Ροή Χρωμάτων


H Myro Gallery έχει την τιμή να φιλοξενήσει στο main room της μια γκάμα έργων, του Ευθυμίου Ευθυμιάδη,που θα μαγέψει και θα ξεχωρίσει.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στις 16/09 και ώρα 19:30 στη Myro Gallery.


Η Myro Gallery φιλοξενεί ζωγραφικά έργα τού Ευθύμιου Ευθυμιάδη. Πρόκειται για την 5η ατομική έκθεση τού καλλιτέχνη στην πόλη τής Θεσσαλονίκης. Συνθέσεις σε καμβά ή ξύλο, ποκίλων διαστάσεων και μικτής τεχνικής -- με υλικά όπως: λάδι, ακρυλικά, πλαστικά, άμμος -- είτε με έντονα χρώματα, είτε στους τόνους τού γκρι , με την ανθρώπινη μορφή σε κεντρικό ρόλο.
Η κυρίως ρεαλιστική τεχνική, συνδυάζεται με τα ίχνη εξπρεσιονιστικών δράσεων πάνω στην επιφάνεια. Ροές χρωμάτων ή αποτυπώματα τής υγρασίας. Περιβάλλοντα με τη φορά τής καθημερινής χρήσης, σε δομικούς χώρους φορτισμένους με στοιχεία συμβολικά και αιωρήσεις, όπου κλιμακώνονται οι επόμενες, ιδεαλιστικές διαστάσεις των θεμάτων. Ταυτόχρονα, είναι κι αυτό που τα αναδεικνύει σε μνημειακή διατύπωση, πανανθρώπινη γενίκευση. Από τη νέα σειρά '''Ανωσις'', γυναικείες μορφές αφήνονται σε μιά ονειρική απόδραση, κατοικώντας χώρους που απαρτίζονται από εσωτερικούς φωτισμούς ή στοιχεία τοπίου. 'Αλλοτε, το παιδικό βλέμμα και το παιχνίδι, γίνονται έναυσμα, ώστε να αναδειχθούν οι τρυφερές πτυχές τού παιδικού κόσμου. {Την συνενυευξηβθα επιμεληθει η Ιστορικος Τεχνης και επιμελητρια της εκθεσης Ξανθή Δ. Παγκαλου)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου