Δημόσια Συζήτηση με εικαστικές παρεμβάσεις | “Φέρνει η Τέχνη τη λύτρωση ;”

Η Myrό Gallery σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε και να συμμετέχετε σε μια βραδυά διαλόγου με τίτλο “Φέρνει η Τέχνη τη λύτρωση ;” την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014 στις 20.00 το βράδυ. Πρόκειται για έναν διάλογο καλλιτεχνών από το Θέατρο, τον Λόγο και τα Εικαστικά, βασισμένο σε μια ιδέα του γλύπτη Θάνου Καρώνη, στο πλαίσιο της συνέκθεσης – project “Intimacy Unfolding” της Κριστιάνας Ηλιοπουλου Hopirtean και του Ciprian Hopirtean, και με την επιμέλεια του Art Director της γκαλερί Πάρη Καπράλου. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Στο πλαίσιο της βραδυάς θα γίνει δημόσια συζήτηση με την συμμετοχή του κοινού και αφορμή τα έργα της έκθεσης, για τα οποία εναρκτήρια εισήγηση θα κάνει η Κριστιάνα Ηλιοπούλου – Hopirtean. Παρεμβάσεις θα γίνουν απόν τον ποιητή Πέτρο Γκολίτση, ο οποίος σε ποιήματα του επεξεργάζεται το θέμα, και θα διαβάσει τα ποιήματά του : "Συναίνεση ;" και "Πένθιμη πυρά", προσεγγίζοντας την μεταφυσική και ιστορική μη λύτρωση, τον γλύπτη Θάνο Καρώνη, ο οποίος θα κάνει μια σύντομη σταχυολόγηση σκέψεων καλλιτεχνών πάνω στο θέμα, και με μία performance θεάτρου της επινόησης (devised theatre) με τίτλο "Όταν ο καλλιτέχνης συνάντησε την τέχνη " σε σκηνοθεσία Δήμητρας Τσάκου, και απόδοση των ηθοποιών Γιάννη Δρόσου και Χριστίνας Γεωργίου.


"Όταν άρχισα να δουλεύω την σειρά έργων “Intimacy Unfolding” σκεπτόμουν πως θα καταφέρω να υλοποιήσω το αισθητικό όραμά μου. Την εφαρμογή των τεχνικών, την παλέτα των χρωμάτων, το ύφος και την ποιότητα της εικόνας. Τα θέματα αποτελούσαν την  οπτικοποίηση των καταστάσεων και συναισθημάτων που βίωσα καθημερινά μέσα από την σχέση με τον σύντροφό μου και που βίωνα πάντα με έναν ψυχοσωματικό τρόπο.  Όταν τελείωσα τα έργα αισθάνθηκα μια ανακούφιση. Όταν τα είδα στους τοίχους της γκαλερί, αποκομμένα ήδη από τον εαυτό μου, η ανακούφιση μεταμορφώθηκε σε ένα συναίσθημα λυτρώσης.....", επισημαίνει η Κριστιάνα Ηλιοπούλου Hopirtean στο κείμενο τεκμηρίωσης της βραδυάς. Διαβάστε το πλήρες κείμενο ΕΔΩ.

No comments:

Post a Comment