MYRÓ Auction for pink - ARTKALLISTA


ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΑΡΜΕΝΙΑΣ
«ΝΟΣΤΑΛΓΙΑ»

Ο οίκος δημοπρασιών Myro Antiques House, σε συνεργασία με τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Άλμα Ζωής Θεσσαλονίκης και την Αρμένικη Κοινότητα διοργανώνει για μία ακόμη χρονιά ένα καλλιτεχνικό event για να στηρίξει τις γυναίκες με καρκίνο του μαστού.
Την Τετάρτη, 15 Μαΐου 2019, ώρα 8μμ. σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε και να συμμετάσχετε στη δημοπρασία φωτογραφίας που θα λάβει χώρα στη Gallery Myro, Νικηφόρου Φωκά 8. Θεσσαλονικείς και Αρμένιοι καλλιτέχνες εκθέτουν τις φωτογραφίες τους σε ένα πλαίσιο καλλιτεχνικής και πολιτιστικής συνεργασίας. Υποστηρικτής και χορηγός της κίνησης αυτής είναι η καλλιτέχνης Kallista Ivanova με καταγωγή από Ρωσία και Αρμενία, η εταιρία σκαφών Vik Yachts και ο Σταύρος Μυρωνίδης του MYRO Group of Culture.

Οι φωτογραφίες που θα διατεθούν για τη δημοπρασία είναι σε διαστάσεις Α3 και τυπωμένες σε αλουμίνιο. Με το «χτύπημα» κάθε έργου θα δίνεται και το αντίστοιχο πιστοποιητικό γνησιότητας. Το 50% των χρημάτων θα διατεθούν για τον φιλανθρωπικό σκοπό του Άλματος Ζωής Νομού Θεσσαλονίκης. Επιπλέον θα υπάρχει προαιρετικό εισιτήριο εισόδου των 5€, ποσό το οποίο θα δοθεί εξ’ ολοκλήρου στο Άλμα Ζωής.


Τα ονόματα των Ελλήνων καλλιτεχνών/ φωτογράφων που θα συμμςτάσχουν είναι:
1. Ευφροσύνη Βασίλαρου
2. Ελεονόρα Μπεκτασιάδου
3. Δανάη Τσουφλίδου
4. Σοφία Καμπλιώνη
5. Κοντόπουλος Σωτήρης
6. Θοδωρής Δημοσχάκης
7. Βάσσιας Χατζηγιάννης
8. Γιώργος Μοσχοβίτης
9. Ευθύμιος Κουρτίδης
10. Ευαγγελία Γιάνναρου
11. Παναγιώτης Τσιναρίδης
12. Κώστας Κωνσταντινίδης
13. Γιάννης Παρίσης
14. Μαρία Γαβρά
15. Ιωάννης Κυφωνίσης
16. Γιάννης Φιλιππουπολίτης
17. Κώστας Καραθανάσης
18. Εύη Δαλλίδου
19. Γιώργος Μαντάς
20. Antoine Moussa
21. Αφροδίτη Νικολάου
22. Κωνσταντίνος Πιτυκάκης

Τα ονόματα των Αρμένιων καλλιτεχνών/ φωτογράφων που θα συμμετάσχουν είναι:
1. Roza Nerkoyan
2. Vardan Galstyan
3. Anna Givorgizyan
4. Marian Terzian
5. Ruzanna Oganesyan
6. Ara Shahymyan
7. Liana Ghukasyan
8. Setrak Abbassian
9. Zina Dzavanyan
10. Mari Mansurian
11. Rouben Falandian
12. Selesta Baghdasaryan
13. Gohar Movseyan
14. Armen Hovsepyan
15. Armine Moniadou
16. Shant Sevag
17. Anna Manian
18. Karapet Sahakyan
19. Sarin Aventisian
20. Vahe Saribekyan
21. Hayastan Varteresyan
22. Irini Roubenian
23. Μάικ Τσιλινγκιριάν
24. Κρικόρ Τσιλινγκιριάν
25. Robert Arnesyan

Την ημέρα των εγκαινίων το Αρμένικο Πολιτιστικό Κέντρο της Θεσσαλονίκης θα συμμετέχει ενεργά στην εκδήλωση με δράσεις που θα ανακοινωθούν σε μελλοντικό χρόνο.

Παράλληλα με τη φιλανθρωπική εκδήλωση, θα υπάρχει ατομική εικαστική έκθεση της διεθνούς φήμης καλλιτέχνη, Kallista Ivanova.

Σχετικά με το Άλμα Ζωής Νομού Θεσσαλονίκης
O Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» N. Θεσσαλονίκης είναι μη κερδοσκοπικό σωματείο του οποίου τα μέλη, οι εθελόντριες και το Διοικητικό Συμβούλιο είναι γυναίκες με εμπειρία καρκίνου μαστού. Στόχος του είναι η στήριξη των γυναικών που νοσούν και των οικογενειών τους, όπως επίσης η ενημέρωση του πληθυσμού για την πρόληψη-έγκαιρη διάγνωση. Το επιστημονικό έργο του Συλλόγου καθώς και τα Προγράμματα σχεδιάζονται και υλοποιούνται από τους επαγγελματίες ψυχικής υγείας του Συλλόγου (Κοινωνική Λειτουργό και Ψυχολόγο) και εγκρίνεται από Επιστημονική Επιτροπή. Τα γραφεία του Συλλόγου βρίσκονται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, Παύλου Μελά 38, και οι ώρες λειτουργίας είναι καθημερινά 9 πμ -5 μμ. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το: www.almazois.gr

Σχετικά με την Kallista Ivanova
Η Ivanova Kallista Samvelovna είναι καλλιτέχνης από τη Ρωσία, με αρμενικές ρίζες. είναι συγγραφέας νέων τάσεων στον κόσμο της τέχνης. Η Kallista δημιουργεί ασυνήθιστους διακοσμητικούς πίνακες χρησιμοποιώντας την τεχνική του συγγραφέα και είναι επίσης ο δημιουργός μοντέρνων σχεδίων εκτυπώσεων για ρούχα, πιάτα και αξεσουάρ. Η Ivanova Kallista είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά. Έχει τριτοβάθμια εκπαίδευση και εργάζεται στον τομέα της σύγχρονης τέχνης, δημιουργώντας αποκλειστικές διακοσμητικές ζωγραφιές. Συμμετείχε σε ατομικές και διεθνείς εκθέσεις τέχνης. Η Kallista χρησιμοποιεί την τεχνική του συγγραφέα για τη δημιουργία διακοσμητικών έργων ζωγραφικής και έργα σε ένα εντελώς νέο στυλ τέχνης. Είναι ο πρόγονος μιας νέας τάσης της τέχνης. Πολλοί αρμόδιοι εμπειρογνώμονες είναι ομόφωνοι στο ότι το έργο της Kallista Ivanova είναι ένα κομμάτι, μια εικόνα τέχνης, ομορφιάς και στυλ. Ο προπάππος της Καλλίστας ήταν διακοσμητικός. Δημιούργησε μεμβράνες διακόσμησης, ζωγραφισμένους τοίχους, σχεδιασμένα σκίτσα για χαλιά και πολλά άλλα.

Περισσότερα για την Kallista Ivanova θα βρείτε στο άρθρο του περιοδικού Arts & Antiques CCR στον παρακάτω σύνδεσμο: https://bit.ly/2GHutA3

Για την Vik Yachts μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: http://vik-yachts.com/

Έναρξη εγκαινίων : 8μμ.
Έναρξη δημοπρασίας: 8:30μμ.
Είσοδος ελεύθερη
Χώρος: Gallery Myro, Νικηφόρου Φωκά 8, κέντρο Θεσσαλονίκης
Επιμέλεια έκθεσης: Ειρήνη Σκούντζου
Κεντρική επιμελήτρια Gallery Myro: Εύη Κιρμακίδου
www.myroauctions.gr

No comments:

Post a Comment