Ελένης Γκοντού: Humans // Kamen Tanev: Free Formation // Albena Mihaylova: Chapter 50

Οι εκθέσεις του Ιουνίου είναι οι τελευταίες για την σεζόν 2015 -'16 και διαρκούν από τις 2 Ιουνίου που εγκαινιάστηκαν μέχρι και τις 2 Ιουλίου. Κατόπιν η γκαλερί θα κλείσει και θα ξανα-ανοίξει με τις εκθέσεις της νέας περιόδου σταμέσα Οκτωβρίου.

Οι εκθέσεις που παρουσιάζει η γκαλερί μέχρι τις 2 Ιουλίου είναι 3 -στους διακριτούς χώρους της. Πρόκειται για  την παρουσίαση νέας σειράς γλυπτών του κορυφαίου Βούλγαρου γλύπτη Kamen Tanev (ανακαλύψτε περισσότερα ΕΔΩ) στο Greek Marble Initiative Showroom.

Στο Project Room της γκαλερί φιλοξενούνται ζωγραφικά έργα της γνωστότερης για το γλυπτικό της έργο Βουλγάρας εικαστικού δημιουργού Albena Mihaylova (πληροφορίες ΕΔΩ).

Στην Κεντρική Αίθουσα μας θα σας περιμένει μία έκπληξη: δεκάδες πορτραίτα της γνωστής ζωγράφου Ελένης Γκοντού, περισσότερο γνωστής για τα μη απεικονιστικά της έργα. Τα έργα αυτά εκτίθενται για πρώτη φορά, παρά το γεγονός ότι η καλλιτέχνις τα δημιούργησε σε μια περίοδο 20 ετών, παράλληλα με την μη καθαρά απεικονιστική δουλειά της (διαβάστε την δήλωση της για την σειρά ΕΔΩ)

Στην Βιτρίνα μας φιλοξενούμε την εγκατάσταση - statement της Διδάσκουσας στο εργαστήριο Φωτογραφίας της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (Φλώρινα) Έλενας Εφέογλου η οποία εστιάζει στην μυστικές πορείες μεταναστών και προσφύγων στα σύνορα, στον δρόμο τους για το όνειρο της φυγής στην Ευρώπη (μάθετε περισσότερα ΕΔΩ).

No comments:

Post a Comment