7 - 11 Νοεμβρίου 2017: Fusha - Gjikopulli - Kllogjeri

Η Myrό Gallery έχει την τιμή να παρουσιάζει σε όλους τους χώρους της έκθεση των καθηγητών της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών των Τιράνων Albes Fusha - Edmond Gjikopulli  και του γνωστού ζωγράφου στην χώρα μας Φώτη Κλογέρη, ο οποίος είχε την ιδέα και υλοποίησε την συνεννόηση με τους καθηγητές με την φιλοξενία της γκαλερί, και σας προσκαλεί στα εγκαίνια της που θα λάβουν χώρα την Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017 στις 19.00. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017. 

Στην ύλη της έκθεσης συμπεριλαμβάνονται Φωτογραφία, Ζωγραφική και εγκαταστάσεις, ενώ την συνολική επιμέλεια του project έχει ο Φώτης Κλογέρης.

Ο Albes Fusha γεννήθηκε στα Τίρανα το 1968, όπου σπούδασε, ζει και εργάζεται. Είναι απόφοιτος της Ακαδημίας Καλών Τεχνών των Τιράνων (1994). Έχε χρηματίσει Επιμελητής εκθέσεων στην Αλβανία και σε πολλές χώρες διεθνώς σε εκθέσεις, διοργανωτής διεθνών εργαστηρίων (workshops) και συνδιοργανωτής σε τοπικά εικαστικά δρώμενα σε πολλές χώρες εκτός της πατρίδας του. Σήμερα είναι καθηγητής Φωτογραφίας στην Ακαδημία Καλών Τεχνών των Τιράνων, ενώ, δραστηριοποιείται εξίσου ως φωτογράφος και ζωγράφος. Τα έργα του διακρίνονται για την ευγενική και λεπταίσθητη υπομονή, καθώς εναλλάσσουν την εστίαση τους μεταξύ της ρεαλιστικής απόδοσης και του φανταστικού, ενάντια στην πραγματική τονικότητα. Τα έργα του καλλιτέχνη προβάλλουν μίασυναισθηματική κατάσταση που κυμαίνεται μεταξύ θετικών και αρνητικών συναισθημάτων  και έντασης.  Η φωτογραφία του είναι συχνά μινιμαλιστική και χαρακτηρίζεται από δυναμικές ιδέες υποστηριζόμενες από γενναίες φόρμες και συνθέσεις.

Ο Edmond Gjikopulli γεννήθηκε στην  Vlora της Αλβανίας το 1967 και αποφοίτησε από την Ακαδημία Καλών Τεχνών των Τιράνων το 1990. Την περίοδο 1995 – 1997, αλλά και από το 2002 και εξής είναι καθηγητής Παιδαγωγικής στην Ακαδημία Καλών Τεχνών των Τιράνων, ενώ από το 2012 και εξής είναι  Υπεύθυνος Καθηγητής  του τμήματος Ζωγραφικής της Ακαδημίας Καλών Τεχνών των Τιράνων.  Η ζωγραφική του είναι ρεαλιστική και τα θέματα των έργων του στηλιτεύουν την καταναλωτική κοινωνία της Αλβανίας η οποία αντιμετωπίζει τις νέες πραγματικότητες με έντονες άγκυρες στο παρελθόν, σα να επρόκειτο για ένα σύγχρονο El Dorado. “Στην χώρα μου ο καταναλωτισμός λαμβάνει ένα πρόσωπο ανειλικρινές και εγγράφει στο συλλογικό ασυνείδητο ως ένα εξωτικό φρούτο. Οι άνθρωποι ακολουθούν καθημερινές τελετουργίες σχετιζόμενες σε υπαρξιακό επίπεδο με επίπλαστες επιθυμίες, τις οποίες αντιμετωπίζουν ως τρόπαια και συχνά απογοητεύονται από την αδυναμία της απόκτησης. Η ανωνυμία του μαζικού πλήθους και η μονοτονία της καθημερινότητας οδηγούν σε μεγάλες υπαρξιακές απογοητεύσεις. Τα εμπορευόμενα αγαθά κάνουν τους ανθρώπους να συνθέτουν μία σύγχρονη χορογραφία που αντικατοπτρίζει, παρά το χρώμα και την κίνηση, αυτή την αδιέξοδη τρυφηλότητα. Ως ζωγράφος έχει δείξει την δουλειά του σε δεκάδες ομαδικές και ατομικές εκθέσεις εντός και εκτός Αλβανίας, ενώ έργα του ανήκουν σε ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές σε όλο τον κόσμο.

O ζωγράφος Φώτης Κλογέρης γεννήθηκε στη Αλβανία το 1973. Σπούδασε ζωγραφική και εφαρμοσμένες τέχνες στη Ακαδημία Καλών Τεχνών των Τιράνων. Απο το 1996 ζει και εργάζεται στην Θεσσαλονική. Έχει δείξει την δουλειά του σε 2 ατομικές εκθέσεις στην Θεσσαλονίκη και έχει λάβει μέρος σε περισσότερες από 50 εκθέσεις στην Ελλάδα και την Αλβανία. Έχει δείξει την δουλειά του σε 2 ατομικές εκθέσεις και σε πολλές ομάδικές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έργα του ανήκουν σε ιδιωτικές συλλογές.

Η Myro Gallery θα είναι ανοικτή για το κοινό στην διάρκεια της έκθεσης Τρίτη -Παρασκευή 17.00 – 21.00, και το Σάββατο 11.00 – 14.00. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

No comments:

Post a Comment