Παρουσίαση του Βιβλίου ‘’σε α’ ενικό & β’ πληθυντικό’



Η Myrό Gallery (Νικηφόρου Φωκά 8, περιοχή Λευκού Πύργου, στο Κέντρο της Θεσσαλονίκης) και το Περιοδικό Τέχνης www.dreamideamachine.com σας προσκαλούν το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου, στις 12:00, στην Παρουσίαση του Βιβλίου ‘’σε α’ ενικό & β’ πληθυντικό’’ της Δημοσιογράφου & Κριτικού Τέχνης Έφης Μιχάλαρου.


Συμπληρώνοντας 30 χρόνια στο χώρο της Δημοσιογραφίας (1988-2018), εκ των οποίων τα 25 από αυτά επικεντρώθηκε στη Σύγχρονη Τέχνη μέσα από: Συνεντεύξεις, Άρθρα, Κριτικές, αλλά και την Επιμέλεια Εκθέσεων, η Έφη Μιχάλαρου, επιλέγει 24 Συνεντεύξεις από Καλλιτέχνες, Αρχιτέκτονες, Θεωρητικούς Τέχνης, Διευθυντές Θεσμών και Συλλέκτες (Έλληνες & Ξένους) και μας τις παρουσιάζει μέσα σε αυτή την έκδοση, κλείνοντας έναν κύκλο στην Ελλάδα… και ανοίγοντας ταυτόχρονα έναν καινούργιο κύκλο στο Παρίσι. Αυτή είναι και η αρχή μιας σειράς εκδόσεων που ετοιμάζει το διαδυκτιακό περιοδικό τέχνης που διευθύνει: www.dreamideamachine.com



 Η Έφη Μιχάλαρου επιλέγει για το βιβλίο της "σε α’ ενικό & β’ πληθυντικό", Συνεντεύξεις- Πορτρέτα, Δημοσιευμένες & Αδημοσίευτες, από την πρώτη με τον Ζωγράφο: Νίκο Χατζηκυριάκο-Γκίκα, στην Εφημερίδα ‘’Καθημερινή’’ και το Ένθετο ‘’Επτά Ημέρες’’ 1993, μέχρι σήμερα. Ενώ σε κάποιες από τις Συνεντεύξεις, συμπληρώνει μία σειρά από Ερωτήσεις και Θέματα που σχετίζονται με την επικαιρότητα, με στόχο να παρουσιάσει στον Αναγνώστη την εικόνα της επικαιρότητας, μέσα από αιχμηρά, μεστά και εμπεριστατωμένα σχόλια και απαντήσεις, αφού οι συνεντευξιαζόμενοι, καλούνται να πάρουν μία δυναμική θέση, όσον αφορά την Σύγχρονη Τέχνη στην Ελλάδα σήμερα.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ: (1993-2018)

Νίκος Χατζηκυριάκος –Γκίκας, Νίκος Κεσσανλής, Mariko Mori, Μάνος Παυλίδης, Βλάσσης Κανιάρης, Adelina Von Furstenberg, Ντένης Ζαχαρόπουλος,Μέμος Φιλιππίδης,Γιώργος Λάππας, Μαρία Λοϊζίδου, Marilyn Arsem, Robert Wilson, Δέσποινα Μεϊμάρογλου, Δημήτρης Τζαμουράνης, Λίζη Καλλιγά, Peter Bläuer,
Rik Reiking, Chiharu Shiota, Leevi Haapala-Kiasma, Arja Miller – Kiasma,
Ελένη Τζιρτζιλάκη, Μανώλης Μπαμπούσης, Λήδα Παπακωνσταντίνου,
Λυδία Δαμπασίνα.

Το Βιβλίο θα Προλογίσουν οι:
Θούλη Μισιρλόγλου, Ιστορικός Τέχνης- Μουσείο Σύνχρονης Τέχνης (MOMuS)
Εύη Κυρμακίδου, Εικαστικός- Γενική Επιμελήτρια  της Myrό Gallery
Έφη Μιχάλαρου, Δημοσιογράφος & Κριτικός Τέχνης, Διευθύντρια του Περιοδικού Τέχνης www.dreamideamachine.com

Την Παρουσίαση ολοκληρώνει ένα αξιοσημείωτο κείμενο, του Ιστορικού Τέχνης & Προέδρου της AICA Hellas, κ. Μανώλη Μαυρομμάτη. 

*Η Παρουσίαση πραγματοποιείται με την Υποστήριξη της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων


                                               
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου