Βασιλική Καράμπαμπα | Ατομική έκθεση

 


Η Myró Gallery φιλοξενεί στον χώρο του Show Room την ατομική έκθεση της Βασιλικής Καράμπαμπα. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2020 στις 07:30μμ. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 16 Οκτωβρίου. 

Τόσο την ημέρα των εγκαινίων της έκθεσης όσο και τις υπόλοιπες ημέρες και ώρες που η έκθεση θα είναι ανοικτή, θα τηρούνται οι συστάσεις της Πολιτείας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του COVID-19. 

Λόγια της καλλιτέχνη:

“Στη ζωγραφική μου δημιουργώ ένα περιβάλλον το οποίο πηγάζει μέσα από την καθημερινότητά μου. Ανακατεύω τα πρόσωπα και τις καταστάσεις και τα αναπαριστώ με σύμβολα με σκοπό να μιλήσω για την αντίφαση που βρίσκεται μέσα σε όλους μας.” 

Χρησιμοποιώ λάδι, το οποίο είναι ένα παραδοσιακό μέσο στη ζωγραφική που χρησιμοποιήθηκε ανά τους αιώνες , με σκοπό να συνυπάρξω στον αέναο διάλογο που γίνεται μέσα στην τέχνη . Το λάδι δίνει την έννοια της αθανασίας στο έργο.

Τα σύμβολα αναπαριστούν ανθρώπους, καταστάσεις και συναισθήματα, δίνοντας στα έργα μου τον χαρακτήρα ενός προσωπικού ημερολογίου, διότι πιστεύω ότι μπορώ να μιλήσω με σιγουριά μόνο για την προσωπική μου ματιά.

Η Βασιλική Καράμπαμπα ζει στην Θεσσαλονίκη και είναι απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Α.Π.Θ. Αποφοίτησε το 2019 από το 4ο Εργαστήριο με διδάσκοντες τους Ι. Φωκά, Β. Πλοιαρίδη, Χ. Βενετόπουλο και Β. Αβραμίδη. 

Εκθέσεις:

2014: ομαδική έκθεση του εργαστηρίου γλυπτικής στο Tελλόγλειο ίδρυμα Α.Π.Θ.

2020: Virtual exhibition “so far so close” MoMus

2020 ομαδική έκθεση, Miro Gallery, Τι θα πει ο κόσμος?


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου