ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ | Συμμετοχή σε έκθεση Χαρακτικής / Παράταση υποβολής

Η Myrό Gallery απευθύνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς χαράκτες που θα ήθελαν να συμμετέχουν σε ομαδική έκθεση χαρακτικής με τίτλο "Νέα Ελληνική Χαρακτική 1" και θα λάβει χώρα τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2015. Σύμφωνα με την αρχική προθεσμία, οι ενδιαφερόμενοι μπορούσαν να στείλουν τις προτάσεις τους μέχρι την Τετάρτη 28 Ιανουρίου 2015 στις 12.00 το μεσημέρι, ωστόσο κατόπιν πολλών αιτημάτων χαρακτών δίνουμε μικρή παράταση μέχρι την Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015 το βράδυ για την υποβολή, στην ηλεκτρονική διεύθυνση myro.thessaloniki@gmail.com, αναγράφοντας στο θέμα "Νέα Ελληνική Χαρακτική Ι".

Υπεύθυνος για την διαδικασία επιλογής & επιμελητής της έκθεσης είναι ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Myrό Gallery κ. Πάρης Καπράλος.

Διαδικασία επιλογής, όροι και προϋποθέσεις συμμετοχής
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν 4 - 8 ευκρινείς φωτογραφίες διαφορετικών χαρακτικών έργων τους,  αναγράφοντας την έκδοση (η οποία πρέπει να είναι μικρότερη των 12 τυπωμάτων) και την μέθοδο χάραξης σε κάθεμία, μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό το οποίο πρέπει να περιλαμβάνει απαραίτητα τις σπουδές τους και τα στοιχεία επικοινωνίας τους. Τα χαρακτικά που θα υποβληθούν θα πρέπει να είναι διαθέσιμα προς έκθεση και πώληση, κορνιζομένα, και να μην ξεπερνούν σε διάσταση τα  30 Χ 40 cm. Proof, e/a, "εκτός αρίθμησης", δεν γίνονται δεκτά.
Κατόπιν της λήψης όλων των εμπρόθεσμων προτάσεων η γκαλερί θα αξιολογήσει τα έργα και θα εντάξει περιορισμένο αριθμό χαρακτών στην έκθεση. Σημειώνεται ότι θα επιλεγούν 4  έργα από κάθε χαράκτη προς έκθεση, εκ των οποίων ένα θα δημοπρατηθεί στην διάρκεια των εγκαινίων, σε κοινή τιμή εκκίνησης για όλα τα δημοπρατώμενα έργα, με ευθύνη του Οίκου Δημοπρασιών Myrό Antiques House. Όσα από τα δημοπρατώμενα δεν πωληθούν στην δημοπρασία, όπως και όλα τα υπόλοιπα θα παραμείνουν στην έκθεση για έναν μήνα προς πωληση σε τιμές που αποτελούν αντικείμενο συμφωνίας με την γκαλερί. Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα απεύθυνσης στο διεθνές κοινό της πλατφόρμας ηλεκτρονικών δημοπρασιών του Οίκου (δείτε την ΕΔΩ), όπου θα βρίσκεται καθ' όλη την διάρκεια της έκθεσης αναρτημένη ειδική ενότητα για πώληση των έργων εκτός δημοπρασίας.


Η έκθεση και οι συμμετέχοντες θα ανακοινωθούν επίσημα δημοσίως την Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου 2015.

Για την έκθεση θα εκδοθεί ηλεκτρονικός κατάλογος, ενώ θα γίνουν οι συνηθισμένες ενέργειες επικοινωνίας & προβολής που ακολουθούνται σε όλες τις εκθέσεις που λαμβάνουν χώρα στην Myrό Gallery.

Η έκθεση και η διαδικασία της έχουν στόχο την προώθηση στο διεθνές προσκήνιο της νέας ελληνική χαρακτική, συνδυάζοντας εγκαθιδρυμένες σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες βέλτιστες δημοπρατικές πρακτικές με εικαστικές εκθέσεις και στόχο να ανοίξει ένα νέο κανάλι διάθεσης χαρακτικών στην Ελλάα και στο εξωτερικό. 

Η έκθεση θα διαρκέσει έναν μήνα. 


No comments:

Post a Comment