Πέλα Κονταξή- Ατομική Έκθεση

Με μεγάλη μας χαρά φιλοξενούμε στο Project room της Myro Gallery την εξαιρετική καλλιτέχνη Πέλα Κονταξή. Τα εγκαίνια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν στις 20:00 την Τρίτη 8 Οκτωβρίου, ενώ η έκθεση θα διαρκέσει όλη την εβδομάδα.


Δυο λόγια από την ίδια για την πορεία και τη δουλειά της:

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Θεσσαλονίκη. Το μάθημα των τεχνικών στο Πειραματικό Σχολείο όπου είχα την τύχη να φοιτησω με τραβούσε σα μαγνήτης.

Επαιρνα μέρος στις εκθέσεις ζωγραφικής που διοργανωνε κάθε χρόνο το σχολείο.

Ο τότε ερασιτέχνης ζωγράφος Γιώργος Μαρκίδης. Και η δημοσιογράφος εικαστικός Λαογράφος Νίνα Ναχμια Κοκκαλιδου, ήταν οι άνθρωποι πρότυπα για εμένα.


Παρακολουθησα μαθήματα σε ιδιωτικές Σχολές, (Ξανθόπουλου, Χριστόπουλου, στο Νεανικό Σταυροδρόμι του Δήμου Θεσσαλονίκης, μαθήματα Αγιογραφίας στον Δήμο Ευόσμου Κορδελιού).

Λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων δεν προχώρησα… Ένα δυσάρεστο γεγονός ήταν αυτό που πυροδότησε την ανάγκη μου να αρχίσω ξανά μετά από πολλά χρόνια να ζωγραφίζω νύχτα- μέρα…

Με την πολύτιμη βοήθεια του συναδέλφου (δημοσιογράφου) Διογένη Μαριολα όπου εξειδικεύεται στα πολιτιστικά θέματα στην TV100 και της Myro Gallery μου δόθηκε η πρώτη ευκαιρία να πάρω μέρος στην πρώτη ομαδική έκθεση Meet the artist Σεπτεμβριο 2017.

Ακολούθησε η Επιμονή Τέχνη καθώς και ομαδικές εκθέσεις σε art cafe της Θεσσαλονίκης Δεκεμβριο 2018, Μάρτιο 2019.

Σύλληψη και Διοργάνωση της Εικαστικού Ζωγράφου και Επιμελήτριας Χρύσας Μπαρζοκα..

Παρακολουθώ μαθήματα ζωγραφικής στα εργαστήρια τέχνης της Ζωγράφου Εικαστικού Φανής Μουστακιδου…..
No comments:

Post a Comment