Γιώργος Ιατρού - Ατομική έκθεση


 

Με μεγάλη χαρά, φιλοξενούμε στους χώρους Βιτρίνα και Show Room της Myró Gallery την ατομική έκθεση του Γιώργου Ιατρού. Η έκθεση θα διαρκέσει έως και το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:30.

Ο Γιώργος Ιατρού γεννήθηκε τα Στεφανινα της Θεσσαλονίκη το 1964. Το 1982 αποφοίτησε από την σχολή «Σχεδίασης δομικών έργων». Παράλληλα με τις σπουδές του παρακολούθησε σεμιναριακά μαθήματα ελευθέρου σχεδίου ενώ το ενδιαφέρον του είχε επικεντρωθεί σε σπουδές που έκανε πάνω στο χρώμα και στο σχέδιο αγαπημένων καλλιτεχνών όπως είναι ο Giorgio de Chirico, Joan Miro και Michelangelo Buonarroti. Έχει εκθέσει έργα του σε δυο ατομικές εκθέσεις στην Θεσσαλονίκη όπου ζει και εργάζεται ενώ έλαβε μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις σε αρκετές πόλεις της Ελλάδος.

Στην συγκεκριμένη έκθεση παρουσιάζει δύο βασικές και κομβικές ενότητες που σημάδεψαν την δουλειά του. Στην πρώτη παρουσιάζει τον Ζωδιακό κύκλο. Ένα θέμα που απασχολεί τον άνθρωπο στην πρώτη λογική εξήγηση του έναστρου ουρανού ψάχνοντας να βρει απαντήσεις στο γιατί της ζωής. Επίσης κάνει μια προσέγγιση στον ήρωα του Θερβάντες Δον Κιχώτη. Ένα συμβολικό παράδειγμα ανθρώπου που αναζητά τόσο έντονα ώσπου χάνεται στην αναζήτηση του.

Στην δεύτερη ενότητα παρουσιάζει έργα με ρετρο-φουτουριστικες φόρμες που είναι εμπνευσμένες από την βικτωριανή εποχή και της βιομηχανικής επανάστασης.

Καλούμαστε να κάνουμε ενα ταξίδι απο το χθες στο σήμερα και να δώσουμε τις δίκες μας ερμηνείες η να θέσουμε εκ νέο τους δικούς μας προβληματισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου