Δελτίο Τύπου | Meet the Artist 5 -Springtime :: Πανδαισία τεχνών για 3 μέρες στην Myrό Gallery

Θεσσαλονίκη, 20 Μαρτίου 2015


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Meet the Artist 5 -Springtime | Πανδαισία τεχνών για 3 μέρες στην Myrό Gallery

H Myrό Gallery (Νικηφόρου Φωκά 8, κέντρο Θεσσαλονίκης) σας προσκαλεί να την επισκεφτείτε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο (26, 27, και 28 Μαρτίου 2015, ώρες 12.00 – 22.00) για να δείτε και να συμμετέχετε στο 5ο Meet the Artist, μια αδιαμεσολάβητη έκθεση καλλιτεχνών, στην διάρκεια της οποία οι καλλιτέχνες βρίσκονται συνεχώς στην γκαλερί, εκκινούν και συμμετέχουν σε συζητήσεις γύρω από το καλλιτεχνικό έργο και μιλούν απευθείας με το κοινό. Το project θα εγκαινιαστεί την Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015 στις 20.00, ενώ επισημαίνεται ότι την δεύτερη μέρα του (Παρασκευή 27 Μαρτίου), μετά τις 4 το απόγευμα και μέχρι το κλείσιμο, θα λάβει χώρα σειρά workshops και επιδείξεων διαφόρων τεχνών και τεχνικών.

Πιο συγκεκριμένα, στο “Meet the Artist -Springtime” παρουσιάζονται συνολικά 24 καλλιτέχνες, ενώ περισσότεροι από τους μισούς είναι νέοι εικαστικοί, πτυχιούχοι των σχολών της χώρας μας, που μέσω του project επέλεξαν να δοκιμάσουν την εμπειρία της έκθεσης προς το φιλότεχνο κοινό με στόχο τον δημιουργικό διάλογο και την επικοινωνία. Παράλληλα, στην έκθεση συμμετέχουν εγκαθιδρυμένοι καλλιτέχνες από όλη την Ελλάδα. Συνολικά συμμετέχουν οι: Κατερίνα Αλαβέρα, Ιωάννης Αστερίου, Βίκη Βασιλείου, Λάζαρος Γερομιχάλης, Αργυρώ Γιαννακάρα, Δημήτριος Γουγόπουλος, Γεωργία Γρηγοριάδου, Καλλιόπη Ζερβουλάκου, Ξυλοβάτης (κατά κόσμον Γιάννης Καλιεντζίδης), Μανώλης Καραγιαννούδης, Ηλίας Καρακόλης, Φώτης Κλογέρης, Γιούλη Μάντζου, Αλέξανδρος Μουδιώτης, Νίκη Πάνου (Nicki Upstairs), Δημήτριος Πετρόπουλος, Αναστασία Τρυγούτη, Βενετία Υφαντίδου, Φωτεινή Χαμηδιελή, Αντώνης Χαριζάνης, και η ομάδα καλλιτεχνών lestartists που θα έρθει ειδικά για το project από την Χαλκίδα, αποτελούμενη από τους: Τάκη Βερβέρη, Αργυρώ Γιαννακάρα, και Τάσο Μιχαηλίδη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι καλλιτέχνες επελέγησαν μέσα από μια διαδικασία πρόσκλησης ενδιαφέροντος και εν συνεχεία έγκρισης, ανάμεσα σε 100 περίπου καλλιτέχνες από κάθε είδος τέχνης. Στην έκθεση υπάρχουν έργα φωτογραφίας, ζωγραφικής, γλυπτικής, χαρακτικής, κεραμικής, καθώς επίσης κατασκευές & εγκαταστάσεις.

Την δεύτερη ημέρα, 27 Μαρτίου 2015 στις 16.00 το απόγευμα ξεκινά πλούσιο πρόγραμμα με παράλληλες εκδηλώσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν:
- μία επίδειξη speed sketching από τον ζωγράφο Χάρη Μητρούση, στις 18.00
- ένα
workshop για την κατασκευή κοσμήματος από τον γνωστό σχεδιαστή & εικαστικό Γιώργο Ηλιάδη, στις 19.00
- ένα workshop για την Mail Art, ένα ανερχόμενο είδος τέχνης, από την χαράκτρια Γεωργία Γρηγοριάδου, στις 20.00

Τον συντονισμό και την επιμέλεια της έκθεσης έχει ο Πάρης Καπράλος, Επιμελητής και Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Myrό Gallery.

Σχετικά με το περιεχόμενο των εκδηλώσεων, τα βιογραφικά των καλλιτεχνών και φωτογραφίες χαρακτηριστικών έργων τους, όπως επίσης και φωτογραφίες από τα εγκαίνια, δείτε στην ιστοσελίδα της Myrό Gallery www.myro.gr.


Σχετικά με το Meet the Artist
To project "Meet the Artist" είναι βραχεία έκθεση τριών ημερών στόχος της οποίας είναι να φέρει σε απευθείας επαφή τους φιλότεχνους με τους δημιουργούς – καλλιτέχνες. Στο πλαίσιο του project η γκαλερί παραχωρεί έναν προσυμφωνημένο χώρο σε καλλιτέχνες και ομάδες εικαστικών καλλιτεχνών, ώστε να εκθέσουν ό,τι και όπως επιθυμούν, να διαχειριστούν μόνοι τους την σχέση τους με το φιλότεχνο κοινό, να μιλήσουν με τους επισκέπτες, να κάνουν νέες γνωριμίες και εγκαινιάσουν σχέσεις. Έτσι δίνεται η δυνατότητα στον καλλιτέχνη να έρθει σε άμεση επαφή με το κοινό, να τεκμηριώσει τις δημιουργίες του με την δική του ματιά, και εγκαθιδρύσει μονιμότερες σχέσεις με το κοινό του ή/και να διαχειριστεί καλύτερα τις υπάρχουσες. Από την άλλη μεριά, δίνεται η ευκαιρία στο φιλότεχνο κοινό της πόλης να κατανοήσει καλύτερα την δημιουργία και την παραγωγή του καλλιτεχνικού έργου, αλλά και να επιδιώξει την αδιαμεσολάβητη σχέση με τον καλλιτέχνη. To project διοργανώνεται 2 φορές τον χρόνο και η πρώτη διοργάνωση του έλαβε χώρα τον Φεβρουάριο του 2013.

Συμμετοχή
Καλλιτέχνες που θα ήθελαν να συμμετέχουν σε επόμενη διοργάνωση μπορούν να επικοινωνούν με τον καλλιτεχνικό διευθυντή της Myrό Gallery κ. Πάρη Καπράλο (myro.thessaloniki@gmail.com, 6948813460).

Σχετικά με την Myrό Gallery
Η Myrό Gallery ιδρύθηκε από τον Σταύρο Μυρωνίδη τον Ιούνιο του 2011 και διευθύνεται καλλιτεχνικά από τον Πάρη Καπράλο. Ξεκίνησε την λειτουργία της ως χώρος σύγχρονης τέχνης του Myrό Antiques House, αλλά σύντομα απέκτησε οντότητα και αυτόνομο πρόγραμμα εκθέσεων. Η gallery δίνει ιδιαίτερη σημασία στον αλληλοσεβασμό και το πνεύμα συνεργασίας, και στοχεύει μέσω της πρωτοποριακής προσέγγισης του να δράσει καταλυτικά στην ανάπτυξη και διαμόρφωση της νέας ελληνικής καλλιτεχνικής ταυτότητας. Πέντε διακριτοί χώροι συναποτελούν την Myrό Gallery, με κοινή κεντρική είσοδο στην διεύθυνση Νικηφόρου Φωκά 8. Αυτόνομα ο καθένας φιλοξενεί εκθέσεις σε μηνιαία βάση, με κοινές ημερομηνίες εγκαινίων. Για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε στην διεύθυνση www.myro.gr.

No comments:

Post a Comment