Γαβριήλ Ανδρονικίδης στο Hyatt Regency Thessaloniki

 

Το Myró Antiques House σε συνεργασία με το ξενοδοχείο Hyatt Regency Thessaloniki σας παρουσιάζουν τα εξαιρετικά γλυπτά του Γαβριήλ Ανδρονικίδη.

Η σειρά γλυπτών του Γαβριήλ Ανδρονικίδη αποτελείται από γλυπτά σε  ξύλο, με μαρμάρινες και μεταλλικές βάσεις, οι οποίες έχουν και εικαστικό ρόλο, αφού εξισορροπούν την σύνθεση. Το συγκεκριμένο υλικό είναι ένας παλιός φίλος του γλύπτη, μιας και έργα από προηγούμενες σειρές τον καθιέρωσαν, και έχουν βραβευθεί. Θα βρείτε επίσης και γλυπτά της ίδιας τεχνοτροπίας από άλλα υλικά.

Ο Γαβριήλ Ανδρονικίδης είναι μέλος της Greek Marble Initiative και  ένας από τους σημαντικότερους γλύπτες της νεότερης γενιάς. Σπούδασε ζωγραφική, αγιογραφία και γλυπτική κοντά σε καλλιτέχνες της γεννέτειρας του Θεσσαλονίκης (Κώστα Τσιλσαβίδη, Σάββα Πουρσανίδη, Κυριάκο Καμπαδάκη κ.α.). Είναι μέλος του Σύλλογου Kαλλιτεχνών Eικαστικών Tεχνών Bόρειας Ελλάδας (ΣΚΕΤΒΕ) και του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης Έργων των Εικαστικών Τεχνών και των Εφαρμογών (ΟΣΔΕΕΤΕ) και έχει κερδίσει αριθμό διακρίσεων. Εχει εκθέσει έργα του σε πολλές ατομικές εκθέσεις από το 1991 μέχρι σήμερα και σε πληθώρα ομαδικών σε όλη την Ελλάδα. Έργα του ανήκουν σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου