Πρόσκληση ενδιαφέροντος προς εικαστικούς καλλιτέχνες συμμετοχή σε project με σκοπό την στήριξη παιδιών με καρκίνο

Ευχαριστούμε τους δεκάδες καλλιτέχνες από όλη την Ελλάδα που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση ενδιαφέροντος για την στήριξη των σκοπών του Συλλόγου ΦΛΟΓΑ στο πλαίσιο σχετικού project που οργανώνουμε στέλνοντας μας τις προτάσεις τους. Είμαστε σε διαδικασία επισκόπησης των προτάσεων που μας έγιναν και σύντομα θα επιλέξουμε και θα ανακοινώσουμε 40 καλλιτέχνες που θα κληθούν να υλοποιήσουν τα έργα τους. 
-Θεσσαλονίκη 21/11/2016, Πάρης Καπράλος, Επιμελητής


Η Myrό Gallery και ο οίκος δημοπρασιών Myrό Antiques House σε συνεργασία με τον Σύλλογο “Φλόγα” απευθύνουν πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς εικαστικούς καλλιτέχνες για την συμμετοχή σε project με στόχο την στήριξη παιδιών με καρκίνο. Συγκεκριμένα στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας η γκαλερί ζητά από καλλιτέχνες την δημιουργία έργων τέχνης τα οποία θα δημοπρατηθούν για την στήριξη των σκοπών του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια “Φλόγα”. Το πρωτότυπο project έχει στόχο όχι μόνο την συγκέντρωση χρημάτων μέσω της πώλησης των έργων τέχνης, αλλά και την γνωστοποίηση του έργου του Συλλόγου και των αναγκών των παιδιών με καρκίνο, και των οικογενειών τους, και την ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού.


Στο πλαίσιο του project η Myrό Gallery ζητά από εικαστικούς καλλιτέχνες πρόταση για την δημιουργία έργου βασισμένου σε μία “μάσκα ακινητοποίησης” που θα παρέχει σε κάθε καλλιτέχνη που θα επιλεγεί. Οι μάσκες αυτές παρέχονται από τον σύλλογο “Φλόγα”. Η γκαλερί προτείνει την δημιουργία έργων με την μάσκα, με μέρος της ή/και με την απεικόνιση της, ή/και εξ αφορμής της χρήσης της. Οι μάσκες αυτές είναι πλέγματα από πλαστικό που φτάνουν συσκευασμένα στα ακτινοθεραπευτικά κέντρα και χρησιμοποιούνται στην διάρκεια της θεραπείας παιδιών που πάσχουν από καρκίνο. Ο ρόλος της μάσκας είναι να σταθεροποιείται το κεφαλάκι του παιδιού και να υπάρχει μια και μοναδική σταθερή θέση που να είναι δυνατό να επαναλαμβάνεται σε καθημερινή βάση, καθώς στη θέση αυτή θα βασιστεί ο σχεδιασμός στην ακτινοθεραπείας. Οι χρησιμοποιημένες μάσκες είναι ένα υποτυπώδες εκμαγείο του προσώπου του παιδιού, με όγκο όσο περίπου το κεφάλι του, και αποτελείται από ένα πλαστικό πλέγμα.

Προθεσμία Υποβολής Ενδιαφέροντος: Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016.
Σε πρώτη φάση η γκαλερί ζητά από καλλιτέχνες να υποβάλλουν μέχρι την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016:
- Βιογραφικό σημείωμα, το οποίο να συμπεριλαμβάνει στοιχεία άμεσης επικοινωνίας (email, κινητό)
- Τρία ή περισσότερα χαρακτηριστικά έργα τους
- Γραπτή πρόταση (κείμενο) μέχρι 150 λέξεων στο οποίο ο καλλιτέχνης θα εξηγεί τι έργο προτίθεται να παραδώσει και ποια θα είναι η χρήση / ρόλος της μάσκας σε αυτό.

Σε 50 καλλιτέχνες των οποίων οι προτάσεις θα επιλεγούν θα παραδοθούν την 1η Δεκεμβρίου από μία μάσκα στον καθένα για την δημιουργία του έργου του, από την Myrό Gallery, στην Θεσσαλονίκη. Καλλιτέχνες από άλλα μέρη της Ελλάδας που τυχόν θα ήθελαν να συμμετέχουν μπορούν να λάβουν ταχυδρομικά μάσκα, όπως και να αποστείλουν το έργο τους εξ αποστάσεως, με δική τους χρέωση.

Όλοι οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες θα έχουν προθεσμία μέχρι την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017 να παραδώσουν τα έργα τους στην Myrό Gallery κατά τις ώρες και ημέρες της λειτουργίας της (Πέμπτη & Παρασκευή 11.00 – 14.00 & 17.00 – 21.00, και Σάββατο 11.00 – 15.00) ή να αποστείλουν τα έργα τους ώστε αυτά να παραδοθούν μέχρι την ίδια προθεσμία στην γκαλερί από το Ταχυδρομείο, ή Μεταφορική Εταιρεία.

Στην συνέχεια η γκαλερί θα ανακοινώσει τα ονόματα των συμμετεχόντων καλλιτεχνών, την έκθεση των έργων και την διενέργεια δημοπρασίας με στόχο την πώληση τους και την συγκέντρωση χρημάτων υπέρ των σκοπών του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια “Φλόγα”, που θα λάβουν χώρα τον Μάρτιο του 2017 σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί. Όλα τα έργα θα εισαχθούν σε δημοπρασία. Το 50% της τελικής τιμής πώλησης του κάθε έργου θα αποδοθεί στον Σύλλογο “Φλόγα”, το 20% στον κάθε καλλιτέχνη και το 30% θα διατεθεί για τα διαχειριστικά έξοδα του project. Η έκθεση των έργων θα διαρκέσει δύο εβδομάδες.

Όροι και Προϋποθέσεις Συμμετοχής
  • Τα έργα που θα προταθούν μπορούν να είναι ζωγραφικά, χαρακτικά, γλυπτικά, κατασκευές, φωτογραφικά ή και εκτυπώσεις.
  • Τα έργα που θα προταθούν και θα παραδοθούν θα πρέπει να είναι πρωτότυπα έργα των δημιουργών τους και να μην αποτελούνται / περιέχουν μέρος έργων άλλων καλλιτεχνών.
  • Τα έργα θα πρέπει να έχουν μέγιστη διάσταση 50 εκατοστά εφόσον είναι αναρτώμενα δισδφιάστατα, ή 40 εκατοστά εφόσον είναι γλυπτά / κατασκευές ή κατά οποιονδήποτε άλλο τρόπο τρισδιάστατα, και συνολικού βάρους χαμηλότερου των 6 κιλών.
  • Τα αναρτώμενα έργα θα πρέπει να είναι κορνιζωμένα και με σύρμα περασμένο στην οπίσθια πλευρά τους ως μέθοδο ανάρτησης.
  • Τα έργα θα πρέπει να φέρουν απαραιτήτως υπογραφή του δημιουργού τους στην εμπρόσθια πλευρά του έργου εφόσον αυτό είναι αναρτώμενο, και σε εμφανή πλευρά του έργου όταν αυτό βρίσκεται σε σωστή τοποθέτηση παρουσίασης του.
  • Τα δισδιάστατα αναρτώμενα έργα δεν μπορούν να εξέχουν περισσότερο από 25 εκατοστά (βάθος).
  • Όλα τα αναρτώμενα έργα θα πρέπει να φέρουν κορνίζα, με εξαίρεση την περίπτωση του τελαρωμένου καμβά.
  • Η Myrό Gallery διατηρεί το δικαίωμα οποιαδήποτε στιγμή να αποκλείσει έργα τα οποία δεν θα είναι σύμφωνα με την αρχική πρόταση του καλλιτέχνη, δεν θα τηρούν τα αναφερόμενα στους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής, ή/και θα υπερθεματίζουν / προβάλλουν / προτρέπουν υπέρ κοινωνικών, θρησκευτικών και άλλων διακρίσεων, θα έχουν προσβλητικό ή υβριστικό χαρακτήρα.

Η υποβολή των προτάσεων μπορεί να γίνει με email στην διεύθυνση myro.thessaloniki@gmail.com, ενώ αρμόδιος για το project είναι ο Διευθυντής του Τομέα Τέχνης του Myrό Antiques House και Επιμελητής της Myrό Gallery κ. Πάρης Καπράλος, που βρίσκεται στην διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου για περισσότερες πληροφορίες (επικοινωνήστε απευθείας στο 6948813460 ή αποστείλατε email)

Περισσότερες πληροφορίες: www.myro.gr

Σχετικά με τον Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια “Φλόγα”
Η «Φλόγα» ιδρύθηκε το 1982 από ελάχιστους γονείς παιδιών με καρκίνο και σήμερα αγκαλιάζει χιλιάδες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα, με γραφεία και εκπροσώπους στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας. Το σωματείο συμπαραστέκεται στις οικογένειες και για την καλύτερη ιατρική, ψυχική και κοινωνική φροντίδα των παιδιών που νοσούν από καρκίνο. Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του ο Σύλλογος ενημερώνει και ευαισθητοποιεί την κοινωνία, αναδεικνύει, επισημαίνει, προβάλλει τα προβλήματα και πρώτη συμμετέχει όσο μπορεί στην επίλυση τους, ενώ έχει επανειλημμένως συγκεντρώσει χρήματα και δωρίσει εξοπλισμό εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ στις ειδικές μονάδες Δημόσιων Νοσοκομείων με μόνο σκοπό την αποδοτικότερη θεραπεία των παιδιών με καρκίνο. Περισσότερες πληροφορίες: www.floga.org.gr

Σχετικά με την Myrό Gallery
Η Myrό Gallery ιδρύθηκε από τον Σταύρο Μυρωνίδη στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του στον χώρο του Πολιτισμού και των εικαστικών τεχνών ( Myrό Antiques House, Greek Marble Initiative, κ.α.) τον Σεπτέμβριο του 2011. Καλλιτεχνικά διευθύνεται από τον Πάρη Καπράλο, Εικαστικό Επιμελητή. Πέντε διακριτοί χώροι συναποτελούν την Myrό Gallery, με κοινή κεντρική είσοδο στην διεύθυνση: Νικηφόρου Φωκά 8, περιοχή Λευκού Πύργου, Κέντρο Θεσσαλονίκης. Αυτόνομα ο καθένας φιλοξενεί εκθέσεις σε μηνιαία βάση, με κοινές ημερομηνίες εγκαινίων. Ο χώρος δίνει σε νέους ανερχόμενους Έλληνες δημιουργούς, ευνοεί συνεργατικά σχήματα μεταξύ καλλιτεχνών, παρουσιάζει πολλά projects και concept εκθέσεις, και παρουσιάζει συχνά εκθέσεις σύγχρονης γλυπτικής και σε συνεργασία με την Greek Marble Initiative. Περισσότερες πληροφορίες: www.myro.gr.

Σχετικά με τον Οίκο Δημοπρασιών Myrό Antiques House

Ο Οίκος Δημοπρασιών Myrό Antiques House προσπαθεί μέσα από τις Δημοπρασίες και τα events που οργανώνει, να εδραιώσει και στην Βόρεια Ελλάδα τον θεσμό της Δημοπρασίας, όπως αυτή εννοείται και πραγματοποιείται σε χώρες του εξωτερικού, αλλά και ως απάντηση στις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής. Η εταιρεία ηγείται ενός συνόλου δραστηριοτήτων ανάπτυξης, παραγωγής και προβολής ποιοτικής σύγχρονης τέχνης (μέσω της Myrό Gallery, της πλατφόρμας γλυπτικής Greek Marble Initiative και Διεθνών Συμποσίων που φιλοξενεί και διοργανώνει) και να αναδείξει την Ελλάδα διεθνώς μέσω δραστηριοτήτων Real Estate που περιλαμβάνουν την την δημιουργία ειδικής πλατφόρμας για την διάθεση διακεκριμένων ακινήτων και νησιών από ιδιώτες. Ο Οίκος βρίσκεται στο 2ο χιλιόμετρο του δρόμου Σουρωτής – Αγίου Αντωνίου, στην Σουρωτή Θεσσαλονίκης. Οδηγίες για να έρθετε και κάθε πληροφορία: www.myroauctions.gr

No comments:

Post a Comment