκφραση των συναισθημάτων μέσα από την κίνηση του σώματος ενώ επιχειρείται αμέσως η ταύτιση διαθέσεων και, εμμέσως, η ανάδυση απωθημένων. Ωστόσο, η καλλιτεχνική γλώσσα ποικίλλει κι αλλού κυριαρχούν πολιτικές και πολιτισμικές αναφορές που αναπαριστώνται αλληγορικά ενώ δεν λείπουν και οι αυτοβιογραφικές αφετηρίες. Το καλοκαίρι του 2021 πραγματοποίησε την πρώτη του ατομική έκθεση στην Δημοτική Πινακοθήκη Πρέβεζας και για τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους έχει προγραμματιστεί η δεύτερη ατομική έκθεση στην γκαλερί Myrό, στη Θεσσαλονίκη.

Ώρες Λειτουργίας:

Τρίτη – Παρασκευή: 17:00 – 21:00

Σάββατο: 10:00 – 14:00

(Την Παραμονή Χριστουγέννων θα είμαστε ανοιχτά 10:00 – 14:00, ανήμερα Χριστουγέννων θα είμαστε κλειστά)








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου